November 1 - en speciell dag i historien

November 1 är i många länder, särskilt den dag då den katolska högtiden Alla helgons. Vad är ursprunget till dessa fester och årsdag? Vilka andra viktiga händelser som har inträffat under historiens den 1 december? Vilka kändisar har fötts den 1 november eller dött? Vad katastrofer har hänt den dagen?

Allerheiligen

Alla helgons dag är en allmän helgdag till minne av alla martyrer och helgon i den katolska kyrkan. 837 eftersom denna festival firas årligen den 1 november. Datumet den 1 november antogs i god tid av dåvarande påven Greorius IV. Varför denna dag valdes under hösten? Det var antagligen menat som All Saints fest på det sättet den hedniska keltiska festivalen Samhain, som firades runt denna tidpunkt skulle ersätta. Det är en framgångsrik taktik av religioner används ofta i historien. Befogenheter en ny religion var klok nog att inte vara en gammal hednisk festival helt för att ta bort från folket, gav de partiet ett nytt namn och en icke-hednisk innehåll.
I olika katolska länder i 21: a århundradet All Saints är fortfarande en nationell helgdag, till exempel i Belgien, Italien, Frankrike och Spanien. I Nederländerna heliga klart är mindre av en part. Ofta är det inte i Nederländerna firade den 1 november, men helgen efter 1 november. Det finns dock några viktiga händelser i Nederländerna som uppstått som firandet av All Saints. En av de mest kända är Adrillen mässan i Winschoten, som ursprungligen var All Saints Fair.
Förresten, i den anglosaxiska världen, en kombination av "Alla helgons Eve" och den gamla keltiska "Samhain, Halloween-fest dykt upp, som firas den 31 oktober. Ordet Halloween verkar också härstamma från "All Hallows Eve" eller All Saints Eve.

Koppenbergcross

I den katolska Belgien naturligtvis finns det många evenemang för att hedra All Saints. En av dessa händelser är den berömda Koppenbegcross i Oudenaarde, som hålls varje år den 1 november.

Saints och All Souls

November 2, dagen efter Alla helgons, Alla själars firas i den katolska världen. När Halloween är bara ett minnesmärke för avlidna helgonen är "Alla själars dag att fira döda alla" andra ". Ofta 1 och 2 i samma andetag som de två dagar av de döda november.

Saints översvämning

Flera översvämningar början av november har gjorts till den holländska kusten har fått namnet All Saints Flood. Således talar man om de heligas Flood av 1170, de heligas Flood av 1532, de heligas Flood av 1570, de heligas Flood av 1675 och All Saints Flood 2006. helgons Flood av 1570 föll så mycket som 20 000 dödsfall.

Lissabon och Voltaire jordbävning

Den 1 november 1755 portugisiska huvudstaden Lissabon drabbades av en kraftig jordbävning följt av en tsunami. Skalvet hade en magnitud på 9 på Richterskalan. Med denna enorma katastrof kom tiotusentals människor.
Denna jordbävning betraktas som en brytpunkt i filosofins historia. Genom denna fruktansvärda katastrof Voltaire skulle ha definitivt kommit att inse att filosofiska idén om Gottfried Leibniz, "le bästa form," egentligen var fel och började utveckla Voltaire filosofier som skulle ha ett enormt inflytande på västerländskt tänkande.

Etablering Vara

1 November är födelsedag VARA. Programföretaget bildades den 1 november 1925 som en socialistisk sändning. VARA var ursprungligen en akronym för "Association of Workers Radio Amateurs. Den 1 januari, har 2014 VARA officiellt samman med BNN.

Född den 1 november

1 november bl.a. årsdagen av Hustler utgivare Larry Flynt, Red Hot Chili Pepper sångaren Anthony Kiedis, den Elfstedentocht Winner Henk Angenent och komikern Jan Jaap van der Wal.

Död den 1 november - Ezra Pound

På November 1, 1972 dog i Venentië Ezra Pound. Denna amerikanska är en poet, essäist och ansvarig utgivare anses vara en av de viktigaste personerna av 20-talet modernistiska rörelsen i världslitteraturen. Ezra Weston Loomis Pound föddes den 30 oktober 1885 i Hailey.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha