Noachieden: valt som exempel-Moseboken 19: 3-6

I Andra Mosebok 19: 3-6 säger att Gud judarna "valde" att fungera som ett rike av präster och ett heligt folk. Detta är inte en hänvisning till kohanim, ättlingar till Aron, men för hela nationen Israel. Målet är att Gud till folket att "sätta" och folket närmare Gud. Genom att föregå med gott exempel -Den efterlevnaden av lagar och andra författningar judarna kan uppnå att andra nationer följer efter. Människor vänder är kontraproduktivt och gör judendomen än inte. Informationen för den här artikeln togs från boken "Key judiska FAQ 'Nissan Dovid Dubov. Du hittar också en vision av Etsel.

Andra Mosebok 19: 3-6

Och Mose steg upp till Gud; och Herren kallade honom från berget, sade säg till Jakobs hus, och du skall till Israels barn. Ni har sett vad jag gjorde till Egypten och jag bar dig på örnvingar, och jag förde dig till mig. Därför, om ni kommer att höra min röst, och observe'll ta mitt förbund, så skolen vara min käraste väsen av alla folk, för Mine är hela jorden. Och I skolen vara mig ett rike av präster och ett heligt folk; Dessa är de ord som du skall tala till Israels barn.

Varje Judisk måste vara heligt

Den prästerliga uppdrag innebär att varje Judisk bör vara heligt och bör fokusera på efterlevnad av Torah och mitzvot. På så sätt kan han vara en framgångsrik ambassadör till omvärlden. I Jesajas bok är att det judiska folket måste vara ett ljus för folken.
Varje Judisk bör förstås tillhöra det judiska folket och för att klara uppdraget. Även den judiska kroppen är i exil, är själen inte. Därför kan uppgiften helt enkelt uppfyllas. Inte alla kommer att ha en lika bra jobb. Viktiga personer såsom rabbiner utövar en tyngre uppgift eftersom de kan påverka fler människor. De Guds försyn över dem. Det bör dock inte tro att en enskild person inte kan påverka. Målet är förverkligandet av en värld där ?? Varje varelse kommer att inse att Du skapade honom och varje andnings själ skall deklarera, "Gud, Israels Gud är kung, och hans herravälde är suverän" ??

Inte vid makten eller styrka, men med sinnet

Det judiska folket är ingen makt eller kraft förkunna Guds budskap, men bara genom hans sinne. I det avseendet skiljer sig mycket från judendomen till kristendomen och islam som alltid har använt en hel del våld för att omvända människor. Judendomen säger att de fysiska krafter är föremål för de andliga krafter som är oändlig.
Ett bra exempel är kung Salomo. Det judiska folket bildade sedan ett föredöme för grannländerna. Det var månen i dess fullhet. Precis som månen går ner olika perioder, så går det judiska folket samt och det är ibland mer och ibland mindre stark som ett exempel. Den senare var definitivt fallet under den kristna förföljelsen, då judar inte kunde vara ett exempel.
Ryktet om Salomos visdom väckte en stor önskan bland kungar och ledare att lära av denna visdom. Salomo hade visdom genom bön. Guds "ögon" ständigt syftar till Israel, från början till slutet av året. Detta är vad som förde fred mellan riket Salomos och de omgivande länderna.
Detta exempel visar att när judar leva i enlighet med Torah, det finns en verklig fred. Nationerna kommer att följa Israel.

Vision Etsel om "utvalda folket"

Termen "utvalda folket" är för icke-judar har alltid varit en laddad term. Först antar att de felaktigt att judar tror att de är bättre än icke-judar. Fel innebörd således ges till uttrycket "utvalda" som den "bästa" i stället för ett folk med ett särskilt uppdrag. För det andra har det lett till religionerna som fjädrade från judendomen -Christianity och Islam- också ser sig själva som den valda gick. De har en helt annan innebörd, nämligen genom att föreslå att deras religion är den sanna. Både kristendom och islam har därför också en missionsiver. Historien har visat att båda religionerna har använt en hel del våld för att konvertera oliktänkande. Detta är något som förbjöds av Gud just judendomen; "inte vid makten eller styrka, men med sinnet"
Judendomen har hävdat att det inte är viktigt att alla människor tvingas att tro på Gud. Poängen är bara att ge ett gott exempel och att folk följer gärna detta. Den stora Guds plan är att människor gärna väljer honom eller inte. Kombinera med alla transporter. Endast genom att föregå med gott exempel för det judiska folket, för att visa de folk som Gud existerar och skapelsen leder. Historien om det judiska folket visar att Gud driver världen. En normal nation skulle ha kunnat överleva så många förföljelser, men det judiska folket att Gud är trofast, just det.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha