Noachieden: Christians missbrukar Jewish Bible

Många pastorer och andra kristna teologer missbrukar den judiska Bibeln att ingjuta i de kristna att Jesus är den sanne Messias. Texter från Bibeln böcker som Psaltaren, Isaiah, Jeremiah, etc. tas ur sitt sammanhang och i kombination med texter från den kristna bibeln för att visa det, men framför allt deras rätt och judar att skada. Denna metod följer av en felaktig tolkning av begreppet utvalda folk.

Vision Etsel

Innan följande text -som kommer att läsa weergeeft- vår vision, vi vill meddela att de icke-judar inklusive christenen- naturligtvis gratis att läsa den judiska Bibeln och studera. Men gör detta eller vänta genom judiska forskare och rabbiner. De har kunskap om. Till det judiska folket är verkligen ges Torah. De har också en skyldighet att respektera Toran dag och natt. Låt dig inte luras av kristna teologer eller messianska judar som inte ens observera Torah. De vet inte ens hur det är att bära oket av Toran. Om du har problem med din dator, sväng höger och även en expert på något lekman. Också göra detta när du studerar den judiska Bibeln!

Vad betyder "väljs?

När kristna mot judar, eftersom de är det utvalda folket är svartsjuk, förstår de inte begreppet "utvalda". Detta innebar bara en uppgift, nämligen iakttagandet av Torah. Det är verkligen inte tänkt att vara bättre än andra människor, eller att vara mer värdefullt ur Guds perspektiv. Alla är lika. Dessutom berövar ingen Judisk andra människor också har rätt till Toran strikt.

Texten Toran får inte ändras

Toràn är den heliga bok som Gud dikterade för Moses. Texten får inte manipuleras. Förutom den skriftliga Torah Moses mottog den muntliga Torah vilket också förklarar hur man ska förstå den skriftliga Torah. I århundraden, den muntliga traditionen fortsatt. Men när judarna började förfölja kristna och många judar mördades, var rabbinerna tvungna att sätta det muntliga Torah att skriva. Så först kom Mishna och senare expanderat Talmud. Båda böckerna är helt i linje med den skriftliga Torah.

Kristna ge sin egen tolkning av Torah text - arvsynden

Att etablera en koppling med den kristna bibeln, har kristna gett sina egna tolkningar av Toran. Vad är för oss en av de mest chockerande exemplen är lögnen om arvsynden.
Arvsynd finns inte i Genesis
Även om arvsynd inte finns med i Första Moseboken, är det ändå bli en av grundvalarna för den kristna teologin. Enligt kristna teologer skulle Adam och Eva syndat och förlorat sin odödlighet. Sedan dess är döden i världen på grund av synden. Nästa, en koppling till döden och Jesu uppståndelse. Jesus skulle ha tagit på synder och besegrade döden.
Tree of Life
Den korrekta versionen är som följer. Adam och Eva inte äta av livets träd. Gud förbjude detta efter att de hade ätit av kunskapens träd på gott och ont. Genom att äta av livets träd skulle de vara odödliga som Gud och änglarna. Detta innebär att Gud hade skapat Adam och Eva MORTAL inte odödlig! Annars skulle det således inte haft någon lust att äta av livets träd. Dessutom Adam och Eva hade fått i uppdrag att reproducera att ersätta sig själv. Döden är en naturlig del av skapelsen!
Separation andliga och materiella världen
Efter Adam och Eva slogs ut Gan Eden, fanns en separation mellan den andliga och den materiella världen, som tidigare bildade en enhet. Sedan dess håller Gud själv gömd i den materiella världen, och han ger den fria viljan att söka honom eller ignorera personen. Söker Gud kan endast ges av efterlevnad Torah och Noahide.

Kristna försöker hitta referenser i den judiska Bibeln som skulle ha meddelade Jesu

En annan irriterande inslag av kristna teologer eller kristna är missbruk av de judiska profetior som faktiskt är avsedda för det judiska folket att peka dem till efterlevnaden av Toran. Kristna ger en helt annan spinn här och försöker genom så kallad textanalys spastisk sätt att visa att förutspådde Jesu i profetior som skulle ha uppfyllt Torah. Även om denna judiska vise har för länge sedan krossat dessa kristna fortsätta att sprida halvsanningar och lögner. Att denna text våldtäkt "under århundradena har lett till miljontals judiska döda, gör dem verkar väldigt lite. Nej, de kommer att fånga. Alla ska tydligen vet att Jesus är Messias. De gör alltså Guds folk skada dem med flit för att befria judarna av deras relation med Gud.
För mer information om kristna referenser i den judiska Bibeln, har vi skrivit bland annat följande artikel: Jewish vision: Jesaja 53 avser inte Jesus, men till Israel.

Infoteurs som misstolkar Tanakh

Tyvärr, på plats också infoteurs som aktivt engagera sig i denna typ av verksamhet. De låtsas har inget emot judar, varav några till och med hävdar att är- mycket pro-Israel, men under tiden försöka smyg göra det klart att Jesus är Guds Son och att allt som nonsens skulle ha förutsetts i den judiska bibeln. Att Gud i Tanakh uttryckligen anges vara en man och aldrig blir man tydligen undslipper dem. De fortsätter att leverera produkter, såsom Psalm 23, där Jesus verkar vara en plötslig Herren. Detta gör det möjligt för dem så Jesus likställas med Gud. De som inte vill tro på Jesus inte lyda dem i enlighet med Gud. Detta är på topp och hädelse! Det är strängt förbjudet att be till en människa eller en annan idol. Tydligen de inte förstår historien om guldkalven.

Låt kristna men behålla sin egen kristna bibeln

Hela NT ligger tillsammans; bitar Tanach, Talmud och grekisk filosofi genom varandra. Det är förenat med Tanakh lätt göras - det var faktiskt deltagit i. Nu ett barn anser att NT en samling stulen är bra, så bör de kristna hela tiden äktheten "rimliga", och de gör det genom Jesus att placera i den judiska Bibeln - ingenting därför att göra med judarna, men en kamouflage-action för sig själva, för att visa "kontinuitet" av sin bibel.
När kristna inte behöver judisk tolkning av den judiska Bibeln, kan de bättre fokusera på sin egen kristna bibeln. Den stjäla judiska texter från den judiska Bibeln och missbruk av det ser mycket originell och förråder en brist på kreativitet. Så, hela julberättelsen, nonsens? Vad skulle jag ha inneburit? Etsel
(0)
(0)
Nästa artikel Reklam Kod

Kommentarer - 11

Etsel, säger Genesis 02:17 JHWH, men av kunskapens träd på gott och ont skall du inte äta, ty den dag som du äter därav skall du säkert sterven.Is Adam plötsligt dog? Nej! Adam är 930 år gammal geworden.Stel nu att Adam inte hade ätit av kunskapens träd på gott och ont, då var han vid liv, eftersom han inte skulle dö! Så! Gr jean

Vad jag tror att du menade är att Adam och Eva åt från kunskapens träd på gott och ont. Du skriver "Adam och Eva åt från Tree of Life." Se din text under rubriken "Tree of Life." Rätta mig om jag har fel.

Du skrev: "Den riktiga versionen är som följer Adam och Eva åt från Tree of Life De trodde att detta skulle vara odödliga som Gud och änglarna ..." Det här är jag tror vad du menar, särskilt när jag andra artiklar som du läst att ta itu med arvsynd, och reaktionen från Charles. För övrigt håller jag med om att begreppet arvsynden är inte rätt. MFI en fråga om läsförståelse.

 denna not är korrekt i hans argument och inte upp och ned. Låt oss anta att din reaktion skulle vara precis, hur skulle vi Genesis 03:22 - "Och HERREN Gud sade: Se, mannen har blivit som en av oss, att han förstår vad gott och ont: och nu visar han sin hand inte sträcka och även livets träd och äta och leva för evigt. " bör läsa för att nå en korrekt förståelse? Det finns ingen fråga för förväxling mellan två träd och titta på skapandet v / d man har Gud gjort klart med några ord och endast antyder att människan alltid skulle detta stöds av över Gud dom. Hur klart vill du ha den JME?

Jag förstår dig, du har inget bra att säga om kristna och deras religion när man betänker vad det judiska folket i historien hände i kristendomens namn. Det kommer att bli återigen dags för de kristna kyrkorna för att se var deras länge närda ersättnings teori har lett till. Redan nu finns det människor som påstår sig vara kristna, och har ingenting att göra med det judiska folket, medan Gd säger klart israel sin förstfödde son is.Gelukkig finns också troende från hedningarna, som har kommit för att se att israel folk Gd är och förblir. För mig, Bibeln, Tanakhen och Nya Testamentet tillsammans och är Gd för mig tre en Gd. Det är också att stödja från Tanach. Jag läste i min Bibel att Gd skapade människan till sin KONSTVERK! Människan är också en treenighet kropp själ och ande. lyssna på vad David säger i Psalm 42,43 ZIELl oh my! varför så orolig i mig. Detta talar tydligt David anda till sin själ, hans känslomässiga jag, dessa två är båda i honom, i hans kropp tre så Jesaja säger: Med min SOUL jag har sett du önskar i natt, varken skall min Ande, som är inom mig är att söka dig tidigt. Job säger, i vars hand är själen i allt levande, och andan i allt kött i mensen.Job var en tre eenJesaja var tre i eendavid var tre Anka hos människor är tre i eenG'D tre i Unicorn Israel Herren, din Gud är en, vi fortsätter att be för fred i Jerusalem och den judiska volk.SHALOM!

Jag tycker innehållet i litteratur - utan att tala korrekt eller felaktigt - kränkande för kristna. du rakar dem helt enkelt över en ås och också hur du skriver gör ditt företag något gott. Dessutom får du skriver om Adam och Eva och livets träd; Men skulle död följer enligt Genesis i ätandet av Kunskapens träd som jag har rätt och det kommer också att vara någonstans i mitten av Edens lustgård har stått där stod livets träd. Du blandar ihop två träd och kasta dina argument upp och ned. BRT JME

Ja, det stämmer. Gud är obestämbar och därför har ingen son. Toràn talar om det judiska folket som är Guds barn. Men det måste ses metaforiskt.

Shalom, då Adam skulle ha varit en robot av Gud och hade ingen fri vilja. Gud vill ha en fri och oberoende person. Se även: .Groet, Etsel

Ordet "inte" saknades. Jag har texten ytterligare ändras för att göra det tydligare. Tack för opmerken.Groet, Etsel

Skapad till Guds avbild innebär att människan har samma valfrihet som Gud välja mellan gott och kwaad.God har ingen kropp och själ. Gud är odefinierbart: Jag är den jag är. Treenigheten är inte sant. Gud är Ett sätt att ingenting förutom Gud kan existera. Det har ingenting att med nummer ett maken.Groet, Etsel

För mer information: http://whatjewsbelieve.org/explanation5.htmlGroet,Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också