Neutrino ?? s snabbare än ljuset

Ander Ågren April 24, 2016 Vetenskap 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I denna artikel behandlas eller neutrino partiklar har en högre hastighet än ljusets hastighet.

Särskild upptäckt

Neutrino ?? s varit en av de mest missförstådda partiklarna i universum. Det är därför mycket forskning. Forskarna behöver ett stort teleskop för att studera neutrino ?? s. Detta teleskop är bara ett fåtal platser i världen, bland annat en vid CERN * i Genève. I Genève i september 2011 gjort en stor upptäckt; neutrinon ?? s faktum verkade ha en högre hastighet än ljusets hastighet.
* Den CERN
CERN är en europeisk organisation i Genève som forskar kring elementarpartiklar. CERN är ursprungligen Conseil Europeen pour la Recherche Nucléaire och grundades 1954. I dag, CERN ?? ?? namnet på den europeiska laboratoriet som forskar som materia och strålning föreligger. Den sysselsätter omkring tre tusen personer på heltid vid CERN. Cirka 500 universitet gör undersökningar från 80 länder för CERN, är de sedan representeras av 6500 forskare.

Partikelacceleratorn och detektorn

Trots den minut storlek neutrino och det faktum att den flyger genom allt, har forskarna ännu inte hittat ett sätt att fånga partikeln. I mitten av Gran Sasso berg, nära Rom i Italien, är OPERA detektor. Denna detektor gör det möjligt att absorbera en del av en viss grupp av neutrino ?? s. I Geneve är en partikelaccelerator, även hänvisad till som SPS accelerator. Denna partikelaccelerator neutrino stråle kan vara mycket exakt en ?? s bränning på OPERA detektor i Gran Sasso. Båda enheterna är 730 kilometer från varandra.
Under tre år, OPERA detektor i Italien om sexton tusen av de skickade ett 100 biljoner neutriner totalt ?? s fångas från Schweiz. Genom att använda GPS-satelliter, var det möjligt att exakt mäta avståndet mellan partikelacceleratorn i Genève och OPERA detektor i Gran Sasso till 20 centimeter. Restiden av partiklarna mellan Genève och Gran Sasso var att mäta nanosekund.

Snabbare än ljuset

Om tid och avstånd är kända kan man beräkna hastigheten hos partiklarna med en enkel summa. Till överraskning för forskarna vände neutrino ?? s har en högre hastighet än ljusets hastighet.
På webbplatsen för forskarna är resultaten av undersökningen föreföll innan beskrev komplicerade rapport. Denna rapport komplicerades efter mycket intern forskning presenteras av forskare vid September 23, 2011 till en fullständig föreläsning av CERN * i Genève. I föreläsningssalen inbjudna var många högt ansedda forskare att höra den stora nyheten. Efter presentationen verkade genomtänkt forskning, allt tycktes föreställa sig. En enkel översättning av intrikata presentationen är följande: om du är samtidigt en stråle av neutriner ?? s och en stråle av ljus skulle sända från SPS acceleratorn till OPERA detektor, neutrinon kommer ?? s med en ledning på 18 meter .

Konsekvenser av studien

Om resultatet av denna studie visade sig korrekt, hade hela fysiken stod på huvudet. Alla formler och beräkningar baseras på relativitetsteorin av Einstein. Denna teori säger att en partikel som rör sig med ljusets hastighet har en intern klocka, som är stationär. En partikel som färdas snabbare än lögner skulle ha en intern klocka som går baklänges. Det skulle innebära att om en person reser med den hastighet med vilken en neutrino reser han eller hon anländer till destinationen yngre än han eller hon avgick från startpunkten; något som är helt obegripligt för människor.

Oriktigheter i utredningen

En kritisk punkt i studien är att den enskilde starttiden för en neutrino inte exakt mätbara. Infångandet av en neutrino är emellertid återigen mätas individuellt. Men, om man inte kan beräkna det exakta avgångstiden, är det svårt att beräkna den exakta hastighet. Denna felaktighet var dock så liten att den nästan gjorde ingen skillnad för resultatet av undersökningen.
Den exakta avgångstid för en enskild neutrino är inte mätbart avslutningsvis därav. SPS partikelaccelerator genererar ett stort antal protronen som ska kollidera med en särskild skylt. Genom denna kollision uppstå än mesoner. På grund av den snabba sönderfallet av mesoner tid skapar nya partiklar, nämligen neutroner. Det är att inte mätas exakt när neutrinon ?? är exakt då uppstår. Men denna formation av neutrino ?? s ?? n sker på så kort tid att det är obetydlig för detta experiment.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Varulvar i film
Nästa artikel Peppers på banan
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha