Nedgång i antalet dödsfall i bröstcancer

För år, är bröstcancer toppen dödsorsaken bland kvinnor. Bröstcancer är fortfarande mycket uppmärksamhet och det krävs forskning för att bekämpa den, men förvänta tack vare allt bättre behandlingar forskare att se antalet dödsfall till följd av bröstcancer i Europa under 2012 med nedgång 9%. Det är postief nyheter. Men cancer har fortfarande en hel del uppmärksamhet och forskning.

Bröstcancer som dödsorsak

Bröstcancer är många år i de främsta orsakerna till död bland kvinnor. Bröstcancer är fortfarande mycket uppmärksamhet och det krävs forskning för att bekämpa den, men förvänta tack vare allt bättre behandlingar forskare att se antalet dödsfall till följd av bröstcancer i Europa under 2012 med nedgång 9%. Detta är ett resultat av undersökningen. Professor Carlo La Vecchia av Milanos universitet ger i tidskriften Annals of Oncology att antalet dödsfall hos kvinnor i åldern 20 till 49 år, även 13%. Detta är mycket positiva nyheter!

Vad är bröstcancer

Den mänskliga kroppen är sammansatt av miljarder celler. Kontinuerligt, är kroppen engagerad i skapandet av nya celler för att ersätta skadade eller åldrande celler, eller att växa. Från en enda cell resulterar i två separata celler och som också kan delas åter i två separata celler, och så vidare. Denna utveckling kallas mitos. Denna process fortsätter och fortsätter och dagligen gör kroppen så många miljoner nya celler.
När cancer kallas en störd celldelning. Med andra ord, i den tidigare beskrivna processen, går något fel. Detta kan vara vid ett specifikt ställe i kroppen; i bröstcancer avser bröstvävnaden; det kan också lika bra i män som hos kvinnor. När en störd celldelning, till exempel, delar en cell i två, men inte mer celler. Eller en cell fortsätter att dividera med. Sprängda tumörceller gör första användningen av mjölkgångarna och klierkwabben att flytta. Om tumörcellerna själva börjar att ansluta med varandra, hamnar de i bröstvävnaden. De förstör vävnaden eller skjuta den åt sidan. I detta fall är det kallas en tillväxt eller tumör. Problemet är redan större. Om sönderdelade cellerna ange sedan det lymfatiska och blodkärlen, det kallas metastaser.
De sönderdelade cellerna, kan tumören vara godartade. Det vill säga, de ger en svullnad, en klump, men cellerna inte flytta vidare genom tyget. Irriterande, men goda nyheter i dåliga nyheter. Om sönderdelade cellerna är cancerogena, de växer allt de möter. De börjar att sprida sig, och om de också börja dela skapar en elakartad svullnad. Detta kallas ett karcinom.

Bröstcancer och ärftlighet

Det är redan känt om bröstcancer. Men det måste göras mycket mer forskning för att eliminera irriterande sjukdom. En av studierna fokuserar på ärftlighet, och bröstcancer. Denna studie är känd som HEBON studien. HEBON är en nationell undersökning bland familjer där bröstcancer är vanligare. Hebon är en kombination av ärftlig bröst- och äggstockscancer Research Nederländerna. Det är ett samarbete mellan alla avdelningar för klinisk genetik / Familial tumörer i Nederländerna, där många discipliner är inblandade. Alla universitet vårdcentraler och det nederländska cancerinstitutet är involverade i att bedriva forskning. Målen för studien är:
  • bättre riskbedömning;
  • bättre information om ärftliga och icke-ärftliga orsaker;
  • bättre förståelse för de långsiktiga effekterna av förebyggande insatser;
  • bättre samordning av cancerbehandling på genetisk predisposition.

Bröstsparande kirurgi

När bröstcancer diagnos ställs, det finns mycket av kvinnan gå. En mycket irriterande ögonblick i en kvinnas liv. Långvariga debatt som är bättre: amputation av bröstet eller bröstbevarande kirurgi. Amputation av bröst eller bröst inte bara fysiska utan även psykologiska konsekvenser.
Den här artikeln behandlar inte bättre eller sämre, vilket kommer att variera per case. Det kan diskuteras om man är säkrare än andra. Det är efter 22 år av forskning som leds av den nederländska Cancer Institute-Antonie van Leeuwenhoek Hospital 22 års forskning har bedrivits. Slutsatsen av studien är att kirurgi hos kvinnor med bröstcancer vars bröst skonas är lika säkra som mastektomi. Överlevnadstalen i båda typerna av drift är exakt likadana och det är i de flesta fall av bröstcancer är därför inte nödvändigt att stänga av en eller båda brösten.

Cancer i allmänhet blir mindre dödligt

Cancer är, i allmänhet, är mindre och mindre dödlig. Siffrorna stöder detta uttalande: under 2012 fortfarande 139 per 100.000 män dör av sjukdomen. Som jämförelse, det är 10% mindre än år 2007. Bland kvinnorna är det 85 per 100.000. Och det är en minskning med 7% jämfört med 2007. Av oro är ökningen av lungcancer bland kvinnor, medan lungcancer bland män har minskat. Dessutom är pankreascancer ökar bland både män och kvinnor. Detta kan kopplas till det ökande antalet överviktiga personer. En annan anledning kan vara att kan bero på bättre diagnos än tidigare fastställts. Det betyder mer frekvent observation av en otäck diagnos, men innebär också att färre obestämda diagnoser görs.

Uppmärksamhet på bröstcancer

Som tidigare rapporterats, är vetenskapen att få veta mer om cancer. Och tydligt, steg för steg närmare att utrota denna fruktansvärda sjukdom. För denna studie, en massa pengar. Just av denna anledning är det viktigt att medierna fortsätter att ägna stor uppmärksamhet åt cancerforskning. Och att det finns organisationer som har åtagit sig att forskning och dela information. Rosa Bandet, World Cancer Research Fund, den holländska Cancerfonden, National Cancer Fond, och sätta många andra organisationer för att bekämpa cancer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha