Ångtåg i Harz från förr återuppliva

För över 120 år, driver ångtåg i Harz Schmalspurbahnen nätverk av spår genom stora delar av den tyska Harz. På koll på exakt en meter bred varje år mer än en miljon passagerare som transporteras och som är inte bara turister, även lokalbefolkningen använde flera tåg dagligen som en form av kollektivtrafik. Den första delen av linjen mellan städerna Gernrode och Mägdesprung var redan öppna 1887 och Harz Schmalspurbahnen har en intressant och varierande historia med många toppar och dalar. Vi tar en titt på den här särskild järnvägsbolaget.

Steam Traction

Harz Schmalspurbahnen beroende på deras placering kan delas in tre, Selke Valley Railway, Harzquerbahn och Brockenbahn. Sedan år 1905, banorna för de tre grenledningar anslutna till varandra, följt sedan 1913 fortfarande ansluta Harzquerbahn på Südharzeisenbahn där upp till 1963 tåg körde mellan Walkenried och Braunlage. Med dagens 140 kilometer spår är Harz Schmalspurbahnen längsta smalspåriga nätet i Tyskland.
Översikt över järnvägen i Harz ">
Översikt över järnvägen i Harz Station Strass på Selke Valley Railway
Station Strass på Valley Railway Selke Harz, ibland våldsamma klippformationer
Harz, ibland våldsamma klippformationer
Vad Harz Schmalspurbahnen så speciell är att den dagen är fortfarande nästan uteslutande med ånga dragkraft är idag driver de största och mest kraftfulla ånglok i världen som är lämpliga för relativt smal meter mätare.
När två av dessa imponerande maskiner samtidigt ser lämna är en syn som du snart inte glömma,
och vidare ner linjen finns många platser där dessa fotogen mastodons gillar att visa sin bästa sida.

Höjdskillnad

Från den lägsta liggande i Quedlinburg station till station på berget Brocken, som vid 1125 meters höjd är loket måste övervinna en höjd av över 1000 meter, eftersom den använder en hel del kol och massor av vatten omvandlas till ånga. Denna del av rutten är lämplig endast för den kraftfulla 10 drivhjulen och fyra hjul som lok på 700 hästkrafter, klättra berget tillsammans med stora moln av svart rök och öronbedövande staccato stomp ljud.
Malletloc i Drängetal, cirka 1905
Malletloc i Drängetal, cirka 1905 Malletloc de Eckerlochs, cirka 1905
Malletloc de Eckerlochs, cirka 1905 Station Harzgerode med Malletlok, 1910
Station Harzgerode med Malletlok, 1910
Totalt finns det 25 ånglokomotiv i drift, varav de flesta byggdes mellan 1914 och 1956, de tre äldsta lok går tillbaka till omkring 1900, den äldsta är en Malletlok från år 1897 med en dubbel växel på vardera sidan av lok.
Bahnbetriebswerke Westerntor i Wernigerode är hem för alla lok, här är verkstaden för underhåll och reparation och en depå där loken rengörs och kan göra en inventering inkurans kol och vatten.

Vägg

Rörligheten för personer till och från Brocken var 1961 på linjen Schierke - Brocken stoppas av byggandet av muren. Under det kalla kriget kunde bara bakom järnridån komma om de var i besittning av en Passierschein kan ett pass vid gränsen passeras. Endast 1991, efter murens fall, var linjen öppnades för allmänheten, genom nödvändiga reparationsarbeten, men det tog ett år för linjetrafik återupptogs.
Många kol på elden, tjocka rökmoln
Många kol på elden, tjock rök Photogenic mastodon på skivspelaren
Photogenic mastodon på skivspelaren Mot toppen av Brocken
På väg till toppen av berget Brocken
Den Brockenbahn transporterar passagerare sedan 1992 tillbaka till toppen av Brocken insvept i myter och legender, med 1142 meter det högsta berget i norra Tyskland. Stationen, Der Bahnhof Brock är en av de högsta stationer i alla tyska smala linjer. På färden upp där loket och dess besättning måste arbeta hårt, erbjuds du en fantastisk utsikt över nationalparken Hochharz nådde toppen du kan se mycket långt i landet.

Romantiskt

Den mest romantiska delen av järnvägsnätet är utan tvekan Valley Railway Selke, tåget korsar ett paradis för naturälskare. På 52 kilometer mellan städerna Gernrode, Harzgerode, Hasselfelde och Eisfelder Talmühle linjen går genom ett vilt romantiska bergslandskap. Rutten tar dig förbi karga klippor, bäckar och blommande ängar, går genom tall, bok och ek skogar och kommer att behandlas till natursköna och ibland hisnande vyer.
Malletloc rutten tar in vatten
Malletloc väg tar in vatten Genom vackra och autentiska landskap
Av vacker natur och autentiska En av de mindre lok vid full fart
En av de mindre lok vid full fart
Harzquerbahn korsade en alltför och området mellan Wernigerode och Nordhausen på denna rutt kan njuta av allt det vackra Harz har att erbjuda. Enheten kan leder därmed genom den enda tunneln på järnvägsnätet och landskap som knappt har förändrats under århundraden av tid. På sträckan Nordhausen går över platåer och dalar genom djupa skogar, under tre timmars resa med många stopp du kommer att smaka ännu idag fortfarande romantik av ånga.

Heritage

Harz Schmalspurbahnen är inte bara en av de största och mest populära sevärdheter i Harz, men också en bit av industriarv med stor klass. Inte för inte är bolaget sedan 1972 under beskydd av den tyska regeringen.
Kanske du funderar på att välja ett semestermål inte snart till Tyskland, men är Harz värt värt att undersöka. Människorna är vänliga och även om du inte talar språket så väl de har tålamod med dig.
Postcards Gruss aus Herzberg
Vykort Gruss aus Herzberg vykort Gruss vom Brocken
Vykort Gruss vom Brocken vykort Harz-Quer- und Brockenbahn
Harz vykorts Quer- und Brockenbahn
Köket är rikt och rikligt med bredvid den berömda öl bratwurst und underbart som läckra kakor och besöksnäringen är att våra koncept är i allmänhet ganska billigt. Här och där finns fortfarande rester av reflekterat DDR förflutna som har resulterat i våra ögon för märkliga överdrifter som vi också fortfarande kunna förundras över.
Landskap synvinkel, det är helt enkelt vacker Harz med ett rikt djur- och växtliv och både landsbygden sportiga semesterfirare det finns massor att göra. Vänligen skicka oss ett kort från en av stationerna? Ha kul på banan!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha