Mygga, hur man förebygger mygga och skadedjursbekämpning

Clarissa Engström Februari 27, 2016 Natur 1 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Under varma sommarkvällar myggor kan vara mycket objudna gäster. Speciellt när en våt period följt av vackra sommarvädret, har vi en verklig chans att mygga angrepp. Dessa objudna gäster både irriterande till telefonen för att den onda stickande, så efter huggande kliande röda knölar uppstår. Allt om mygga, förhindrar en mygga angrepp och bekämpa en skadeinsekt kan läsas här.

The Gnat


Myggor är utan tvekan den mest objudna gäster. Från tidig vår till sen höst, kommer de att finna sig i huset och terrassen rapport upprepade gånger. Denna typ av myggor som tillhör tvåvingade. De myggarter från denna familj är ofta kallas myggor. Myggor och därför särskilt myggen att bo i och kring vattnet. Larverna utvecklas väl i ett lager av stillastående vatten, där myggorna har även möjlighet att öka i snabb takt. En sann mygga angrepp är snart verklighet. Endast stickande de kvinnliga myggor. Denna stickande gör det eftersom de är de näringsämnen som vi behöver för att innehålla blod för att utveckla sina ägg. Varje gång de stickande, de suger tillräckligt med blod. Uppföljning för att lägga flera hundra ägg. I genomsnitt sätter en mygga gång var 2 till 3 dagar. Hanarna myggor, som inte kan lägga ägg, men också behöver inte mänskligt blod. De vet hur man överlever på juice.

Surrande ljud

Myggor är inte bara objudna gäster, på grund av det faktum att de kan sticka obarmhärtigt, utan också för att de producerar ett mycket irriterande surrande ljud. Denna surrande ljud görs endast av honorna. Varje hona producerar sitt eget sound. Detta låter män, som plockar upp ljudet med sina antenner, precis vad hona de kan para sig.

Infektion och sjukdom

I Nederländerna ser vi myggor som en mycket ovälkommen gäst. Myggor är inte riktigt skadligt. Det här är värre i andra länder. Här är andra typer av myggor, som malaria och mygga som sprider allvarliga sjukdomar. Globalt sett mygga också en av de främsta dödsorsakerna i världen. Över hela världen sett varje år cirka 700 miljoner människor är smittade med en allvarlig sjukdom genom bett av en mygga.

Undvik myggor och mygga pest


Just nu finns en verklig mygga angrepp plågar vårt land, är det meningslöst att tro att mygga pest kommer att ignorera dig helt. Ändå du bättre vidtar åtgärder för att minska myggplågan i din omedelbara närhet.
Myggor är som de flesta myggarter, älskade vattnet. Myggen kommer att migrera till platser där vattnet mer än en vecka kvar. Här måste du tänka inte bara i dammar, men också platser som du enkelt kan göra torr till exempel hinkar med ett lager av vatten eller rännor där vatten blir stående. Den tidigare nämnda damm kurs du kan inte enkelt tomt, men se till att i det här fallet att dammen innehåller tillräckligt med fisk. Dessa naturliga fiender förhindrar också i viss utsträckning svårighetsgraden av insektsangrepp.

Skärmar och dörrar

För att hålla myggen är det klokt att fönster och dörrar under natten timmar för att hålla nära som möjligt. Speciellt när huset lyser, kommer myggen gå till upplysta områden. Ett fönster skärm kan även tillhandahålla en lösning i många fall. När du både inom och utanför för att förhindra så mycket som möjligt att du blir stucken av myggor, kan du göra det bästa av ett insektsmedel. Ett bra val i det här fallet är DEET, den bästa myggmedel i världen.

Vad som är bäst att göra när ett myggbett?

När du är trots allt stucken av en mygga, kan du behandla såret med ättika eller en bästa kväva insekter, såsom Azaron.
Eftersom kattmynta nepetalactone innehåller och lemony och pepparmynta liknande lukt, är också effektivt mot myggor användningen av kattmynta.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Micael Ceder
  Like 3   Dislike 1

DEET rekommenderas inte på grund av sin kemiska natur och irritation i slemhinnor som kan orsaka. Kattmynta verkar fungera och är helt naturligt.

Elfrid Jacobsson
  Like 5   Dislike 0

God morgon Eva, tack för tip.Doordat innehåller kattmynta nepetalactone och lemony och luktar pepparmynta, fungerar kattmynta mot muggen.TekstSchrijverT

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha