Ändringar: rädsla eller utmana?

Många människor verkar ha mycket problem med förändringar som sker i deras liv. De en panik, är den andra rastlös och någon annan är helt ur hans verk. Varför är det så? Var kom det ifrån? Varför är vi rädda för förändring? Det är allt förklaras. Ta kontroll över ditt eget liv! En bed and breakfast i Frankrike. En utväg i Sydafrika mellan elefanter, lejon och giraffer. En loungebar mellan palmerna på stranden i Hawaii. Eller ett mysigt hotell med renrasiga ?? s stuga i Sverige?

Dröm eller verklighet?

Hur många människor är det omkring med den här typen av drömmar? Det kommer att finnas människor som delar dessa drömmar med sin omgivning. Andra håller dessa drömmar för sig själva, kanske i hopp om att det någonsin blir verklighet. Vad sägs om en dag för att få du rusa, du lämnar allt bakom sig och börja ett nytt jobb på andra sidan av landet. Det kommer utan tvekan att finnas människor som drömmer om. Kanske för att de är trötta på sitt nuvarande arbete. Eller för att de är redo för en ny utmaning eller förändring. Eller för att de vill befria sig från den tvångströja som vi alla om tvingas av samhället. Som regel kommer detta ofta kvar på drömmar. Men varför?

Förändring

Väl Ovanstående exempel är att hänvisas till ganska extrem. Naturligtvis är det inte så lätt i livet att bara komma och gå som du vill. Alla måste ta itu med skyldigheter, åtaganden, vill som säkerhet till exempel att du har en fru, barn och / eller ett hus, och så vidare. Men det är inte allt. Det har också att göra med ett ord som många människor gör alla nervösa. Ändra.
Vi människor älskar eftersom normalt inte ändras. Vi vill rytm, regelbundenhet, stabilitet. Ändra sätter saker z ?? huvud och gör oss osäkra. Det ger oss ofta ur balans. Det är också anledningen till att vi människor ibland vissa saker, men tar för givet och bara helt enkelt svälja, enbart för att undvika förändring.
Rädslan för förändring inte bara spelar en roll när det gäller emigration eller ett nytt jobb. Även när det gäller kärlek detta spelar en avgörande roll. Hur ofta du inte hör att någon i ett förhållande den andra ?? som har kissat bredvid potten ?? förlåta? Praktiskt taget alla skulle undrar om du är bra på huvudet för att fortsätta. Förmodligen tills du eventuellt någonsin få in denna position. Denna situation måste dessutom inte reduceras till en basal slutsatsen att detta är rent har att göra med undvikande av förändring. Men spelar det en roll. Vad händer om du beslutar annat? Då kommer du förmodligen att hamna i det okända. En svart, ett fält som gör dig orolig. Du hamnar i ett hål. Vi väljer då ofta att fortsätta. Håll allt som det var. Den gamla bekanta. Skygglappar på och blicka framåt.
Alla har stunder när förändringen skedde. Titta på stunder av förändring där du har haft en andel. Ändringar som du har gjort i ditt liv. Till val du har gjort i ditt liv. Vilka förändringar du gjort på bra och mindre bra saker? Vad råder där; fördelar eller nackdelar?
Förändring kan kännas som en befrielse. Ibland när du gör det, kan det hela känna så. Men jag tror att du har denna känsla oftare bara efter en viss tid när du ser tillbaka, reflektera över situationer från förr och nu.

Ta kontroll

Ibland vågar välja själv i livet. Våga göra vad som är bra för dig, även om det innebär förändring. Våga jaga dina drömmar och gör ditt bästa för att nå dina mål. Allt är möjligt så länge du vill ha den. Förändring är inte ett fult ord. Sätt de skygglappar off!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha