Noachieden: från kontroverser dialog kristendom-judendom

År 2008 skrev rabbinen Evers artikeln "Från kontroverser till dialog om judendomen-kristendom. Rabbi Evers är inte emot en dialog men påpekar de fallgropar som den medför. Han säger att lyssna på varandra väggar dåliga, men det betyder att erkänna den andra som en oberoende personligt ansvar, inser att andra är annorlunda och få motsättningar diskuteras i ett ömsesidigt förtroende. Omfattande dialog tro eller teologisk diskussion är inte önskvärt.

Tvångs tvister

Under medeltiden, var judar tvingades att försvara sin tro. Det var aldrig ärliga diskussioner med en kristen skiljeman och det arrangerades att judiska motståndare fördes till liv. Den tiden är nu bakom oss men ändå försöka utmana judar och kristna att införa deras sanning. Många rabbiner råda sina congregants att vara därför inte inleda en dialog med de kristna, eftersom de vanligtvis är ute efter att konvertera judar eller till judar avundsjuka på Jesus som Messias. För judar är att de är till någon annan religion behöver en bra Judisk.

Dialogen mellan ömsesidigt förtroende

Även Rabbi Evers finner vilket kan själv vara talade mellan moderata sprit. Lyssna kan bryta ner väggarna till varandra. Men han gjorde som en förutsättning att andra måste erkännas som självständiga i personligt ansvar, som bör förstås att andra är annorlunda och att skillnaderna kan bara tas fram i ett ömsesidigt förtroende.

Kristendomen och islam som ett komplement

Rabbi Yehuda Halevi sade: ?? kristendom och islam är en förberedelse och en introduktion till de messianska tiden, frukten av det träd som de så småningom måste erkänna som sin rot, trots att hon föraktade honom för tillfället ??.
Rabbi Menacheem Meiri sade att icke-judar som observera Noahide bud åtnjuta samma rättigheter som judar.

Dialog om frågor av gemensamt hot

Rabbi Evers finner -och jag delar denna vision att en dialog kan äga rum i gemensamma hot: sekularisering och rasism. Nazismen var en revolt mot Bibeln och mot Gud Abraham att blåsa nytt liv i den germaniska hedendomen
Även om nazisterna misslyckades, fortfarande finns en pågående process för att ta bort Bibeln från medvetandet i väst. Kristendom, islam och judendom kunde kollektivt stoppa denna process. De tre religionerna skulle kunna samarbeta i kampen mot fattigdom, orättvisor, rasism och social orättvisa.

Rabbinsk moderna vyer

Europeiska rabbiner anser då bör man hålla sig borta från extremism i judendomen. De moderata krafterna måste ta ledningen. När snacket stannar börjar våld. Vi såg detta med Kain och Abel. Men prata inte bedriver en dialog.

Skillnader mellan kristendom och islam

En dialog mellan islam och judendom är svårare än en dialog mellan kristendom och judendom. Kristna erkänner gudomlighet Torah, inte muslimer. Ändå är det annorlunda bland rabbinerna funderat på en sak religiös dialog med de kristna. Rabbinen Moshe Feistein såg det som en fälla. Rabbi J.B. Soloveitchik såg det som en teologisk mening, men fann att det skulle kunna diskuteras.

Teologiska dialog meningslös

Rabbi Soloveitchik skrev i artikeln "Konfrontation" från boken "Tradition" 1964 till en teologisk dialog är meningslöst eftersom begreppet Gud är annorlunda. Dessutom har en stor majoritet är kristna, och det finns bara 16 miljoner judar. Kan fortfarande vara möjligt, enligt honom ett samtal på fyra villkor:
 • Antisemitism inte kan godtas;
 • den deicide att nekas,
 • Staten Israel måste erkännas;
 • Det bör inte finnas någon evangelisation bland judar.

 • Antisemitiska virus

  Det finns, enligt den brittiska överrabbinen Jonathan Sacks fyra mutationer av antisemitism:
 • Grekisk kultur som inte tar över judarna.
 • Kristendomen som judarna tog över.
 • Social Darwinism inte ta över judarna.
 • Religiös sionism.

 • Judar kan inte bara fortsätta kampen mot antisemitism. Detta kräver allierade. Det bör också främjas aktivt medborgarskap enligt Sacks: Tikun Olam. Delvis Mänskliga handlingar är nödvändiga på både lokal och nationell nivå. Det finns också personlig vänskap mellan olika religiösa ledare av olika religioner.

  Vision Etsel

  I en artikelserie om kristendom och judendom som jag har publicerat på webbplatsen plats, förklarade jag många gånger att en teologisk dialog är meningslöst. Mina två huvudargument för detta är de stora skillnaderna mellan judendomen och kristendomen och evangelisering praxis kristna bland judar. På denna grund anser jag en teologisk dialog är inte bara meningslöst utan också önskvärt och opraktiskt. Det föder bara okunnighet och främjar hat.
  Bättre att titta på områden där samarbetet är emellertid möjligt. Som Rabbi Evers påpekade att detta handlar om kampen mot sekulariseringen och rasism. Detta kan kompletteras med kampen mot fattigdom, orättvisor och sociala orättvisor. Detta har varit en mycket viktig och mycket svår uppgift, i vilken en teologisk tro dialog fungerar bara oöverkomliga. Religiösa skillnader bör bara lägga åt sidan och det finns en gemensam politik som ska följas. Av stor betydelse är att muslimer deltar här, just på grund av de extrema muslimer utgör ett stort hot. Moderata muslimer kan se till att extrema muslimer få fotfäste.
  Slutligen anser jag retrospect- saker -Från judisk perspektiv som både kristendom och islam i sig bör gå en gång att konsultera på rätt sätt. Hur är det som tar en sådan central plats eller redan har vidtagit båda religioner hat mot judar? Var gick det fel? Och de erkänner den judiska rötter utan att det för att indikera en kristen eller islamisk tolkning? Judendomen finns det så mycket av det för att hjälpa kristna och muslimer får instruktioner från ortodoxa rabbinerna av judendomen. Märk väl, bör detta naturligtvis inte leda till en teologisk debatt, men bara till kunskap om judendomen för att bättre definiera ställning kristendom och islam över judendomen.
  Kristna som vill göra en teologisk debatt igen sin överlägsenhet i förhållande judendomen. De respekterar helt enkelt judiska känslor. Jag förstår att det är svårt för en kristen att undertrycka sin känsla av överlägsenhet. Det är redan år 2000 i sina gener och kan vara svårt att skiljas från den. Men det skymmer hans syn på judendomen och han förstår inte att det är inte i judendomen kommer till undsättning av människan som i kristendomen är fallet, men det kommer att göra jorden en bostad för Gud. Judar har därför ett mycket annorlunda perspektiv på livet och relationen med Gud än kristna. En teologisk dialog leder därför alltid till kristna och judar talar förbi varandra eftersom de är på en helt annan våglängd med ett syfte i livet. Resultatet är missförstånd och misstro mot varandra.

  Epilog

  För många kristna, är det svårt att förstå att tro på Jesus anses vara en synd i judendomen. De är förvirrade, till exempel, är messianska judar i Israel trakasserad av charedische judar av den anledningen. Men det är en plikt för judar att hålla vart och ett av syndiga beteende. Det judiska folket håller på att straffas av Gud som en helhet är redan där, men få som bryter mot lagen. Därför charedische Judarna insistera på att lagarna följs. Det gäller inte bara messianska judar som syndar, men också för andra judar, till exempel, inte respekterar sabbaten. Iakttagande av Toran är en plikt och inte bara ett fritt val. Toran kan inte ändras genom att sätta in ett ögonblick att det är en son till Gud som kan bli trodd. Det är inte heller uppgiften att kristna och messianska judar att avgöra hur judar måste följa Toran. När de messianska judar anser sig judiska då de behöver för att judisk lag liv där ingen guds son passform. Om inte då är de inte av det judiska folket och de är bara kristna.
  Förresten, är den indignation dessa kristna ganska hycklande, eftersom de gör samma sak som till exempel frågan om butiker på söndagar eller inte öppna. I strikt Christian protestantiska platser i Nederländerna, är affärerna stängda på söndag och söndagsvila observeras. Till yttranden från andra kristna som är mindre stränga läran inte lyssnat på. Stabilitets- och tillväxtpakten kommer även söndag vila i landet.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 4

  Jag håller med om att ett samarbete mellan judar, kristna och muslimer i vissa områden är bekvämt. Jag delar inte din syn på den kristna konvertering pigg, antisemitiska och att vara arrogant. Kristna som inte kollapsade av hotet om fienden och kärlek visade i kriget av dig och dina favorit forskare / tänkare / författare fortfarande ses som antisemitisk. Vad den kristna i ögonen på de flesta ortodoxa judar gör. Det är alltid antisemitisch.De SGP snarare än att försöka införa den kristna läran för andra, men det är för bevarandet av gamla religiösa traditioner. Det ingår stabilitets- och tillväxtpakten och den kristna unionen försvarade sig mot ett eventuellt förbud mot judisk och islamisk rituell slakt. Om gesproken.Het samarbetspolitik i stabilitets- och tillväxtpakten är verkligen inte dra i linje med ortodoxa judar som omger hus och församlingar messianska judar. Att den ortodoxa judiska gemenskapen är oense med de messianska judar och förneka sin delaktighet i sina religiösa seder, kan jag fortfarande förstå. Men för att hota deras verkligen att gå för långt. Jag kommer också från en grupp som inte är så länge sedan var offer för rashat så jag förstår bitterhet och nästan överdrivna försök att skydda kultur och fortsätta. Men låt oss lära av historien och inte hat rita attacker mot minoriteter.

  "Överlägsenhet Känsla ?? Det är redan 2000 år i hans gener "Detta är ord eenracistische massmördare. Jag vill inte förolämpa, men det slår mig att du har samma ordval här och där som i Hitlers tal på judarna. Du är väldigt arg Jag märker och eventuellt genom du missade frustration att alltför många kristna har varit som gjorde gömmer sig på grund av sin kristna tro judar i sina hem som tio Boom familj gjort det eller det messianska judar även vanliga människor som bör skyddas mot alla former av hat attacker. Vare sig det kommer från en judisk ortodox ism eller nazismen.

  Du förstår judiska kritik av kristendomen inte för att du ser till det judiska folket genom linsen av Nya Testamentet och inte genom linsen av Tora.Zou Torah förstå än du inser hur stor risken för messianska judar för judiska folket. Dessa judar tillbe Jesus och så blir kristna. Om alla judar ber till Jesus då allt blev kristna och judiska folket finns inte längre ... Som tur är har Gud gett i Torah att hans förbund med det judiska folket är evig. Detta innebär att de flesta judar, Jesus kommer aldrig att dyrka endast Gud. Ändå judar måste förbli vaksamma att de inte hamnar på fel väg genom att gå till tillbe Jesus. Judar är ansvariga för varandra. Det är därför ansvarig för att förhindra judar till andra judar till Jesus gå bidden.Het får så huvudsak att stabilitets- och tillväxtpakten och CU har efterlyst verkställighet av rituell slakt, så länge som messianska judar fortsätta att stödja denna innebär ändå knivhuggen i ryggar det judiska folket. Du kan klaga över att ortodoxa judar hus omger av messianska judar, värre är naturligtvis att messianska judar med kristna söker ett slut på det judiska folket. Och sedan finns det fortfarande ingen rituell slakt vänster! Många messianska judar inte iaktta kosher lagar! För mer information: .Om förhållandet mellan reformerta och det judiska folket är en trevlig studie som publicerades 1996. Detta visar att kalvinister fortfarande vara mindre pro-judisk än du tror. För mer information: .Groet, Etsel

  Då du inte förstår innehållet i artikeln. Det är verkligen diskuteras samarbete mellan judar, kristna och muslimer. Endast teologisk dialog uppskattas inte på grund av att övertyga kristna Urge judarna att lämna Jesus och tror .Det är verkligen kristna som dog gömma judar under andra världskriget. Det finns tyvärr haft fall där judar tvingades att bli kristna. Nyligen, det finns en bok skriven om: Parnassia av Josha Swan, se: .Det länk som du skapar mellan judiska ortodoxi och nazism är absurt. Du anger detta offer och förövare i en rad. Kom ihåg dock att många nazister var kristna, som på vardagar arbetat i dödslägren och söndag gick till kyrkan för att be till Jesus ...

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha

  Se Också