Myndigheter har olika arbetsförhållanden

Byråer har blivit välkända i Nederländerna sedan sextiotalet av förra seklet. Många ungdomar försökte genom en byrå för att få ett jobb i en tid som skapades den första ungdomsarbetslösheten. Samtidigt, mycket har förändrats och att arbeta genom en byrå är mycket populär. Ändå måste du ta itu med olika parter, byrån, arbetsgivaren och dig själv som en arbetstagare. Vilka är fördelarna?

Origins of byråer

På sextiotalet av förra seklet, var organ skapades i en tid då många unga människor examen och kunde inte omedelbart hitta ett jobb i yrket som de hade examen. Många sökt och funnit tillfälligt arbete först för att få sedan i lämpligt arbete. Arbetsgivarna upptäckte att det var mycket lukrativt att bedöma en anställd på det här sättet. När allt kommer omkring kan en vikarie fånga toppar och dalar i ett företag och du lärde en anställd känner utan att direkt behöva ingå ett anställningsavtal. Byråerna har snabbt blivit mycket populär och inte bort denken.Veel företag nu hålla en del av sina anställda flexibla. Många säsongsarbete sker genom bemanningsföretag liksom många tillfälligt anställda är engagerade i upptakten till semester. Besöksnäringen gör i turistsommarsäsongen, ofta förlita sig på tillfälligt anställda. Men även inom hälso- och sjukvården är omfattande användning av personal genom bemanningsföretag. I början rättigheter tillfälliga arbetstagare inte var välorganiserade men i slutet av åttiotalet har detta förändrats. Byråer som uppstår under denna tid var till exempel:
 • Tempo laget
 • Randstad
 • Arbetskraft
 • Adecco
 • Börja Människor
 • Timing
 • Unik

 Tempo laget
Tempo Team är en myndighet där man kan registrera sig för att hitta ett jobb i nästan alla branscher. Från logistik till hälso- och sjukvård. IKT produktionspersonalen.
 Randstad
Randstad är den största bemanningsföretag i Nederländerna. De har funnits i femtio år. Man kan gå om man är ute efter ett jobb här som student, men också som ett företag letar efter specifika proffs hemma eller utomlands. Inte bara tillfälliga, men också tillsvidareanställning.
 Arbetskraft
Manpower är ett bemanningsföretag med kontor i 82 länder. I Nederländerna finns 150 kontor. Det förmedlar mellan arbetsgivare och arbetstagare i alla yrken från outbildad dem med högskoleutbildning. Också på Manpower man använder ABU CAO.
 Adecco
Adecco är ett organ där ABU CAO gäller. Det är ett internationellt företag som har 5600 kontor i 60 länder.
 Börja Människor
Är ett stort TV-bolag inom flexibla sysselsättningen i Europa. Det är en del av USG People NV på Start Människor kan arbeta i ett fast flex kontrakt. Detta ger goda möjligheter och kan kombineras med en MBO studie exempel. Du har säkerheten i ett fast lön och sänds till olika företag där du kommer att få en hel del erfarenhet.
 Timing
Tiiming bemanningsföretaget som fokuserar på att göra arbetet. Detta involverar M.B.O. utbildade krafter. Arbetsförmedlingen grundades 1994 och är en del av servicekoncern ADG. Timing har 55 filialer i hela Nederländerna. Timing arbetar med arbetsförmedlingar i Polen och polska arbetstagare kan därför leverera ett jobb i Nederländerna. Denna organisation använder också ABU CAO.
 Unik
Unikt är en byrå som fokuserar på kontorspersonal. Administrativa, kommersiella och finansiella personal kan hitta jobb genom unika. Under 2010 har bolaget samman med innehåll. De är också en del av USG People N.V.

Allmänna villkor för organen

 • Arbetsförmedlingen får inte betalt för att avge en arbetare.
 • Det bör vara i arbetstagaren informeras om villkoren på arbetsplatserna
 • Betalning sker i enlighet med villkoren i arbetsförmedlingen
 • Man kommer inte att placeras med ett företag som upphör.
 • Arbetsförmedlingen har ett kollektivavtal eller under ABU NBBU
Viktigt att ett anställningsavtal med en bemanningsföretag är det faktum att byrån inte har någon skyldighet att erbjuda arbete och den anställde inte har skyldighet att acceptera jobberbjudande.

 Hur kontraktet avvecklas

För tillfälligt anställda är det att veta förutser två möjliga typer av kollektivavtal:
 • ABU CAO
 • NBBU CAO

 ABU CAO
ABU Cao står för General Association of bemanningsföretag. Detta är ett kollektivavtal som gäller generellt för de större byråerna.
För ytterligare information: ABU
 NBBU- CAO
NBBU grundades 1994 med målet att företräda intressen organen i SMF. Via internet kan du söka i listan över medlembyråer som hanterar NBBU CAO. Totalt är det ett fall av mindre byråer
Se: NBBU

 Skillnader mellan NBBU kontrakt och ABU CAO

En vikarie får hans / hennes lön från byrån. Dessa bestämmer storleken på din lön. Inom ABU CAO kontrakt man alltid börjar i en A-fas kontrakt. Detta kan jämföras med en nolla kontrakt. Detta innebär inget arbete, inga löner och ingen sjukdom. Först efter 78 veckor Behöver du mer rättigheter och skyldigheter och kommer att få en B-fas kontrakt. Då kan man få en C-fas kontrakt på obestämd tid. I princip finns det ingen lagbestämmelse om betalning av resekostnader. Men sedan juli 2007, är det sant att människor får den ersättning som företaget där man är anställd av lön.
I en NBBU kontrakt varar den första fasen av 26 veckor. Den andra fasen varar i 104 veckor. Den tredje fasen kommer att pågå 52 kalenderveckor. Om det finns ett avbrott inträffade 26 veckor, en börjar igen i fas ett.

 Hur man ska agera i händelse av sjukdom

Om en tillfälligt anställd har ett anställningsavtal med byrån och han / hon blir sjuk då de har rätt till utbetalning av sjuklön i enlighet med sjukdom och detta är 70% av slutlönen, om de har tillräcklig sysselsättning historia. I sjukdom är det nödvändigt att kalla in sjuka både på företaget där de arbetar samt en tillfälligt anställd vid byrån.

 Betydelsen av organ för ekonomin

Organ är en bra indikator för ekonomin. När det finns större efterfrågan på tillfällig arbetskraft, innebär det att ekonomin kommer att locka. Det finns en efterfrågan på arbetskraft. Först erbjöd sedan flexibla anställningsavtal och först därefter antalet fasta arbetstillfällen ökar. Är det dåligt med organ krymper ekonomin kommer att bli fler uppsägningar kommer att följa i näringslivet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha