Nederländska i Tour de France 2015

Heike Hammarberg December 26, 2015 Sport 14 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vilka är de nederländska deltagarna i Tour de France 2015? Vilka mål och förväntningar nederländska för Tour? Vilka lag de kör? Hur kom holländska cyklister i det förflutna utförs i Tour de France? Hur ofta var en turné skede i år vanns av en holländare?

Historia: holländska framgångar i Tour de France

Två gånger den slutliga klassificeringen av Tour de France vanns av en holländare. 1968 triumferade Jan Janssen och Joop Zoetemelk vann 1980. 152 gånger scen vanns av en holländare. Den första etappen vinnaren var holländska Theofiel Medium Camp 1936. De största holländska privateers turer i Tour historia var Jan Raas, Joop Zoetemelk och Gerrie Knetemann. De vann tio etapper i Tour. Jean Paul van Poppel vann nio gånger Tour scen. Jan Janssen vann sju Tour stadier, Jelle Nijdam vann sex.

Nederländska i Tour 2015

Bauke Mollema
Bauke Mollema föddes den 26 november 1986 i Groningen. År 2007 vann han Futures Tour. Året därpå blev han en professionell vid Rabobank. År 2011 debuterade Mollema i Tour de France. På grund av sjukdom, lyckades han det året i Tour ännu inte rida en bra allmän klassificering. Men han var fortfarande i sin Tour debut i ett andra steg. Under hösten 2011 Mollema cyklade en stor Vuelta, där han vann poängtröjan och slutade fyra i slut ställningar.
År 2012 Mollema var tvungen att ge upp på grund av skada i Tour. År 2013 körde han en stark Tour och han verkade under lång tid även till hans podium kandidat. Till slut var han sexa i Tour. År 2014 red han ganska bra i Tour, men också på grund av att sista gången rättegången slutade han till slut "bara" 10.. I slutet av den säsong han lämnade och gick till Belkin Trek Factory Racing körning. Till vilket lag han kommer att vara ledare för ställningar i Tour de France 2015.
Wilco Kelderman
Wilco Kelderman föddes den 25 mars 1991 i Amersfoort. Han kommer att göra sin debut i Tour de France 2015. Kelderman anses av många cykelexperter som den mest begåvade nederländska klassificering ryttare för många år. Detta beror främst på att han är inte bara en mycket begåvad klättrare, men han är också en begåvad tid Trialist väl.
Kelderman vann Tour under 2011, Norge 2013 och Tour of Danmark. År 2013 gjorde han sin debut i en Grand Tour var han det året 16 i den slutliga klassificeringen av Giro. År 2014 slutade han 7: ai Girot. Senare samma år var han 14 i den slutliga klassificeringen av Tour of Spain. Hans prestation var också imponerande i Criterium du Dauphiné: 2012 vann han den bästa unga ryttare klassificering och slutade 8: ai totala rankningen av denna mycket starkt startfält Worldtour race. År 2014 han åter vann unga ryttare klassificeringen av Criterium du Dauphiné och slutade fyra i den totala ställningar. Han blev också 5th i Tour of Romandie, 7 i Eneco Tour och 7 i Tour of California.
Laurens tio Dam
Laurens ten Dam föddes den 13 november 1980 i Zuidwolde. År 2004 blev han professor vid BankGiroLoterij. Ten Dam är lika toppklass segment rider en late bloomer. Titta på hans 31, avslutade han först i topp tio i den allmänna klassificeringen av en Grand Tour.
Han körde då en stark Tour de France 2013, liksom hans förre lagkamrat Bauke Mollema. Detta resulterade i två stora Tour Fever i Nederländerna och de fick smeknamn som "Bau och Lau. Laurens ten Dam dök upp i Tour 2013 för länge på väg till ett toppresultat, men senare tappade den igen ställningar och han slutade 13: e. År 2014 kunde han behålla sin toppform längre i Tour. Det året slutade han på 9: e plats, en plats bättre än hans tidigare ledare Bauke Mollema.
Robert Gesink
Robert Gesink föddes den 31 maj 1986 i Varsseveld. Som en ung professionell han redan arbetade med världens ledare i de höga bergen. Gesink var 2008 redan 7 i slut ställningar i Vuelta. Under både 2009 och 2012 slutade han sexa i finalanseenden av rundan.
Under 2010 Gesink som 24-åriga fjärde i Tour de France. Det var väntat att han skulle tävla i de följande åren för pallplaceringar i Tour. Genom en lång rad fysiska problem och motgångar i sitt personliga liv, han inte lyckas här.
Övrigt Nederländska till TEAMLottoNL-Jätte
Vilka andra holländska ryttare kommer att sitta i Tour Selection TEAMLottoNL-jumbo? I vilket fall som helst, Steven Kruijswijk, som körde en mycket stark Giro starta även i Tour de France. Han kommer förmodligen ha det inga ranking ambitioner. Beroende på prisutvecklingen i bergsetapperna han kommer att vara en lyx-anställd för klassificerings förare av TEAMLottoNL och ibland även en gratis roll att gå för en seger skede.
Andra nederländska i Tour Selection TEAMLottoNL Bram Tankink, Tom Leezer och Jos van Emden.
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin föddes den 11 november 1990 i Maastricht. Han kommer att rida Tour 2015 för Allegiant Alpecin. Den stora frågan är: vad som kommer att vara hans mål i denna turné? Han fokuserar på prövningar? Om han går återigen mycket aggressiva priser? Eller skulle han fortfarande försöker själva att fokusera igen på den allmänna klassificeringen och därmed att ta reda på hur långt han kunde komma som klassificering ryttare? I varje fall öppnings tidprov i Utrecht ett stort syfte med honom. Där hoppas han att få tag på den gula ledartröjan. Vad är hans mål för resten av Tour, är fortfarande oklart. Förmodligen kommer han att om detta i upptakten till Tour de France 2015 ger mer klarhet.
Övriga nederländska vid Jätte-Alpecin
Utom Dumoulin kommer att ha ett antal andra nederländska delen av Tour Val av Giant Alpecin, nämligen: Koen de Kort Roy curvers Ramon Sinkeldam och Albert Timmer.
Holländare i Astana
År 2014 Westra cyklade Tour de France för Astana, som betjänar Tour vinnaren Vincenzo Nibali. År 2015 kommer Westra återigen vara i Tour Val av Astana. Lars Boom rider i 2015 Tour för laget från Kazakstan. År 2014 utmärkte Boom även genom den första holländaren sedan nio år att vinna en Tour scen. År 2015 kommer han antagligen färre möjligheter att driva för sina egna chanser och han kommer att ha tjänare speciellt för hans teamledare Nibali.
Övriga nederländska?
Dylan van Baarle och Sebastian Langeveld startar för det amerikanska laget Cannondale - Garmin. Den holländska tempospecialisten Stef Clement startar för IAM Cycling. Pieter Weening startar för Orica grön kant.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha