Normandy: Routot och Hauville

Routot och Hauville. I dessa små städer i Eure avdelningen är mycket att göra. I Routot är lin museum och Hauville du hitta en väderkvarn. Du får lära dig vad det brukade vara var på landsbygden. Populära visdom ges och förklaras. Bra för en dag med hela familjen. Du kommer dit via småvägar och passerar pittoreska, traditionella Normandie hus.

Routot och Hauville

Routot och Hauville är båda belägna i Haute-Normandie, särskilt vid avdelningen för Eure. Båda kommunerna är också en del av de 72 kommunerna i Parc Naturel Régional des Boucles de la Seine Norm. Dessa 72 kommuner vänster och höger längs floden Seine mellan Honfleur / Le Havre och Rouen. Vissa är verkligen bredvid Seine. Andra, som Routot och Hauville luta dig tillbaka lite, i det gröna. I dessa orter, det finns något att uppleva. På liknande sätt i Routot och Hauville. Förvänta dig inte för mycket av dem, de är inte spektakulära sevärdheter, men roligt, mysiga, vänliga museer.

Routot

Denna by brukade vara en marknad för invånarna i Rouen. Nu är det en lugn by, med hus och restauranger i tillägg till ett museum, en kyrka och en turistbyrå. Routot kopplas samman med staden Wangen i Tysklands Schwarzwald.
La Maison du Lin
I detta museum, lär dig mycket om lin odling och användning av denna växt. Det är i detta museum talar endast i Frankrike, men i själva verket gör denna kultur också i den belgiska Västflandern. Först får du se en film om odling av lin. En liten blå blomma till användningen av den bearbetade lin i haute couture. Under våren du hittar någonstans i landet de typiska fält med blå blommor. I en andra video får du se hur lin kan också användas i det industriella området. Så kanoter finns ?? s byggt av lin, och det är också används i båtar och bilar ?? s på grund av sin styrka och motståndskraft. Många av de studier om de möjliga användningsområdena för lin bildar även det katolska universitetet i Leuven i Belgien. Då går du till utställningen inuti där du först ser ett antal maskiner för att bearbeta linet. Sedan finns det också ett antal vävstolar. Ibland workshops ges och sedan besökarna själva väver en bit. I nästa hallen ser du kläder från lin och lin produkter som bearbetas: linoleum, tvål, ull, cigaretter lakan, postsäckar, brandslangar, rep, etc. hängande i en garderob bredvid gamla dop klänningar, hattar och strumpor. I detta museum, det finns regelbundna tillfälliga utställningar på displayen. Under 2011 var det en utställning om tvättråd på det gamla sättet. Gamla tvättmaskiner, tvål, manglar, tvättbräda, etc. Bild ?? s kvinnor gör tvätt i floder och på offentliga toaletter. Efter utställningen kommer den som tillbaka i den butik där du kan köpa hem linne lin bas. För detta museum, betalar du en liten 4 euro. Du kan också köpa en kombinerad biljett och sedan kan du få fri entré till museer Fyra à smärta, Chaumière des Orties och Musée du Sabot i La-Haye-de-Routot och väderkvarn Hauville. Du hittar lin museum Place de la Mairie, på bottenvåningen av Mairie i centrala Routot. I juli och augusti är museet öppet dagligen 14-18 till 30. I april, maj, juni och september, är museet öppet från 14 till 18 till 30 utom tisdag. Akta dig för reklam i kataloger, där det finns sju rum i museet! I själva verket finns det flera ställen, men många av dessa platser är helt enkelt separeras från varandra med en gipsvägg eller ett ark. Så förvänta dig inte för mycket!
Kyrka
Kyrkan Routot är ett stenkast från Flax museet. En vacker kyrka, med kyrkbänkarna avbildade verk av nåd. Vackra glasmålningar.
Office de Tourisme
Även på torget hittar du turistbyrån i Routot för regionen. Här kan du ta broschyrer och be förklaringar till reception kontorist. Du hittar turistbyrån på 1, Place de la Liberté.

Hauville

Liten by ca 2 km från Seine bort.
Moulin a vent
Du hittar väderkvarn Hauville cirka 800 meter från kyrkan, men faktiskt du inte kan åka bredvid, eftersom du kommer att hitta honom i mitten av öppna fält, bredvid en typisk Norman hus och omgiven av häckar. Denna kvarn är den äldsta fungerande väderkvarn från Frankrike. Han verkar redan 1258 i arkiven hos klostret Jumièges. Han skulle byggas i det trettonde århundradet av munkarna i klostret. Fram till 1870 bruket serveras också för att krossa säden, efter att han försummade. År 1979 blev han listad som ett historiskt monument. Endast i 1984 återställdes av organisationen av Parc Naturel Régional des Boucles de la Seine Norm. Nu är det ett museum där guidade turer och demonstrationer ges och ibland workshops. Gå in och mysteriet med de två hamnarna kommer att rensas för dig. Även du kan ta en titt på mekanismen för bruket. Mjölnarens hus finns en utställning om andra Norman vatten- och vindkraftverk. Du får också se en film om driften av fabriken. Du hittar museet Rue du Moulin i Hauville. I juli och augusti är museet öppet dagligen från 14 h 30-18 h 30. I maj, juni och fram till den 15 september är museet bara öppet på söndagar, även från 14 h 30-18 h 30. Pris för besöket: 3 euro för vuxna, 2 euro för barn över 12 år. Dessutom är detta museum i kombination biljett som du kan köpa i alla museum.
Arrangeras i dessa museer är också organiserade stora partier. Således, i mars, högtid apple klimpar och trädgård i väderkvarn, fanns i juni lin festival i lin museum finns också i juni bruket festivalen i Hauville och i augusti en medeltida fest på väderkvarn. Nice, lokala festligheter med massor av mat och dryck, med många franska "joie de vivre". I regionen finns också "Route du Blé à smärta". Du kan skicka med bil eller cykelbana genom de gula skyltar med bröd. Denna väg tar dig förbi väderkvarnen Hauville och fyra à Pain of la-Haye-de-Routot.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha