Mycket huvudet eller kex

Mycket huvud är också favus eller ibland kallas kex. Den smittämnen är svampen Trichophyton schönleini. Svampar orsaken till släktet Trichophyton inkluderar den berömda fotsvamp och nagelsvamp. Mycket huvud anses mycket smittsam. Det är främst barn som infekterar varandra lätt. Formen bildar ledningar runt folliklar av håret. Här uppstår gula skorpor som berör varandra i form av en honungskaka. Behandlingen är med ett medel mot svamp. Tidigare använde antibiotika griseofulvin här.

Vad är ont i huvudet?

Mycket huvud kallas favus eller kex. Den förekommer i människa, men finns också i djur, såsom i hunden. Det är en hudsjukdom som orsakas av en svamp, och är mycket smittsam. Mycket huvudet skulle kunna kallas Tinea Captis huvud svampar. En svampinfektion i hårbotten är speciellt hos barn. Mycket huvudet är vanligt i Eurasien och Afrika.

Trichophyton schönleini

Svampen Trichophyton schönleini orsak skålla. Denna svamp bildar hyfer som liknar en spik huvud. Svampar av släktet Trichophyton orsakar sjukdomar såsom fotsvamp, svamp naglar, ringorm, hudsjukdomar, diffus skalning, mycket huvud och andra huvudformen. Svampen gror kring hårsäcken av håret och ibland i hårstrået själv. Mycket ibland, svampen även på andra delar av huden eller slemhinnor för. Tidigare en infektion med denna svampen ofta misstas som sjukdomen spetälska. Behandlingen då också inriktas på det av spetälska.

Förorening

Mycket huvudet är mycket smittsam. Särskilt barn smitta varandra snabbt. Otillräcklig hygien eller ohälsosamma förhållanden skapar en ökad risk för infektion. Ofta direkt hud mot hud kontakt, smittkällan. Men också bär en mössa eller hatt smittade, användning av någon annans hår borste eller kam eller av halsdukar eller kontamination kläder kan förekomma. Dessutom kan man infekteras via husdjur. Head ofta också i hunden. Dessutom kan hunden också infekteras igen av människan. Barn ofta bokstavligen hänger i pälsen på en hund som förekommer i deras tidigare infektion. Dessutom är katter ofta kraftigt förorenat med bly.

Symptom

Svampen är belägen både på hårbotten och i håret. Svamparna bildar små gula skorpor. De skorpor kan överlappa varandra i form av en honungskaka och luktar inte alltför skarp. Det beskrivs ofta som lukten av möss. I mitten av en skorpa är ett huvud hår. De skorpor består till en stor del av hyfer. Kala fläckar uppstår mellan håret. På dessa platser inte växa nytt hår tillbaka. Detta beror på formen fortsätter att växa till hårsäckarna. Mycket huvudet därför också kallas djup mykos. De kala fläckar orsakade av skorpor release, ofta med henne och allt. De kala fläckar blir röda och ofta har en konkav form. Håligheten kan vara fuktigt. Mycket huvudet ska inte förväxlas med utsikt över bergen eller seborroiskt eksem. Detta beror främst hos barn före och består av oljiga gulaktiga sårskorpor som kan avge en obehaglig lukt.

Behandling och bot

Mycket sällan läker huvudet i en kort tid. Det händer, men är ytterst sällsynt. Varför spontana läkning sker är oklart. I allmänhet mycket huvud är kroniskt över en period av 15 till 20 år. Det är viktigt att undvika kontaminering av andra. När en infektion med svampen är därför rekommenderas starkt att utnyttja varandras kläder, sängkläder, hårborstar och annan egendom. Det bör också undvika direkt hudkontakt. God hygien är en ny angrepp i vägen.
Tidigare var användningen av antibiotikumet griseofulvin. Detta fungerade kraftfullt nog mot svampen. På grund av biverkningar, inklusive illamående särskilt läkemedlet drogs tillbaka från marknaden. Senare griseofulvin säljas igen. Det är endast tillgänglig på apotek och endast förskrivas när andra medel inte fungerar. Läkemedlet bör användas för sex till åtta veckor. Framgången uppgår därmed till mellan 50 och 95 procent.
En annan bra verkande läkemedel är terbinafin. Detta är främst förskrivs av föroreningar med svampar av släktet Trichophyton. Terbinafin hämmar konstruktionen av cellväggen i svampar. Som ett resultat är formen inte längre kan överleva. Det är ett anti-svamp medel med relativt få biverkningar. Det är föreskriven för svampinfektioner såsom skållning, fotsvamp och nagelsvamp. Den måste användas mellan två och fyra veckor. Biverkningar är sällsynta, men förekommer då främst illamående, uppblåsthet, diarré, buksmärtor och ibland hudutslag och muskel- eller ledvärk. Det är föreskrivet i form av tabletter. Ta dessa som ordinerats. Terbinafin, och andra medel i tablettform arbete från insidan. Den aktiva ingrediensen för att nå de nya cellerna där formar bryts ned.
Itrakonazol är ett antisvampmedel som ibland krävs av mycket huvud. Det är främst föreskrivs för mul svamp, onykomykos och andra svampinfektioner inklusive huvud väldigt mycket. Itrakonazol att skada cellväggen av formen så att den kommer att dö. Drogen har få biverkningar. Sällan, biverkningar som huvudvärk, yrsel, och problem med magen eller tarmarna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha