Nostradamus, tro och islam

Det verkar vara något av de senaste decennierna: konfrontationen mellan västvärlden och islam. Är det sant? Vad gör den berömda profeten av 16-talet att säga om detta?

Michel Nostradamus 1503-1566

Nostradamus blev känd med sina profetior som, även om många är nästan oläslig av många koder som han använde, fortfarande verkar på plats i tid för att hitta och bli förstådd. Det innebär ofta "facit"
Nostradamus gör hans profetia användning
 • icke-rimmade verser som är ibland mycket kryptiskt, hans almanackor och
 • Århundraden: En bok med mer än 10x i 100 delade profetiska verser
 • Han skrev också många brev. Hans mest kända brev är brevet till Cesar, hans tre månader gamla son.
Av upphovsrättsliga skäl, några medeltida-fransk verser som anges här är antalet profetiorna i hans Centuries kodas. En bok är under utarbetande, vilket gör de exakta referenser visas.

Islam och Västeuropa

 • I den 7: e århundradet tro Mohammed rörelse som växte till islam. Det är enligt islam nödvändigt att mänskligheten måste konverteras till denna religion.
 • Detta uttrycktes så tidigt som den 8: e talet när "muslimer" militanta marscherade genom Iberia.
 • I 732 besegrade fogden Charles Martel muslimerna vid Poitiers och därmed hejda deras framfart i västra Euopa.
 • En stor seger för muslimerna var Konstantinopels fall den 29 maj, 1453. Detta markerade också slutet av det bysantinska riket, som var övervägande ortodoxa kristna.

Nostradamus och tro

 • Nostradamus 'familj var ursprungligen judisk.
 • Familjen tvingades konvertera till kristendomen.
 • Regionen Provence, där han bodde var mindre "straffas" av inkvisitionen än andra delar av Frankrike.
 • Ändå andades farorna med förföljelse honom ständigt i halsen:
 • Mellan 1537-1539 var han upprepade gånger förhördes och torterades av inkvisitionen efter att vårdslös uttalanden.
 • Nostradamus kände behov av att rättfärdiga sig ständigt om sin kristendom, hans profetior är förutsägelser astrolgische och hans intresse för framtida händelser var svåra att placera inom dogmer tro. Han var också mycket kryptiskt om hur han kom till hans kännedom om framtiden. Hans största motivering mittemot kyrkan återfinns i brevet till Cesar.
 • Han bodde i tumultartade tider: uppgång VAM lutheraner och hugenotterna, den tunga förföljelse av "kättare" av särskilt Filip II av Spanien.
 • Det är uppenbart att för islam i sin tid hade lite uppmärksamhet. Den Muzzelmannen var för honom och hans landsmän en plats långt från hans säng.
 • Men han ägnar några tankar om islam.

Den direkta observationen av Nostradamus om islam

Med tanke på den ovan angivna är det inte så konstigt att ägnar Nostradamus i en direkt bemärkelse lite uppmärksamhet åt islam.
Men hans ganska plötsliga del av den viktiga brev till Cesar, det brev där han anger Apocalypse nonchalant, ganska förvånande:
 • ... Eftersom konstellationer kommer att återuppta sina rörelser och jorden kommer att vara stabil ...
 • "... Detta händer trots de tvivelaktiga åsikter som överstiger alla naturliga skäl predikas av Muhammed. *
 • Nostradamus visar att världen kommer påverkan av Muhammed överleva.
 • Han får det att låta som kristendomen kommer att segra.
Det unika är att han förutser ett försök till dominans av islam. Det var under sin tid knappast relevant, erövringen av Konstantinopel var 100 år gammal.

Nostradamus, Mellanöstern och terrorism

 • Nostradamus använde ordet muhammedanerna men i en enda vers. .
 • Han använder "Nordafrika" flera gånger
 • och även "halvmånen", en islamisk symbol.
 • Ungefär en tredjedel av sina verser handlar om terrordåd i krig.
 • Ändå är det klart att han inte har mycket intresserad av krig, särskilt på grund av islamiska motiv.
 • Till exempel, skriver han väl om Iran och Ayatollah Khomeini, men återigen inte specifikt relaterade till islam.

Ordet terrorism

I kwatrein 10.72 i hans 10th Century Nostradamus beskriver attacken al-Qaida på World Trade Center den 11 september 2001:
.....
Från himlen en terrorattack
som Hun tillbaka till livet
Efter Mars regerar efter godtycke
 • I den franska kwatrein talar han om en deffraieur Roy, översatt av många författare som: King of Terror, där ray deffraieur också kan innebära: en snabbt fallande föremål som ger förstörelse.
 • Deras är en översättning av Roy d'Angolmois. I Nostradamus "tid var ingenting så hemskt som idén om en orientalisk som skulle komma att förstöra allt, som Attila Hun. Det är en berättigad fråga: är deras al-Qaida?
 • När Mars efter diskretion råder: Mars är planet av krig. Sedan 11 September 2001 Bush förklarade krig mot terrorismen.

Den slående sak om denna vers är att Nostradamus igen inte anger att det rör sig om en aggressiv form av islamisering.
Å andra sidan kan man inte förneka att han använde ordet "terror" innebär här. Det är i sig ganska förvånande: sedan September 11, 2001 de använder ordet terrorism i samband med aggressiv islamisering.
 Lettre a Cesar, 1553) * .... Combien que par ambigues åsikter excedants toutes långvårdsavdelningar Natur par Songes Machometiques, aussi aucune fois le Dieu skapare par les minis de ses messagiers de feu och flamme missiv vient à förslagsställaren aux sens exteriörer, mesmement à nos yeulx orsakar lektion framtiden förutsägelsen significatrices cas du futur, qui se doibt cellui à qui presaige manifest.
(0)
(0)

Kommentarer - 4

"Det stora Babylon" imperium falsk religion. Uppenbarelseboken 12: vers 3 och 4 Då visade en annan undrar i himmelen, och se en stor brännhet färgad drake, med sju huvuden och tio horn och på sina huvuden sju diadem; och hans svans drar den tredje delen av stjärnorna på himlen och det slungade dem till jorden. Och draken hålls stående framför kvinnan som var på väg att föda, när hon hade fött sitt barn verslinden.Openbaring 17: verse 1-6, och en av de sju änglarna som hade de sju flaskor, och talade till mig och sade. Kom, jag ska visa dig domen över den stora hora som sitter på många vatten, med vilken jordens kungar begått otukt. Och jag såg också en kvinna som hade en scharlakansröd färgade vilddjur var det var fullt med hädiska namn och hade sju huvuden och tio horn. Och på hennes panna var ett namn skrivet, ett mysterium; "Det stora Babylon", moder till alla skökor och de motbjudande saker aarde.Openbaring 18: vers 1 till 3, och en ängel ropade med hög röst och sade, har hon fallit "det stora Babylon" har fallit och hon är en bosättning blir demoner och ett tillhåll för alla slags orena utandning. För på grund av vin vrede hennes otukt alla nationer har fallit offer, och konungarna på jorden bedrivit otukt med henne bedreven.In det andra århundradet e.Kr. började "Waste". I östra romerska riket av kejsaren Alexander Stor var alla möjliga andra sätt att tänka dykt upp på kristendomen. Han uppmanade också alla biskopar samlades för att hålla råd på Nicaea Athanasius och dessa var antagligen de viktigaste. Här arrangemang gjordes när det gäller frågan om Kristi gudom, även bifogat "treenighet" ges på vad som är bibliskt. De kristna högtider infördes under denna råd: jul, påsk, pingst, nyårsfirande och söndag som sabbaten var ingesteld.Pas i AD år 700, kan profeten Muhammad hans skrifter i Koranen, så detta inte vara sanningen är profilerade.

Om man tittar på linjerna i allmänhet, kan jag inte förneka, såsom ord som talas i media att den kristna tron ​​eller övertygelse är sönder. Detta är främst sätt hur islam är att involvera barn och vet att de har andra former av mänskliga energier än var så småningom kristendomen eller Crhistenen från stammen. Vi kan tala om dogmer, men kyrkan är skild från staten och en viss syn, upplever du att det fortfarande smyga standard muslimska bas i de statliga system på plats, men inte under noemer.Men kan tala från en osynlig påverkan som en häst Troja tas emot. Visst är jag medveten om att Nederländerna är ett fritt land där många religioner samexistera och i vissa fall liv tillsammans., Igen, jag upplever energier Nationalistiska men också energi kanaliseras och veta att det är ett komplext samhälle kan innebära. Här kommer vi också måste ta hänsyn till utlandet får nu ?? om jag får kalla det så. En energi är i själva verket mer kraftfull än den andra. Denna befogenhet spänning kan upplevas även om man tittar på utvecklingen av diverse länder där modernisering ännu inte nått tillräcklig utveckling gebracht.Het besök 01052014 skulle så småningom upphöra.

Tack för det här meddelandet, Anna.Ik det tyvärr kommer att dröja ett tag om att göra honom begrijpen.Vriendelijke hälsning, Hermesse James

Kära Rob, är det svårt att förneka din rätt. Ändå är det att hoppfull Nostradamus ser en "seger" kristendomens trots inkräkta Islam.Dank dig för ditt reaktiva! Hermesse James

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också