Neuromuskulära förbindelsen; övergång mellan nerver och muskler

Cyrus Magnuson Februari 28, 2016 Vetenskap 113 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Skelettmuskler, eller tvärstrimmiga musklerna under inflytande av viljan. Det innebär att vi medvetet kan flytta våra muskler, i motsats till den glatta muskulaturen och hjärtmuskeln. Denna styrning av skelettmusklerna sker via motordelen av det somatiska nervsystemet. Det somatiska nervsystemet har en nära relation med skelettmuskulaturen. Via motoneuroner är impulser till skelettmusklerna som skickas i form av elektriska signaler. Vid slutet av axonet denna elektriska signal omvandlas till en kemisk signal i form av signalsubstansen acetylkolin. Den acetylkolin frisätts i den neuromuskulära förbindelsen, och fäster till receptorer av muskelcellmembranet. I början en styrketräningsprogram blir starkare människor, utan att ge dem tjockare muskler. Detta beror på att nervsystemet anpassar sig kroppen träning.

Vad är synapsen?

Synapsen är förbindelsen mellan motoriska nerv och muskelceller. Motor nerv är också känd som motoneuron. Cellkroppen av motoriska neuron ligger i det ventrala hornet av ryggmärgen. Den motoneuron har en mycket lång instruktion suga vilken riktning muskeln att ingå avtal skickas i form av elektriska signaler. Vid slutet av axonet, emellertid den elektriska signalen omvandlas till en kemisk signal.
Den kemiska signalen är substansen acetylkolin. Den elektriska signalen från nervcell medger frisättningen av ACh från olika typer av blåsor. ACH släpps ut i neuromuskulära klyftan.
På cellmembranet av muskeln är receptorer som binder till ACh. När det finns tillräckligt med ACh binder till receptorerna, leder detta till en depolarisation av muskeln cellmembranet och för frisättningen av kalcium från sarkoplasmatiska retiklet. Kalcium sätter en hel serie i korridor som leder till sammandragning av muskeln. När det inte finns fler ACh binder till receptorema enligt sarcolemma kalcium införlivas igen in i SR och avslutar muskelkontraktion.

Funktioner i den neuromuskulära förbindelsen

Den neuromuskulära förbindelsen har fem särskilda egenskaper:
 • Axonet har Schwann
 • I den slutliga gapet återfinns ACh
 • En basalmembranet täcker änden av slitsen
 • Basalmembranet är täckt med ACh-receptorer
 • Mikrotubuli i muskelcellerna tränger djupt in i muskelcellen

 • Var och en av dessa funktioner kommer att förklaras kortfattat.
  Schwann
  Schwannceller att säkerställa axonet av motorneuron att den elektriska signalen väldigt snabbt transporteras genom axonet. Schwann-celler är inkluderade som en slags isoleringsmaterial till axonet, vilket orsakar den elektriska signalen endast transporteras mellan midjor mellan Schwann-celler. Den elektriska signalen hoppar så att säga, på axonet.
  ACh
  I den neuromuskulära förbindelsen ACh är en signalsubstans. Upptäckten av ACh i neuromuskulära förbindelsen är en funktion av denna.
  Basal Membran med ACh-receptorer
  En basalmembranet är en typ av epitel som finns i den neuromuskulära förbindelsen. I den neuromuskulära förbindelsen, basalmembranet till spiercelzijde ACh-receptorer.
  Mikrotubuli
  Mikrotubuli är en typ av kanaler som är associerade med cellmembranet i muskelcellen. När det inträffar en aktionspotential, mikrotubuli ger snabb transport av aktionspotentialen djupt in i muskelcellen.

  Excitation och underlättande av muskelcellen

  Excitering av muskelcellen är skapandet av en aktionspotential som leder till sammandragning av muskeln. Underlättande är den känsligaste av en muskelcell för excitation.
  Vid excitation ACh släpps ut i terminal axon. ACh ACh binder till receptorer i det postsynaptiska membranet. Förändringarna i den elektriska potentialen av sarcolemma medger muskelkontraktion.
  Faciltatie säkerställer att muskelcellen är känsligare för ACh att dra ihop. Underlättande gör maximal fysisk ansträngning. I början en styrketräningsprogram kommer att vara starkare människor utan att ge dem tjockare muskler. Detta beror på att det finns underlätta. Muskelcellen är känsligare att dra ihop. Tre faktorer stimulera denna underlättande:
 • Muskelcellen är mindre känslig för hämmande influenser för att dra ihop
 • Det finns färre hämmande neurotransmittorer som bildas av nervcellen
 • Kombination av båda justeringarna
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha