Ånger könsbyte, vad händer nu?

Med könsdysfori eller transsexualism har en person känslan av att vara född i fel kropp. En biologisk manlig känns fru eller vice versa. Många människor med dessa känslor genomgår ett könsbyte. Genom behandling med hormoner och vissa kirurgi på bröstet och interna och externa könsorganen omvandla dem mer och mer i en av den föredragna kön. Men vad händer om du ångrar detta könsbyte?

Könsdysfori och transsexualitet

Termerna könsidentitet och transsexualitet används för att beskriva någon som är "i fel kropp" föddes, eller någon som anser att det finns en obalans mellan biologiskt kön och könsidentitet är sanna. Könsdysfori existerar i varierande grad. Inte alla med dessa känslor kommer faktiskt har en önskan att förändra sig helt i någon av det motsatta könet.
Könsidentitetsstörningar förekommer i alla kulturer. Det som en gång tänkt att vara en psykisk störning var är nu känt att dess orsak måste sökas i en skillnad i en hjärna region som kallas kärnan sexuellt dismorfe. Således ser detta område på en kvinna till man-transsexuella ut som en biologisk man och en man till kvinna-transsexuell som en biologisk kvinna. Orsaken till detta bör nog sökas abnormitet i en process som fortfarande är i livmodern plats. Till exempel kan det hända att ett foster är otillräcklig exponering för testosteron, och därmed utvecklingen av könsidentitet varierar med den aktuella kön. I sällsynta fall, beror detta på läkemedel som används av modern under graviditeten.
DSM IV inte tala om transsexualitet utan om könsidentitetsstörning. Detta beror på att det i grund och botten har lite att göra med sexualitet, utan snarare med identitet.

Kön Ändra operationer

En betydande del av de människor som känner sig fångad fångade i fel kropp och ovan söker hjälp från vårdpersonal, så småningom genomgå ett könsbyte. Denna process börjar normalt med en verkliga livet test där någon faktiskt lever som någon av det motsatta könet. Nästa steg genomgår hormonbehandling, så småningom genomgå flera operationer för att anpassa kroppen mer identitet och se till att det inte längre är möjligt att återge som en av det biologiska könet. Det sista steget är det sista juridiska ändringen av loppet.
En man till kvinna-transsexuell genomgår normalt följande åtgärder:
  • Vagina Plast
  • Bröstimplantat
  • Struphuvudet Correction

En kvinnlig till manlig transsexuell genomgår normalt följande åtgärder:
  • Metoidioplasty eller Phalloplasty
  • Mastektomi
  • Hysterektomi

Vad händer om du ångrar ett könsbyte?

Som är närvarande vid en läkare logg i förhållande till en önskan att byte av kön skall helt vänt ut och in. Inte bara är det en lång och grundlig psykologisk undersökning, patienter genomgår också en hjärnskanning för att undersöka ovannämnda sexuella dismorfe kärnan i hjärnan. Först när ett team av läkare och psykologer övertygad av äktheten av en önskan hos patienten att genomgå ett könsbyte kommer faktiskt gett grönt ljus för att starta processen. Det är därför senare kommer att inträffa en önskan att ångra ändringarna anses vara mycket låg. Men det förekommer, men framför allt hos personer som har genomgått förändringar i en tid då även medicinska kunskap var tillgänglig för att göra en korrekt diagnos.
Det har förekommit fall av människor som har ångrat sin övergång. Många av dem har lust att byta kön så småningom spåras till traumatiska erfarenheter som barn eller psykiska sjukdomar som schizofreni, dissociativa störningar eller hyperchondrie.

Walt Heyer

Walt Heyer är en förkämpe för rättigheterna för denna lilla grupp av människor. Heyer drabbades tidiga 80-talet när 42-årige en serie operationer för att göra honom bli Laura. Några år senare, ångrade han dock. De plastikkirurgiska ingrepp som han kunde ångra, han ångra. Efter grundlig psykologisk forskning har visat att Heyer faktiskt har lidit har lagt i en dissociativa störningar och traumatiska upplevelser i sin tidiga ungdom honom vilse.
Heyer visar nu en stor motståndare till exempel användningen av inhibitorer pubertet hos barn som förespråkar en hård önskan om könsbyte. Den "skada" eftersom det kan vara svårt att vända. Å andra sidan den "skada" som pubertet, kan en transsexuell som orsakas av kroppen för att utvecklas till att bli någon annan än den föredragna kön är inte ångra.

Expertis inom Nederländerna

Den expertis som utvecklats i Nederländerna om jämn dysfori är utan motstycke och förmodligen vet ingen superlativ på andra håll i världen. VUMC Amsterdam har även en egen Gender Team. Sex Förändringar också starkt reglerat i Nederländerna. Ingen kom till Nederländerna på ett operationsbord för ett könsbyte utan etablerad i en process år och i samarbete med många psykologer och psykiatriker att kön är den enda rätta diagnosen. Till exempel i USA är mycket olika.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha