Nippel eksem: torr, fläckar fjällande hud bröstvårtan-vårtgården

En hudsjukdom som eksem kan uppstå på bröstvårtan och vårtgården hos gravida och ammande kvinnor. Dessa är torr, flagnande bitar av hud på eller i närheten av båda bröstvårtor synliga: skorpbildning nippel eller runt bröstvårtan. Behandlingen är liknande eksem på andra delar av kroppen. Denna består av klass II-kortikosteroid, utrymme för en period på upp till tre veckor. När det inte finns någon förbättring sker inom tre veckor, bör övervägas i Pagets sjukdom. Detta är en sällsynt form av bröstcancer.

Nipple Eksem

  • Nippel eksem: Introduktion
  • Tecken och symtom bröstvårtan eksem
  • Nippel eksem behandling

Nippel eksem: Introduktion

Nippel eksem yttrar sig som en väl avgränsade erytematösa utslag, som kan åtföljas av torra och fjällande eller våta sår. Eksem av nippeln kan kvarstå och orsaka intensiv klåda. Som ett resultat av att skrapa bröstvårtan och vårtgården skadas och orsaka en förtjockning av huden kan förekomma. Nippel Eksem är ofta ses som en del av atopiskt eksem. Också kan utvecklas hos kvinnor som ammar kontakteksem på grund av lokalt applicerad sjukvård.

Tecken och symtom bröstvårtan eksem

Kvinnor med bröstvårtan eksem lider av en kliande erythematosquameuze att nattende crustueze eller utslag på bröstvårtan och vårtgården av en eller båda brösten. Vanligtvis är hudsjukdom för båda sidor. Genom att skrapa bröstvårtan och vårtgården skadas och tjocknat. Kvinnan kan uppleva brännande smärta, särskilt under amning. I ammande kvinnor kan också utveckla kontakteksem tack vare komponenter av lokalt applicerade hudvårdsprodukter.
Psoriasis kan ge liknande bilder. Vanligtvis finns det också finns lediga platser på andra ställen på kroppen. Hudförändringar på nipplarna som liknar eksem, kan också orsakas av Pagets sjukdom. Detta är en sällsynt form av cancer, som förekommer i mjölkgångarna av bröstet. Pagets sjukdom är sällan förekommer på båda bröstvårtor. Spontan läkning förekommer inte. Denna form av cancer är ofta åtföljs av en öm nippel där lite blod kommer ut. Dessutom finns det ofta en knöl närvarande.

Nippel eksem behandling

Allmänna åtgärder inkluderar:
  • Skydd mot slip kläder.
  • Undvik att repa. Täckning med vane repor beteende.
  • Undvika hudvårdsprodukter som kan irritera.
  • Vid kontakteksem allergen måste undvikas.

Lokal behandling består av klassen-II-kortikosteroid, under upp till tre veckor. När nippel eksem bör det finnas ett svar på den inställda lokal terapi inom tre veckor. När det inte finns någon förbättring, är det möjligt att histologiskt undersökas. Prestandan hos en biopsi används för att utesluta cancer. Pagets sjukdom är en sällsynt form av bröstcancer, som ofta framställer som en ihållande form av eksem av nippeln. Även i avsaknad av påtagliga bröst avvikelser eller armhålan nod bör ges till Pagets sjukdom, om lokal behandling inom tre veckor ger ingen klinisk förbättring.
(0)
(0)
Tidigare artikel Uppfinna i arbetslivet

Kommentarer - 4

Jag har just sagt hudläkare som jag har valkar på min bröstvårta, har eller känner du någon som har dessa symptom? eftersom jag kan google tills jag väger ett uns, men hittar ingenting om.

Gjorde allt en vecka smärta i min högra bröstvårtan okloka kliar och gör ont huden är mycket torr och slits trodde att det ser ut så här ?? hjälpa ??

Jag är en pojke på 16 år och har eksem, jag tror att jag upplever här. Kan detta überhaubt det?

Ja, män kan också drabbas av eksem bröstvårtan. Fråga din GP om råd.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också