Nail bitande unlearn

Onychofagie eller nagelbitning ofta sker från nervositet, stress, tristess eller bara för att bli av med en bit av spik stället för att minska den. Nagelbitning kan tyckas väldigt oskyldig, men ger bakterier under naglarna till munnen. Även lidande sig här under naglarna och måste olärda.

Nagelbitning

Många barn och tonåringar tugga eller bita sina naglar, men de flesta växer tillbaka över det. Vissa kvarstår som vuxna nagelbitning och det kan vara svårt att lära sig av vana. Kanske när du omedvetet på naglarna när du är uttråkad eller i tider av stress eller nervositet. Nail bitande är inte bara ett oattraktivt skådespel, det innebär också bakterier från händerna till munnen, och om du fortfarande tugga på huden runt naglarna kan bli infekterade. Du skäms kanske för utseendet på dina naglar, speciellt om det hey bita genom ojämn, sprucken eller dela utseende.
Gå till läkaren om:
 • Själv eller ditt barn visar andra tecken på nervositet som hår dra eller sova
 • Huden runt naglarna röda och fuktiga eller blödning

Vad du kan göra själv

Om du eller ditt barn har beslutat att stoppa nagelbitning kan hjälpa följande tips:
 • Gå ordförande en spegel för att se hur ointressant du ser ut som du bita på naglarna.
 • Klipp naglarna korta och polering dem med fin smärgel så det finns inga utsprång att tugga. Gör patchar till hands så att du inte kan tugga på hangnails.
 • Var medveten om när du är på dina naglar i och ge dina händer något att göra genom att spela med en penna, kettingkje nugget eller modellera.
 • Tugga sockerfritt tuggummi i stället för dina naglar.
 • Behandla dina naglar med nagelbitning lotion.
 • Belöna dig själv om dina naglar ser bättre go utseende, till exempel med en skolkuratorns manikyr.
 • Prova konstgjorda naglar. Som sitter ungefär två veckor, kanske tillräckligt länge för att bli av med vanan att nagelbitning.
 • Låt ditt barn inte känner sig skyldig om nagelbitning. Försök att ta reda på om det finns en anledning till och hur du kan hjälpa till.
 • Gör ett kort för dekaler. Belöna barnet för varje dag utan nagelbitning med en dekal och ge den en gåva om kortet är fullt.

Nail Bite Lotion

Nail Bite Lotion smakar mycket bittert således mumsa är obehagligt och du märker det direkt om du gör det ändå. Den är lämplig för barn över 5 år, men prata med ditt barn om användningen, tvingar ingen roll.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

För mig är det inte. Vill du ha en annan tips? Lotion hjälper inte med mitt barn. En enkel lösning kanske?

Dessa tips verkligen hjälpa Jag har nu vackra fingrar och jag tugga inga fler skivor tack

Uthållighet är det enda jag kan passera ännu. Lotion är bara det att få dig att inse när du är nagelbitning. Det är upp till dig att inse detta och att sluta. Håll naglarna korta eftersom detta hjälper dig också har inget mer att gnaga på.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också