Nazca linjer i Peru - World

Nazcalinjerna i Peru är ritningar på jorden, geoglyphs, i kustområdet i Peru. Raderna av sten och jord i öknen av Nazca indianer, flera hundra år innan till några hundra år efter början av vår tideräkning. Siffrorna på pampas i Nazca är på World Heritage lista över Unesco. Det har kallats den största sketchbooken av världen. I december 2014 arvet kommer från Greenpeace i nyheterna.

Nazca linjer på platån

Geoglyphs

I jord högplatån i Peru eller ligga 700 geoglyphs. Nazca indianer, skulle de ha gjort under perioden från 500 f Kr till 500 efter början av eran. Ritningarna gjordes i jorden, genom att ta bort det övre skiktet eller skjuta undan ger en lättare skiktet var synlig. Det ljusare gul skikt var svårt under påverkan av vind och sol. Toppskiktet bestod bland annat av mörk vulkanisk sten. Genom att flytta sten Nasca siffror, så att säga i jorden etsades.
Ritningarna inkluderar djurfigurer, mänskliga figurer och geometriska former och linjer. Ritningarna är välbevarade på grund av klimatförhållandena. Platån där hundratals teckningar kan ses är en av de torraste platserna på jorden och det är alltid varmt. Den genomsnittliga årliga temperaturen är 25 grader. Det blåser nästan aldrig och det finns mycket lite regn. Dessa omständigheter har förhindrat ritningarna urholkas.

Nazca indianer


De hoogvlakteDe teckningar gjordes av Nazca indianer. Man tror att för att göra linjerna har med vatten, som är de bevattningskanaler. Platån är ett torrt område. En av de geometriska trianglar går mot berget Cerro Blanco där grundvattnet finns. Nazca skulle ha dansat i linje redan dansa och bad om regn. Det faktum att linjerna måste ta itu med vatten, bland annat, matas av en teckning av en uppslamning. Enligt legenden började regna som gamen på berget kom och cirklade över landet.
Upptäckten av små gropar där djur och jordbruksprodukter begravdes i ratificeringen teorin att det är rituella kanaler. Vatten är en värdefull resurs i den regionen, finns det ett århundrade bara några millimeter av regn. Special är att området är torrt ondertunneld. Vattenkanaler är anslutna till brunnar Utredning visar att brunnarna körs i spiralform till de gamla kanalerna.

Linjer och repor

Ritningarna alla använder en enda rad som aldrig korsar sig. Området där linjerna inte visar en yta på 450 km 2. Fortfarande nya geoglyphs upptäcks. Linjerna är inte alla av samma längd. Det finns relativt korta linjer och några hundra meter långa. Det finns också linjer som är flera kilometer långa. Djupet varierar från centimeter som en repa i landet till 30 centimeter. Inte en rad, det är djupare än 30 centimeter. Vem är på slätten inte se mycket av siffrorna, men eftersom solen sjunker i strålkastaren även det grundaste djup synliga som ljusa lättnad.

Med flyg

Ritningarna är egentligen bara från luften för att se. Det var med ökningen av luftfartens att linjerna kan ses i sin fulla omfattning. År 1941 var det första flugit över. Från luften, kan observeras formen på marken där du bara kan gissa på. Att ritningarna endast från ovan att korrekt erkänna hans tyder på att kunna flyga Nazca. Dessutom hävdas att indianerna haft kontakt med utomjordingar.
Det finns också en teori om att linjerna har att göra med religion, och att de representerar vägar till gudarna. Nazca shamaner skulle flyga andligt under påverkan av en hallucinogen och det påstås att Nazca haft tillgång till varmluftsballonger. Fortfarande har inte fastställts med säkerhet vad som är syftet och nyttan av ritningarna. Det borde åtminstone ha varit en börda att göra siffrorna under den torra och varma området. Det gör allvarlig misstanke om att siffrorna i platån har tjänat ett viktigt syfte.

Plateau

Ritningarna gjordes i en ogästvänlig område på en platå i öknen, på en höjd av 460 till 670 meter över havet. Platån är på kanten av Anderna. Linjerna var redan upptäckt 1941 ?? Den första omnämnandet i litteraturen går tillbaka till 1547 - och sedan 1926 kallades Inka spår. På den tiden trodde man att vägarna har varit Inka processioner. När flygplanet kom till ritningarna var verkligen öppnat upp. Man kunde se att en av linjerna i full sol var under vintersolståndet, så det var tänkt att ha en astronomisk kalender att göra.

Figurerna

Många siffror har kartlagts och beskrivits, och det finns fortfarande nya siffror upptäckts.
Det finns flera igenkännbara siffror i ledningarna, som en apa, man, spiral, kolibri, papegoja, val, spindel, condor, träd, händer, labyrint, alcatraz, pelikan.
Siffrorna är i fem typer att dela in:
 • geometriska figurer såsom trianglar, rektanglar och spiraler;
 • långa tunna raka linjer, ofta många kilometer lång. Några linjer kör direkt till kusten;
 • linje siffror: de bildar konstellationer som spindel, apa, kolibri, Phoenix;
 • linjer som liknar kuster;
 • linjer som tecken verkar vara.

 • Foto Google Earth
  Hummingbird - Foto BjarteSorensen CC BY-SA 3.0
  Foto Google Earth

  Kilometer och turister

  Linjerna är mer än 1500 km lång men. Den viktigaste siffran är 134 000 kvadratmeter och den längsta raden 14 kilometer lång. Tiotusentals turister slag årligen längs Nazcalinjerna. Det talas om 80.000 per år och av dessa människor finns det många som tycker kulturarvet och fortfarande lämnar skräp. Det avfall är ett hot mot linjerna, tyvärr, också avfallet från lokalbefolkningen. De dumpa sina sopor för att spara kostnader. Dessutom finns det ofta bil ?? s över linjerna reser för att undvika avgiftsbelagda vägar. Gruvdrift med all åtföljande tung utrustning drar också starkt på siffrorna.

  Endast

  År 1994 i linje med Nazca på World Heritage lista över UNESCO satte. Siffrorna och linjer sträcker sig över ett område på 80 km mellan Nazca och Palpa, 400 kilometer söder om Lima, och i deras form och omfattning unik i världen.

  Nya Nazcalinjerna

  I augusti 2014 nya Nazca Lines upptäcks. Sandstormar låg oupptäckta mönster utsatta. En geoglyph observerades i form av en slang 60 meter lång, en teckning av ett lamadjur och en av en okänd fågel. De nya ritningar är en del av en samling inklusive en hund, kolibri, gam och en apa. Ormen, lamadjur och fågeln hade inte sett förut.

  Greenpeace

  I december 2014 Nazcalinjerna i nyheterna Greenpeace åtgärder. Tentijde av klimatkonferensen som ägde rum från den 1 december 12 i Lima, utarbetat Greenpeace en kampanj för att uppmärksamma klimatförändringen. Miljöorganisationen valde Nazca linjerna som en plats för att göra en punkt. Arkeologer misstänker att klimatförändringarna har spelat trick på Nazca kulturen och att kulturen därför om det åttonde århundradet är borta. Läggs på den historiska platsen där Greenpeace banners bilderna togs. De banderoller sedan rullas upp igen. Invånarna i området var inte glad över det och den peruanska regeringen i allt. Greenpeaceaktivister skulle ha gått på siffrorna och geoglyphs har skadats. Efter att ha granskat ett skoavtryck återfinns i den gula sanden. Den efterföljande oroligheter, delegering av Greenpeace ursäkt omedelbart till regeringen. Chefen för Greenpeace flyger speciellt en gång till Lima personligen be om ursäkt.
  LegendaA Lima
  B Nazca
  C Palpa
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha