Nederländerna ger generöst till välgörenhet

Nederländerna har väldigt många bra orsaker. Under en välgörenhetsorganisation måste förstås som ett mål av allmänt intresse, såsom exempelvis bedrivs av en stiftelse. En stiftelse är därmed i hög grad beroende av ekonomiska bidrag. Rika holländska ge pengar till välgörenhet, men också mindre rika ger ofta generöst. Förutom att finansiera sina grundvalar är också ofta beroende av volontärernas insatser, men förblir i huvudsak sökandet efter ekonomiska resurser.

Klassificerings välgörenheter i fyra grupper

Charities klassificeras av VFI i fyra grupper, nämligen:
 • Hälsa
 • Välfärd och kultur
 • Internationell assistans
 • Natur och miljö
 • I VFI är anslutna över mer än hundra välgörenhetsorganisationer men den totala som är känd för att de nederländska skattemyndigheten uppgår till cirka 18.000. Mest organisation för välgörenhet har strukturen av ett fundament.

  Generositet både tur och mindre lyckligt lottade

  Per år, holländaren genomsnitt på över € 200 till välgörenhet. Men rika landsmän kommer till nästan tio gånger så mycket. Generositet ekonomiskt privilegierade resulterar vanligen från själva idén nog att ha och låta andra ta del av det. Ofta de inte också behöva oroa sig för sina barn som har eget kapital i deras fall. Och det finns några välvilliga rika att det känns deras plikt att göra något för dem som har det mycket värre. Ändå har de flesta välgörenhetsorganisationer baserade sin strategi på små gåvor till mindre lyckligt lottade.

  Bra forskningsmål-sektorn fundraising

  VU University i Amsterdam har inrättat en särskild arbetsgrupp vartannat år för att undersöka den korrekta mål sektorn. Vid utreda ser till att ge pengar genom individer, hushåll och företag, till gemenskap och välgörenhetsorganisationer. Filantropiska Studies publicerar resultaten från studierna i boken Att ge i Nederländerna. Även dessa studier syftar till att ordna för en korrekt mål sektorn framgångsrik fundraising. Insamlings är verkligen en svår och kostsam verksamhet. Av allt som kommer via fonder är cirka femton procent av kostnaderna. Stora donatorer kan rikta sig en fond för ett ändamål som tilltalar dem, såsom större projekt utomlands eller återuppbyggnad efter naturkatastrofer.

  Växande filantropiska sektorn

  Undersökningen visar också att filantropiska sektorn växer snabbt. Filantroper bestående av förmögna privatpersoner och småföretagare ger en hel del att sociala orsaker. Förutom sociala orsaker är också av olika organ såsom icke-vinstdrivande organisationer och kulturinstitutioner, försökte få nytta av generositet filantroper. På många områden skapas för detta ändamål fonder.

  Metoder för insamling

  Organisationer av välgörenhetsorganisationer har olika metoder för fundraising såsom:
  • Genom reklam försöker att ta emot gåvor på olika sätt.
  • Skicka begäran om att få pengar till exempel via internetbank.
  • Innehav samlingar på gatorna eller i köpcentra, hem till hemmet eller i kyrkan.
  • Att försöka få människor som är villiga att göra regelbundna donationer.
  Andra möjligheter inkluderar anordnande av lotterier, sälja saker som en viss del går till välgörenhet eller genom att rekrytera arvinge eller testamentsgåvor finanser.

  Klamra sig fast vid fören

  Många givare pengar är oroliga för att vissa välgörenhetsorganisationer mycket ?? den ?? rake. Denna mening innebär att pengarna inte går bra och för mycket pengar används för administration, anställd löner, reklam och liknande. Det kan också hända att livsmedelsbistånd inte är effektiv eftersom överföringen är långsam så att maten är bortskämda vid ankomsten. Och i vissa fall händer det att pengar förs bakåt av skrupelfria fundraisers eller korrupta anställda. Organisationen för välgörenhetsorganisationer kan dock ha en CBF där CBF kontrollerar tillförlitligheten. Över 250 nederländska institutionerna har CBF eller en liknande försäkran om ingen invändning är oftast ägs av mindre institutioner.

  Hög för insamling

  Välgörenhetsorganisationer med höga inkomster från insamling är: Läkare Utan Gränser, Cordaid, Heart Foundation, den holländska Cancerfonden, bevarande av naturen, Oxfam, Plan Nederländerna, Röda Korset, Unicef ​​och Världsnaturfonden WWF.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha