Nederländska godis: Haag Hopje, med recept!

Haag Hopje säkert alla vet? Candy från Holland, ursprungligen. Som först gjorde detta godis? Hur gammal är den holländska Hopje? Finns det några intressanta fakta? Se till godis? Då kommer du snart läsa ingredienserna och recept. Innebär detta godis från Holland har en framtid? Vem vet? För flera år sedan flyttade den svenska ägare produktionen av Haag Hopje "från Nederländerna till Italien! Vår Hague Hopje är nu Svensk-italienska. Tack och lov kan du godis, med recept i handen, gör dig själv.

Uppfinning av Haag Hopje

Haag Hopje uppfanns ?? ?? 1794, är detta ämne berättade en historia välsmakande. Naturligtvis inte historiskt korrekt berättelse, men en romantiserad version av ursprunget till denna holländska godis.
År 1794 bodde Baron Hendrik Hop över bageri van Haaren Nieuwerkerk på De Lange Voorhout 92. Efter år av arbete utomlands, baronen återvände till sin älskade Holland. Haag baron älskade kaffe! Han drack alltid sitt kaffe med socker och grädde. En kväll lämnade han sin kopp kaffe på spisen, eftersom han hade problem med magen.
Nästa morgon fann han sitt kaffe, värmen från kaminen, koncentrerat sig på. I hans sinne fifflade han med sin sked i den tjocka slurryn och slickade den. Han blev överraskad av utsökt smak. Han räknat ut hur enkelt och härligt det skulle vara om du har en söt kaffe skulle kunna göra det!
När Baron Hop på en dag av hans läkare fick veta att han inte längre kunde dricka kaffe, beslutade Hop att ge bagare Theodorus van Haaren uppdrag ?? bitar kaffe ?? för att göra det.
Hädanefter skulle Baron Hop, när han reste med flit, sitt kaffe alltid enkelt!
Inte långa bitar var sedan kaffe, de ?? bitar av Baron Hop ?? nämns. År 1880, dessa godis doppade i Holland Haag Hopjes.

Historien om Haag Hopje

Haag godis vunnit så i popularitet att år 1900 var redan så ?? s 60 företag som producerade godis. Och naturligtvis inte alla i Haag! Haag godis var ett knytkalas.
Konkurrensen var hård. Flera tillverkare hävdade att de var de enda verkliga Haag Hopje till det ursprungliga receptet, inklusive företaget Rademaker.
Företaget Rademaker packade först godis i ett omslag, som innehåller påståendet att denna Hopje det "bara" var Hopje. För år, under förutsättning utkämpades mellan företaget och företaget Nieuwerkerk Rademaker. Endast i 1989 Reklam Code kommissionen beslutat att Rademaker inte kunde göra anspråk på påståendet att de "bara" producerade Hopje.
Efter andra världskriget, var aktierna i Nieuwerkerk övertas av Rademaker. Därefter har bolaget övertogs 1971 av Droste, 1986 av Dutch Coca & Choklad Holding BV Haarlem och 1999 av ett dotterbolag till CSM.

Framtiden för Haag i Holland Hopje

Samtidigt har produktionen av vår ?? ?? söt Breda till Etten-Leur flyttade till Sneek och i händerna på ett företag från Sverige.
För flera år sedan företaget från Sverige, konfektyrtillverkaren Cloetta beslutat att flytta produktionen från Sneek till Cremona i Italien. Skälet är att produktionen i Italien är billigare. Detta godis från Holland är så italienska.

Hur sorgligt är detta drag från produktionen av Haag Hopje till Italien?

Alltför ledsen, det gör du inte. Det är bara produktionen flyttats till Italien. Ägaren kan vara svenska, Haag Hopje, hörde jag från en representant för Jamin, bara stanna i Nederländerna till salu. På Jamin, till exempel, och ibland på snabbköpet. Och under samma namn. Det är den "enda riktiga Rademakers Hopje" i det välbekanta omslaget som visas högst upp i denna artikel. Förhoppningsvis kommer de att fortsätta att vara så läcker smak som tidigare.
På Jamin du kan Rademakers Hopjes lösen, bra gammaldags av oss. Ger du fortfarande föredrar en presentförpackning burk, som tidigare, kontakta webbutiken "Holland Hopjes. Alla är inga fler burkar av Holland Hopjes burkar där Haag Hopjes var en gång förpackade. Men de som du kan köpa andra hand fortfarande.
Bara ekonomiskt det verkligen förändrar något. Flytten av produktionen till Italien, denna pjäs flyttas också jobb till italienarna. Och naturligtvis, du är mycket ledsen för den nederländska ekonomin. Speciellt om du var där!

Bra att veta

 • Den Hopje exporterades till europeiska kungahus och även tsar i st. Petersburg.
 • För Haag Hopjes som exporterades till den holländska Ostindien, har speciella burkar produceras.
 • Det finns i Haag ett "Museum of the Hague Hopje 'existens, baserad på den gamla Molstraat 30d. Detta avslutades 1998. I snackbaren, som nu sitter på den platsen är fortfarande ett skyltfönster där flera burkar är Haag Hopjes.
 • Haag Hopje har satt sina spår i Haag. Flera organisationer har efterlyst, inklusive en leksak bibliotek, en skönhetssalong och en pool.

Recept av Haag Hopje

Ingredienser:
För 6-8 personer du följer:
 • 400 gram sirap
 • 1 kg socker
 • 2½ koppar vispgrädde
 • 250 gram smör
 • 5 kopp kaffe

Förberedelser:
 • Smörj en långpanna med smör och lägg fem deciliter ganska starkt kaffe.
 • Då kan du få kaffet koka i en kastrull med gjutjärn med en tjock botten.
 • Du skulle göra sirap och socker och blanda väl.
 • Nu grädde och smör inkluderades.
 • Håll omrörning och låt massorna tjockna.
 • Massan är tillräckligt tjock som en skopa av en droppe därav är snabbt i kallt vatten.
 • Nu Häll förtjockade mos ?? ?? på bakplåten, ca. 1 cm tjock.
 • Då skiva skuren i bitar så ?? n 1- till 1½ cm.
 • Låt det svalna helt.
 • Slutligen pellet ?? kaffe ?? slappna av och göra bra i en förslutningsbar behållare.

Slutsats

En mer eller mindre av misstag uppfann Hague sött har utvecklats från Haag i Holland till ett svenskt godis, som tillverkas i Italien. Ett typiskt exempel på något som vår lilla land kan vara bra!
Läs mer:
Om fashioned holländska godis du kan plocka upp fina minnen av äldre personer med demens. Om hur man hämtar minnen med dem, kan du läsa mer om den speciella Reminiscence.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha