Noachieden Matthew 27:25 ?? ?? Hans blod komme över oss ... "

När det gäller Goeree gällde kontroversiella text ?? Hans blod komme över oss och våra barn ??! . Den Goeree var inte de första att använda denna text till judarna. Kristna har den text som används som en guide för att förklara judiskt lidande. Många kristna ser det som ett bevis på sin rätt: judarna förtjänade sitt straff. Kristendomen är indoktrinerade av anti-judisk tradition och teologi stöd för att inkludera Matthew.

Hur erfaren judar som offer för texten i Matteus 27:25?

Montefiore skrev 1909 en bok om synoptiska evangelierna. Om Matteus 27:25, skriver han att Matteus att skriva ett bittert hat kramar av "alla människor". Det gäller därför alla judar som är tänkta att vara närvarande. Så judarna är därför ansvarig för det lidande som de kristna har gjort mot dem.
Chaim Cohen skriver i The Trial and Death of Jesu ?? judar har varit tvungna att betala för något de inte har gjort fel och det hände ?? generationer.

Endast från 4: e århundradet Judisk-hat

Endast från 4: e århundradet, texten i Matteus 27:25 användas mot judarna. Men under det första århundradet, även om marken är lagd för den anti-judiska tolkning av Matteus 27:25. De kyrkofäderna än många "Tracts mot judarna ?? skriven.
Om och om igen förbannelsen själv i kyrkohistorien avkastning. Luther och Calvin använder det i sina predikningar. SS bödlar ber om ursäkt efter kriget genom att säga att de övervann sin motvilja mot att döda judar genom att tänka tillbaka till sin barndom när de hade hört talas om Matteus 27:25. Även oppositionstidningen Trouw skrev 1944:
?? Men i våra dagar en gång fullbordade i hårda verkligheten att ingen människa och ingen nation ostraffat Guds förbannelse över sig att gråta. Vid Golgata kors lät vårdslös, "Hans blod komme över oss och våra barn" som en sarkastisk utmaning, där förkastande av Messias vara den ljusaste återspeglades ??.
Även i predikningar före och under andra världskriget Två pastorer komma hårt från judarna Matteus 27:25 i handen. Ingenstans Jesus citeras som hade bett om förlåtelse från korset.
Med ovanstående bakgrund, måste vi göra när det gäller Goeree.

Sammanhanget Matteus 27:25

Jesus väljer lidande. Men de som orsakar det är skyldig eftersom de antasta en oskyldig. Judas erkänner sig skyldig, men Israel inte ångrar. Vissa ortodoxa kristna talar om "försonande blod, men enligt Naftaniel och rena det kommer att" utgjuta oskyldigt blod. " I Matteus ser vi en förskjutning skulden: Pilatus är lättad och Israels folk är mer belastade.
Formeln "Hans blod komme över oss" kommer från det hebreiska bibeln som ett uttryck för den heliga lagen. Gud åberopas som en som måste ta om straffet för mord. Gud är därför den enda belöning. Senare, säger Talmud att en föreskriven dödsstraff aldrig kan verkställas. Formeln är bara ses som en avskräckande för ett vittne att möta konsekvenserna av mened. När det gäller Matteus 27:25 poängen är att judar tar över ansvaret för Pilatus. Av en förbannelse är ingen fråga.
Matthew talar också om "alla människor". Publiken framför tingshuset Pilatus står som modell för "alla människor". Det judiska folket för Matthew är inte skrivet i förväg för frälsning men kom nationerna nu i första hand.

Vision Etsel

Det efterhand vackra teorier är formulerade för att förklara texten i Matteus 27:25: om inte sagt, eller inte väl tolkas alla människor, eller bara judarna närvarande, etc. Men det är inte så viktigt. Vad är mest chockerande är det faktum att kristna har missbrukat denna text för att diskutera våld mot judar väl. De är "förvirrad" eftersom judar så mycket lidande och förklara detta på grundval av Matteus 27:25. Ingenstans betalas på det faktum att de kristna själva förövarna av våld mot judar. Lidandet inte bara hända och är inte ett verk av djävulen eller Guds vrede. Nej, det var kristna som kastade tusentals judar på bål för att hämnas sin gud, trots att Jesus hade bett på korset att förlåta den skyldige. Kristna har inte lyssnat till Jesus och låta sig styras av hat.
Förresten, kan vrede kristna inte förenas med sitt påstående att Jesus måste dö för att förlåta synder och övervinna de döda män.
Slutligen vill jag säga att Jesu död, naturligtvis, inte står i proportion till de miljontals judar mördades i hans namn. Kristna sörja mer för Jesu död för judarna än vad de har dödats, medan Jesus verkar ha uppstått från de döda och de övriga miljontals icke judar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha