Nödsituationer: September 10 på patienter vänta mindre än en timme

Nödsituationer: September 10 på patienter vänta mindre än en timme

Trångt väntrum, bårar i korridorerna ... Myt eller verklighet? En undersökning av hälsoministeriet vill lugna väntetiden i räddningstjänsten.

Varje sommar, räddningstjänsten är i spänning, på grund av tillströmningen av patienter och brist på personal. Invald kanalen från annat håll för att skriva till Marisol Touraine, hälsominister, begära ett återupptagande av Cotentin Emergency Hospital, som ligger i Valognes. Tjänsten har varit stängd sedan den 6 augusti i brist på läkare tillgängliga.

Det är i detta sammanhang som publicerat en studie av Drees om väntetiden till nödsituationer. Undersökningen är faktiskt en ögonblicksbild av passager till sjukhus under dagen den 11 juni 2013.

Resultaten ganska lugnande eftersom 9 gånger av 10 patienten utvärderas under nästa halvtimme. Och 7 av 10, bryr start i tid. Väntetiden kan öka något de mest trafikerade gånger, det vill säga på eftermiddagen och kvällen.

Fångster i den snabbaste lasten rör livshotande nödsituationer. Således är 80% av patienter som för andningssvikt eller bröstsmärta behandlas inom en timme.

Den längsta: hitta en säng

Hälften av de patienter som inte kommer att läggas in på sjukhus efter deras passage till nödsituationer det är mindre än två timmar. Tiden varierar beroende på antalet undersökningar som skall utföras. Det ökar också när det är nödvändigt att begära en specialistläkare.

Men när det krävs sjukhusvistelse, måste vi ha tålamod. Efter tio, kan du letar efter en säng pågå fyra timmar. Väntetiden är kortare eller längre tid beroende på hur upptagen ER och antalet telefonsamtal för att få igenom.

Källa: Drees, 13 Augusti 2015.

(0)
(0)
Nästa artikel Bröstförstoring

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha