Musslor är friska och välsmakande

I många familjer regelbundet kokta musslor på bordet. En delikatess som traditionellt har varit känt i Nederländerna. Vi vet särskilt musslor som härrör från Oosterschelde. Vi äter nästan alltid odlade musslor. Hur fungerar det och hur gör vi musslor redo?

Vad är musslor?

Musslor är musslor veckan varelser som lever i havet. Tidigare var musslor nyfångad från havet. Detta hände med speciella båtar. Under tiden vi äter bara odlas musslor i Nederländerna. Nederländerna export av musslor till flera länder. Musslorna odlas från utsädes musslor och avvattnas dvs tagen sand under en period av tio dagar. De holländska musslor är speciellt odlas i Oosterschelde. I Vadehavet är blåmusslor, men dessa är fortfarande avvattnas i Oosterschelde. I Belgien och Frankrike musslor är ett populärt delikatess. I Spanien ser vi stora musselodlingar på Atlanten i norr. De spanska musslor är generellt större än holländarna. I Spanien äter musslor ofta i skaldjur paella eller där flera fiskarter har behandlats. Därför, musslor är därför i mindre förpackningar för försäljning i Nederländerna. Man bör dock tvätta rent musslor fortfarande själv och bli av med skägg.

 Musslor är friska?

Att äta musslor är oftast en trevlig händelse. Bara att gå på sommaren titta i Bryssel än delges stora tureens på terrasserna med musslor och belgiska frites, såser och bröd. Ett trevligt glas vitt vin och partiet är klar. Musslor innehåller protein, men är också rika på vitamin B, järn, fosfor, jod, mineraler. Vissa människor är allergiska mot proteinerna i musslor. De faller också sjuk efter att ha ätit musslor.

 Fable av R i månaden

Musslan Säsongen börjar i allmänhet redan i mitten av juli. Förr i tiden var det inte möjligt att åstadkomma tillräcklig kylning av musslor. Därför, folk bara började äta musslor om det fanns en R i månaden. Sedan var det coolt att säkert äta musslor. Detta är nu helt föråldrad och därför kan vi under hela året lugnt äta musslor.

 Vad kan vi göra med musslor?

Under tidigare år, fiskhandlaren fortfarande en vagn längs husen. I krisen var år musslor populär som föda för stora familjer. De var billigare än färsk fisk och fortfarande innehåller de nödvändiga näringsämnen. Hela familjer var engagerade efter köpet för att bli av med musslor sand, ta bort skägg och små krabbor som kom tillsammans. I många en familj de vet de berättelser som fiskhandlaren i slutet av vägen möttes av kvinnorna och de för en låt av apronful avsattes med musslor. Numera musslor, har blivit en lyx delikatess där avlägsnandet av de håriga hullingar redan har hänt. Bara tvätta och laga mat och sedan njuta av omedelbart! Musslor kan serveras som förrätt eller snacks i förväg. Men det är också fint exempel med vänner för att organisera en komplett måltid med musslor som huvudrätt.

 Cooking recept musslor

Förutsättningar
Räkna ca 1 kg per person. musslor.
 • 1 lök
 • 1 purjolök
 • En morot
 • buske selleri
 • 2 lagerblad
 • färsk paprika
 • stänk av vitt vin

 Framställning
Ta en stor kastrull och tillsätt grönsakerna här först. Purjolök, lök, selleri, morot, selleri, finhacka och lägg. Lagerblad och peppar. Vi tvättar sedan musslor igen för att bli av med dolda sand. Musslor i pannan göra är att lägga de skivade grönsaker och lite vatten. En trevlig stänk av vitt vin. Musslor i synnerhet inte alltför lång koka. När skalen öppna, är musslor kokta. Bara skaka ordentligt och servera genast.

 Vad vi tjänar här?

Tidigare särskilt senap serveras med musslor. Detta kan göra det själv med lite senap och vinäger genom att trycka på fett majonnäs. Tillsätt lite salt och peppar. Musslor kan varieras i det oändliga. Vi kan skapa en mängd olika såser eller dem som är redo att köpa. Franskt bröd kan serveras både brunt och vitt. Bakade frites är läckra med musslor. Vissa människor väljer en italiensk variant och ger italienska bröd med musslor. Vid tillagning musslorna sätts sedan italienska örter som oregano eller timjan. Ha alltid en skål med fräsch sallad. Vi har faktiskt knappast nödvändigt bestick när man äter musslor. Vi rockers med en öppen skal mussla som nästa skal.
 Återstående musslor
Musslor som är kvar kan vi mycket lätt komma ut ur skalet och frys. Därefter kan vi nästa göra en god gryta med musslor.

 Ragu på musslor

 Förutsättningar
 • Återstående musslor
 • 1 lök
 • klick smör
 • matsked mjöl
 • fiskbestånd
 • skvätt sherry
 • skvätt grädde
 • svartpeppar

 Framställning
Sätt klick smör i pannan och hacka löken fint. Låt glasartad och vara runt och lägga till lite mjöl och vissa fiskbestånd. Rör om tills krämig. Lägg musslorna och en skvätt sherry. Slutligen lägger peppar med lite grädde. Sätt den varma ragout i färdig köpte smördegs ragu brickor och fungera som en förrätt. Om för få musslor finns också några små räkor kan tillsättas. Ger en färgglad effekt och smakar gott.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha