Musik ordna, redigera, överföring eller orkestrera

Vad gör förmedling av musik och vad är relationen med termer som redigering, transkribera och iscensättandet musik? Dessa termer används för att modifiera eller redigera musik för andra instrument än de som denna musik ursprungligen sammansatt. Vilka är likheterna och skillnaderna mellan dessa musikaliska termer?

Vad arrangerar ett musikstycke?

Arrangera ett musikstycke är det lämpligt att skapa en musik för en annan pjäs instrumentalensemble än för vilka den ursprungligen sammansatt. Termen ordna används i olika betydelser.
Verksamheten i den klassiska musiken
I klassisk musik, är resultatet av en operation i allmänhet kallas transkription som i omvandlingen av musik till andra musikinstrument den ursprungliga kompositionen följs så mycket som möjligt. I detta sammanhang är ofta termer som orkestrering: skapa lämplig musik för specifika instrument.
När en ursprunglig melodi eller Song arbetat i en större och i själva verket helt och hållet hans eget arbete, är han i klassisk musik i allmänhet en operation ?? ??.
Arrangera i populära och folkmusik
I populär och folkmusik resultatet av en operation brukar kallas ett paket. Dessa verksamheter kan ta sig olika former. Till exempel, redaktör för ursprungliga klassisk musik gör denna starka i ett arbetsstorbands swing. Om han placerade där för en popensemble en mobiliserande slagverks del under.
Tom Parker är känd för sina anpassningar av verk populärt av kända klassiska kompositörer. Han skrev under åren ?? 80 och ?? 90 musiken till hans album The Young Beethoven, The Young Amadeus, The Young Verdi, Young Den unga Schubert och Verdi.
Speciellt är att en del av de arrangemang av Tom Parker igen mig har legat till grund för arrangemang av andra. Tänk på The Young Amadeus, baserat på Adagio från klarinettkonsert i A-dur av Wolfgang Amadeus Mozart. Detta arrangemang av Tom Parker har redigerats av Jan de Haan för fanfar orkester, konsertmusikband och blåsorkester.

Transkribera

När transkriberar ger redaktör för musiken är mindre frihet än att ordna i allmänhet: det passar den ursprungliga komposition så att det låter bra på instrumentet eller instrument för vilka utskriften är avsedd. Tänk på de Beethovens symfonier som ställs ut av Franz Liszt beundrade piano. Transkriptioner för piano av en original- orkesterverk kallas ofta en pianoversion. I detta utdrag, de olika sidorna av en poäng om den komprimerades och förenklas till en notation som är lämplig för en pianist.
Innefattar exempelvis transkribera transponering till en annan nyckel, eller tillsats av typiska tekniker som är karakteristiska för ett visst instrument. Således, harpa glissandi musik utan knappast tänkbara. Det är därför uppenbart att en operation för att addera harpa glissandi innebär. Andra instrument har sina typiska egenskaper och en bra arrangör plundra fullt ut i sina transkriptioner.
Transkribera används också i en annan bemärkelse än att arrangera. Sen går till not för not skriver sätta lyssnat på musik.

Orkestrera

Termen iscensätta också ?? ?? har flera betydelser. Orkestrering ibland ses som en aktivitet i sig och ibland som en del av att arrangera.
I huvudsak håller iscensättandet konsten att tilldela musikinstrument eller sång till ett spår. Ett exempel är den fråga som passager av musik kan bäst spelas av ett visst instrument eller en grupp av instrument.
När du väljer distribution av musik över olika musikaliska håller Orchestrator konto till exempel att högsta eller lägsta notering även bekvämt kan spelas på ett visst instrument, andra särskilda egenskaper hos ett visst instrument, den önskade tonen och natur samklang ett urval av instrument, och önskad volym. Instrumentation är ett tal faktiskt en speciell form av arrangering.
För övrigt är termen orkestrering inte bara används när arb spelas av en symfoniorkester, men ibland när det gäller att fastställa ett exempel på en liten musikensemble eller storband. En synonym för detta är instrumentering.

Tekniker för att ordna

När du redigerar en melodi eller fullständig musikstycke för ett visst instrument eller grupp av instrument är arrangör olika alternativ.
Ibland tar han på tonen i melodin och ackordföljd oförändrad, i andra fall han inspirerades friare med innehållet i de olika parterna på ett visst stycke.
Således han musikaliska tema eller vissa musikaliska fraser har kommit tillbaka flera gånger i olika positioner och varianter. Han kan också lägga till en främre, mellanliggande och / eller en epilog.
Arrangör exempel ytterligare spela ?? ?? med nyckeln, de tempon, dynamik och taktarter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha