Nedskrivningar: dövblindhet

Det uppskattas att i Nederländerna ?? s 35 000 dövblind. De flesta människor med detta tillstånd föds blinda och döva inte få det till en senare ålder. Dövblindhet innebär inte alltid att en person är helt blind och döv. Här kan det vara begränsade syn och / eller hörsel. Vad är dövblindhet och exakt hur ska en dövblinda att kommunicera?

Dövblindhet

Dövblindhet förekommer i ungefär en av tio tusen människor. Totalt finns cirka 35 000 människor i vårt land som har detta tillstånd. En stor del av dövblinda får denna störning vid ung ålder eller senare. Dövblindhet innebär inte automatiskt att en person är helt döv och blind. Det handlar om följande begränsningar: döv nedsatt, blind hörselskadade, synskadade-hörselskadade eller helt döv / blinda. Ofta i dövblinda har trott att det finns en inlärningssvårigheter, men detta behöver inte vara fallet. Ofta finns det en fördröjning i utvecklingen på grund av restriktionerna.

Medfödd dövblindhet

Medfödd dövblindhet dövblindhet finns redan vid födseln. I många syndrom, det finns en genetisk predisposition som redan har mottagits av förlossningen uttrycks. Ett exempel på en medfödd syndrom är: röda hund syndrom som orsakas av smittsamma sjukdomen röda hund i en gravid kvinna. Om en kvinna för den fjärde månaden av graviditeten detta är infekterad, det finns en stor risk för missbildningar hos barn, inklusive ögat och hörselskador.

Förvärvad dövblindhet

När förvärvade blindhet villkoret efter förlossningen skedde. För tidigt födda barn kan också vara dövblind. I unga eller unga vuxna människor kan också höja ett syndrom såsom Ushers syndrom och neurofibromatos typ 1. Ushers syndrom är en medfödd sjukdom där hörselnedsättning / dövhet och synskada / blindhet uppstår. Neurofibromatos är en genetisk sjukdom som orsakas av en mutation i genen för proteinet neurofibromine NF1. Dessutom kan döv blindhet orsakas av trauma eller sjukdom, såsom, till exempel, en hjärnhinneinflammation.

Döva Blind efter ålder

Det är också en form av ålderdom döv blindhet hos äldre, ofta i hög ålder med syn- och hörsel sakta försämras tills dövblindhet har skett. Speciellt äldre döva och blinda äldre löper ökad risk att bli dövblind.

Kommunikation

Det sätt på vilket kan kommunicera en dövblinda är beroende av i vilken utsträckning det fortfarande finns kvarvarande hörsel och syn resten är närvarande. Ibland är det bara tillräckligt hörsel eller syn på plats för att kommunicera ännu. Om detta inte är möjligt, är den dövblinde utses på fyra sidan teckenspråk eller en anpassad manuell alfabetet eller punktskrift. Bakgrunden och preferens för den dövblinde är avgörande. Numera finns det ett implantat, ett cochleaimplantat ?? ?? nämnt att dövblinda kan höra omgivande ljud och kan i hög grad förbättra livskvaliteten.

Fyra Hand Teckenspråk

I de fyra sidan teckenspråk använder sig av samma gester som den vanliga teckenspråk i Nederländerna, att endast händer i partiet hållas löst så att det kan kännas vad gester den andra. De flesta gester är så påtaglig som de normalt ses av en döv person. För gester där munnen bilden som normalt används, är en lämplig gest som används.

Utveckling

Ett barn som föds döva blinda kan inte lära sig bara ett språk. Att få en förbindelse med någon annan är svårare. Barnet kan känna, hålla, lukt och smak. Det är utgångspunkten för att utveckla kommunikationen. Barnet kan lära sig att dela erfarenheter med läraren. De kan därmed skapa sina egna spontana gester, så det är klart för läraren vad gör barnet. Så du kan lära ett barn att om han känner en sko som han går utanför. Uppväxt och utbildning kräver en hel del uppmärksamhet så att den kan byggas upp en betrodd kontakt och ett sätt att kommunicera. Barnet har begränsningen är vanligtvis en försening i utvecklingen. Det är därför viktigt för att inkludera vid en senare ålder affär med stimulering av utvecklingen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha