Naturläkemedel för solbränna

Valand Lindholm Februari 27, 2016 Hälsa 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Symptomen på solbränna visas flera timmar efter exponering för solen. De har flera dagar och ibland flera veckor att försvinna helt. Solbränna är också orsaken till torr hud, rynkor, leverfläckar och hudcancer. I sällsynta fall kan ett överskott av UV-strålar och med vara livshotande. Här är några fysiska åtgärder för att behandla och förebygga solbränna.

Naturläkemedel för solbränna

Mjölk
Mjölk är ett av de bästa naturliga botemedel för solbränna. Blöt en trasa i mjölk och sedan lägga våt handduk på din brända huden för att minska klåda och smärta.
Lavender
Applicera några droppar eterisk lavendelolja på solskydd på. Detta minskar både smärta och klåda.
E-vitamin
Varje kräm eller olja innehållande E-vitamin är effektiv för att reducera klåda efter solbränna.
Is
Wrap några isbitar i en handduk och placera den i solen för att behandla smärta naturligt. Låt iskuberna ligger inte alltför länge på samma plats, på grund av den extrema kylan kan orsaka skada på huden.
Kalla tepåsar
Vill du ta bort hud missfärgningar som orsakats av solen igen? Lägg sedan några kalla tepåsar på det brända området.
Vatten
Drick mycket vatten om du lider av solbränna. Värmen drar fukt från huden, trots allt, och dessa underskott måste kompletteras genom att dricka vatten igen.
Yoghurt, gurkmeja och korn
Gör en blandning av yoghurt, gurkmeja och korn och föra denna hemgjord salva på din solkräm på.
Gurka
Skär gurkan i skivor och lägg på solbränd hud. Solen kommer snabbt minskas. Dessutom kommer den bakre gurka komplettera bristen på fukt i huden. I stället för en gurka, kan du också använda en rå potatis.
Äppelcidervinäger
Häll en skvätt äppelcidervinäger till din badvattnet och gå hit tjugo minuter är för att behandla symptom på solbränna och huden att läka snabbare. I stället för äppelcidervinäger kan också använda din vanliga vinäger.
Tomater och kärnmjölk
Blanda en del tomatsaft med sex delar kärnmjölk eller kärnmjölk. Ta upp till solen och det var tillbaka av efter trettio minuter.
Olivolja och äppelcidervinäger
Blanda en del olivolja till en del äppelcidervinäger och tillämpa den på din solkräm på. Tillåt en timme för att dra tillbaka lång och därefter backa.
Mjöl, mjölk, olivolja, honung och ägg
Gör en blandning av kornmjöl, mjölk, olivolja, honung, och rått ägg. Blanda väl och lägg till den brända huden.
Sallad
Koka ett par salladsblad i lite vatten. Låt svalna. Blötlägg sedan några bomullstussar i detta naturläkemedel och klappa det om brännskador.
Blåsor
Har du orsakar också solbränna blåsor. Prick inte öppna den. Dessa innehåller en vätska som skyddar din hud naturligt.

Förhindra solbränna

Förhindra fortfarande bättre än att bota. Slutligen, så några tips för att förhindra solbränna:
Solskyddsmedel
Använd en daglig solskyddsmedel med en skyddsfaktor på minst tjugo, även när det inte finns någon solen. Applicera krämen en halvtimme innan du går utanför och upprepa varannan timme om det är mycket soligt ute. Solskyddsmedel bör göra dig ännu mer ofta om du svettas mycket eller bara gått i vattnet.
Kosmetika med lanolin
Undvik kosmetika med lanolin innan du går i solen. Lanolin ökar faktiskt risken för solbränna.
Undvik solen
Undvik solen från 10:00 till 04:00 på eftermiddagen. Under denna period solens strålar är verkligen de starkaste. Försök att placera så många utomhusaktiviteter som möjligt vid andra tillfällen. Skulle du fortfarande vara utanför, söka skugga.
Kläder, hatt och solglasögon
Kläder är fortfarande bäst för din hud mot solbränna att beschermen.Eventueel du kan också sätta på en hatt eller keps för att skydda huden i ansiktet. Kläder gör solstrålar men fortfarande delvis, så ett bra solskydd är nödvändigt. Alltid bära solglasögon när du går in i solen. Välj solglasögon som 99% till 100% av alla UV-strålar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha