Naturliga beteende koala

Koalas är en av de mest kända australiska arter. Varje resenär som kommer tillbaka från denna vackra kontinenten är det en bild i hans eller hennes ägo. Koalas kallas ofta koalabjörn, men detta namn är inte korrekt. Koalas tillhör inte helt till gruppen "björnar", utan till klassen "pungdjur". Trots visar koalor låg aktivitet under dagen, finns det fortfarande att upptäcka mönster och beteenden. Gärningar som omfattas av naturliga beteende denna art.

Profil

  • Namn: Koala - Phascolarctos cinereus
  • Distribution: Eastern Australia
  • Mat: Blad av eukalyptus
  • Ålder: ± 18 år
  • Längd: 65 till 80 cm
  • Vikt: 4 till 15 kg

Vetenskaplig klassificering
  • Kingdom: Animalia
  • Stam: Chordata
  • Klass: Däggdjur
  • Subklass: Therrifformes
  • Infra Klass: Metatheria
  • Order: DIPROTODONTIA
  • Familj: Phascolarctidae

Anatomi

I anatomi upptäcka de flesta djur är anpassningar och egenskaper som gör ett djur som uppvisar vissa beteenden eller inte. Även vid koala kan observeras dessa förändringar.
Skelett och muskler
Koala är en växtätande pungdjur som tillbringar om hela sitt liv i träden. Kroppen av koala också justeras i enlighet därmed; vissa justeringar, både för att utforska i byggandet av skelettet och fastsättningen av musklerna i djuret. Anmärkningsvärt i detta är att de flesta av de djur som lever i träden med hjälp av sin svans för att hålla balansen under klättring. Koala ?? s inte gör det, de har en svans med en längd av två centimeter som endast kan ses när vi tittar på skelettet av djuret. Koala ?? s hålla balansen under klättring genom sin långa muskulös kropp och lemmar.
De händer och fötter koala är anpassade till klättring träd. De har grova palmer och långa, böjda klor som ökar greppet om stam och grenar. Den främre delen av djuret består av fem långa tår, där två av funktionen hos tummen ?? ?? uppfylla. Bakbenet har också fem tår, en av vilka en är funktion av tummen ?? ?? spelar, och två tår växer ihop. Dessa sitter ihop. Tån funktionen ?? tum ?? utför på bakbenet av koala, är i en vinkel på omkring 90 ° med avseende på resten av tårna. Detta innebär inte heller tå spik men en extra tjock dyna. Tillåter koala kan klamra sig fast vid träd och söka stöd när du klättrar upp.
Body Covering
Kroppen av koala är helt täckt med ett tjockt lager bestående av vitt, grått och ibland brunt hår. Pälsen på bröstet, i öronen och på insidan av benen är alltid vita till färgen. Denna tjock päls ger en kram koala liknande intryck, men faktiskt skyddar djuret mot förändringar i temperatur och väderbeständig. Huden på skinkorna i koala är extra tjockt och extra hår, så att djuret utan problem hela dagen för att sitta i träd splittringar av filialer.
Kost och motion
Koala ?? s, tillsammans med två arter av opossum, de enda djur som kan överleva på en diet av eukalyptusblad. Eukalyptus löv faktiskt innehåller hög fiberhalt på näringsämnen och ofta giftiga ämnen. Som ett resultat har koala en långsam ämnesomsättning, vari den maximala energiinnehållet utvinns från maten, och behovet för rörelse är minimal. För att ta bort gifter från bladen har koala förändrats matsmältningssystemet. Koala magen är starkare och utvecklas på ett sådant sätt att det kan filtrera bort de viktiga näringsämnen från maten. Dessutom blinda tarmen hos koala med sina 200 centimeter, i ett förhållande mycket längre än andra växtätare. De många bakterier i tarmarna hos den långa koala att endast 25% av den inkommande kraften kan absorberas i kroppen. Emellertid är koala kan också ta upp vattnet från bladen, så att djuret aldrig behöver dricka.
Koala ?? s äter ungefär 200 till 500 gram eukalyptus blad per dag, men de är kinkiga. En koala äta återstår endast 30 av de 600 eukalyptusarter. Det är också inblandade träd som växer på en näringsfattig jord skulle innehålla mer gifter än träd på en näringsrik jord. Det sägs att vald koala ?? s på grundval av jorden träden för att äta ute. Några träd i livsmiljön och inom det egna territoriet Koala användas som kraftkälla ?? ??, tjäna andra träd som skydd och plats att sova.
På grund av deras särskilda kostvanor så att giftiga växter äts, sova koala ?? är ungefär 18 till 20 timmar om dygnet och de flyttar relativt lite för att maximera energibesparingar. Det är anmärkningsvärt att även de har små hjärnor i jämförelse med sina kroppar. Detta skulle också spara energi.
Sinnen
Koala ?? s kan inte se bra, men deras förmåga att höra och lukt är extra högt utvecklad. På grund av den högt utvecklade luktsinne, de kan till exempel blad med en låg halt av spår gifter och äta dem. Dessutom, de definierar sitt territorium och använda dem för att avgöra deras luktsinne vilket träd är vars territorium. Med sina håriga öron kan höra koala ?? s mycket bra, så att de kan uppfatta bra från deras dölja högt uppe i trädet vad som händer omkring dem.

Koala beteende

Flera faktorer kan påverka beteenden uppvisar ett djur. Dessa faktorer skapar tillsammans ett beteendemönster som kan kopplas till yttre påverkan. Dessutom kan djuret sticker ut när det gäller andras beteende för att överleva i vildmarken. En översikt ges på typiska beteendemönster koala.
Leefgebied- och utrymme
Koala ?? s är solitära djur som levde i kusten i östra Australien. Trots att så ensam levande, är det grupper av en dominant hane med flera honor och ungdomar. Kan hävdas att de lever i ett slags samhällen. Skillnaderna habitat mellan torra skogar för fuktiga regnskogar. Detta återspeglas också i storleken av territoriet; koala ?? s som lever i fuktiga skogar har en yta på ca 0,5 till 3 hektar som behövs för att uppfylla alla sina behov, kan koala ?? si torrare områden kräva upp till 100 hektar till tillräckligt med mat och gömställen hitta. I livsmiljö koalor har flera olika typer att hitta eukalyptusträd så koala kan variera sin kost och träd kan använda i sömnen och husrum. Dessutom träden är inte alltför långt ifrån varandra, så att koala kan röra sig lätt. Livsmiljön för koala allvarligt hotas av utbyggnaden av städer på Australiens östkust. Trots koala ?? s har naturligtvis några fiender, deras befolkningar minskas avsevärt genom attacker från hundar, bilolyckor och stress. Stress ökar också sannolikheten för att få sjukdomar.
Kommunikation och samhälle
Som tidigare betonat sover koala ?? s större delen av dagen i gafflar av filialer, gömd i höga träd. Attityden där koala ?? sömn beror på vädret; i varmt väder extremiteter ofta hänga längs magen, och lutar koala huvud på bröstet, i kallt väder slår koala hans lemmar runt magen tillbaka och luta huvudet framåt på bröstet.
Koala ?? s använda många typer av ljud för att kommunicera med varandra över stora avstånd. Man koala ?? s har i själva verket mycket långa talkanaler och struphuvudet är mycket låg, så att de kan producera långa och höga ljud. Djuren försöker låta deras rop inse hur stora de är, desto större hane, desto mer attraktivt är det i själva verket för honorna. Även kvinnor och unga har möjlighet att göra ljud, varpå exempel innefattar:
  • Morrande: under slagsmål mellan två män
  • Kvittra: används av de unga att fånga uppmärksamheten hos mamman
  • Scream: kvinnor använda detta som ett hot för att avskräcka andra koala ?? s, eller när det finns oro / spänning

Koala ?? s använda för att kommunicera via ljud också uttrycka aggression, genom att göra ljud kan vara en strid förhindras och energi också sparas igen.
Förökning
Parnings säsongen för koala ?? s kommer att äga rum i augusti till februari. Hanarna börja sitt sökande efter villiga kvinnor att markera sitt territorium med sin doft kommer från en körtel på deras bröstbenet, att slåss med rivaler och bräka ?? ??. Kvinnor tycks volymen av bruset av den manliga att höra hur stort det är manligt. En hård röst ?? ?? representerar en stor man och därmed mer attraktivt att gå och ta en titt. Forskning har visat att ju mer den manliga skriker, desto mer kvinnliga drag. De skulle gå söker mannen att undvika inavel.
Området av en manlig koala kan överlappa fälten från så många som nio kvinnor. Hanarna men även honor lägger under parningstiden så stora avstånd, så de är relativt sett mer aktivitet och rörelse så att risken för olyckor i trafiken, är risken att åka fast ökat med en hund och sannolikheten för stress. Män skulle röra sig mer än kvinnor så att de är mer benägna att bli skadade, och gör det möjligt för kvinnor att leva längre så vild släkting.
Cirka 35 dagar efter parning föds en ung, som i australiska termer ?? Joey ?? är kallas, en hårlös, rosa unga om storleken på en syra. Den unge krypa till koala pung där det kommer att suga på nappen av modern. Efter ca 22 till 30 veckor, de unga också kommer att röra sig bortom påsen och fasta livsmedel erhållna från modern.

Stressignaler

Koala ?? s är mycket känsliga för stress och panik, särskilt när de är utanför deras naturliga miljö. Forskning har visat att onaturliga stress ökar mottagligheten för sjukdomar hos djuren.
Försvar och Aggression
Särskilt under parningstiden gör koala ?? s omfattande användning av deras försvar metod och olika former av aggression. Trots koala ?? S inte mycket driva sig i deras territorier, till exempel röra män upp till 25 gånger fångas upp i en aggressiv möte med en annan hane. Även bland kvinnor finner aggression plats när till exempel kvinnlig man vill sitta på den plats där den andra kvinnliga ligger. Det kan sedan observeras aggressivitet. En typisk aggressiv attack mellan koala ?? s är enligt följande: attacker koala in i trädet där den andra koala ligger. Den andra koala märker detta och ger sång varningssignaler. Den attackerande koala nådde den gren där den andra koala ligger, och närma sig den. Han tar tag i hans arm runt koala och biter ordentligt i koala, för att ta bort den från trädet.
Observer stressignaler
Koala ?? s är mycket känsliga för betona djur. Främst i djurparker, där nära kontakt mellan människor och djur, som betonar känsligheten spelar en viktig roll. Det finns ett antal aktiviteter är kända som kan ge en belastning på koala Dessa inkluderar: Drift, störningar i matdags eller sova, överbeläggning, separation av släkten, kontrollerad parning och verifierade spenarna. Många av dessa situationer är i djurparker ofta. ?? S sjukdomen bland koalor i fångenskap är vanligt, även om inga exakta siffror kallas hit. Sjukdomen i koalor i fångenskap ?? s också orsakas av stress. Att behandla en sjuk koala är mycket svårt eftersom djuret slutar äta, hur väl behandlingen är. Undernäring är därför anmärkningsvärt ofta dödsorsaken. Besvärande vid bedömningen av djurens hälsa är att sova större delen av dagen. Minskad aktivitet är svårt att observera i ett djur med låg aktivitet. Vad kan observeras är att ett sjukt eller störd djur kommer att dricka vatten, vilken koala ?? s normalt inte gör. En koala dricker vatten utan att det är hög värme är troligen sjuk. En annan metod för att övervaka hälsan är de frekventa vägarna hos djuret så kan noteras att viktvariation. Det bästa är att undvika stress så mycket som möjligt eftersom djuren kan dö av.
Observerbara spänningssignaler
Ändå låt koala ?? s i stressade situationer nästan aldrig se spänningssignaler. Det finns flera sätt på vilka kan ändå slutsatsen att ändå har en koala stress, en av dessa sätt är genom mätning av hjärtfrekvensen. I en studie, vari hjärtslag av koala ?? S mäts i ett zoo för närvaron av besökare, närvaron av besökare under och efter närvaron av besökare, har det visat sig att koala ?? S en tydlig under närvaron av människor hade högre puls än när ingen publiken var närvarande. Detta innebär att närvaron av människor ensamma, orsakade stress för djuren.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha