Musical: Inspelaren

För att göra musik, kan du använda din röst, men också ett musikinstrument. Det finns en hel del. Brännaren är ett populärt verktyg som har blivit en värre namn felaktigt gälla musikpedagogik. I den här artikeln hittar du information om denna vackra instrument.

Inspelaren

Inte så länge sedan, i lektionerna AMV på musik med hjälp av brännaren, för att ha lärt sig omedelbart på ett enkelt sätt i praktiken. Detta gav upphov till den märkliga fördomar, att brännaren var inget mer än en praxis instrument; det verkliga arbetet var tvungen att byta till något annat.
Lyckligtvis spelaren för detta ändamål används sällan och kan ta det tillbaka till den rättmätiga plats bland de fullfjädrade instrument.

Namnet

Först i början av 20-talet, när instrumentet efter år av glömska av allmänheten igen "återupptäcktes", termen "brännaren" kom i bruk. Innan att andra namn användes:
 • platt flöjt
 • näbb flöjt
 • bekfluit
 • gemensamma flöjt
 • handen flöjt

På andra språk

Den holländska bekfluit namn troligen härstammar från franska flöjt à bec. På engelska används termen flöjt används också, men butikerna antingen på brännaren. Här då menas flöjt. Om engelska en inspelare menar de säger inspelare.

Ursprung

Hur länge spelaren rätt existerar är inte bra att säga. I litteraturen finner vi de första beskrivningarna av spelaren från den 14: e-talet, men instrumentet har funnits mycket längre. I England hittade hans ben exemplar på stenåldern.
I bilder och i litteraturen inspelaren är närvarande som en soloinstrument eller andra instrument i en ensemble. Spelas i kyrkan, på fester och i den inhemska sfären. Den första boken om brännaren skriven 1511 av Sebastian Virdung. 1535 skriver Silvestro Ganassi en kurs speciellt för brännaren: den Fontegara. I boken Syntagma Musica skrivna av Preatorius beskrev åtta olika medlemmar av brännaren familjen. Preatorius ger även bilder för att skala.

Flöjt själv

Inspelaren består av två eller tre delar: huvudet, den mellersta delen och fot. I den tvådelade brännare är den centrala delen och foten kombineras till en del. Sektionerna glida ihop med "kranen" att driva "tapholte. Kranarna är försedda med en korkskikt eller en lindning av garn så att delarna håller ihop bra under spel. Den mellersta delen är försedd med fingerhål. Längst ned tummen hålet, vid de övre sju hål. Genom att öppna eller stänga hålen kan du skapa olika toner. En inspelare en barock tråkigt ", då de två nedersta hålen dupliceras så det halvtoner kan spelas. På de större brännare är hålen är för långt ifrån varandra för att kunna spela med händerna. Därför är ventiler anordnade på dessa instrument.

Visa Bildning


Chef för brännaren, botten och bovenkantOp bilden du visade chefen för inspelaren från botten och från toppen. Från botten kan du se munstycket väl. På bilden ser du på munstycket, ett mörkare trä: vilket är blocket där flöjten fått sitt namn. Från toppen av fönstret är synligt, och labium.
1 = kärna slits; 2 = block; 3 = fönster; 4 = labiumJe visas tillsammans med en del av huvudet på brännaren. För att producera en ton blåsluft genom munstycket. Luften passerar genom core gap, och kommer i rutan mot sidokant labium. Luften i flöjten därmed vibreras. Så att ljudet.
Om du stänger alla fingerhålen, hörs en låg ton, som luftpelaren i flöjt då så länge som möjligt. Öppna hål, då luftpelaren i flöjt kortare, och tonen ljuder högre.

Kvalitet

Om luften blåses av visselpipan hämmas av skadade eller smutsiga, kommer ljudkvaliteten bli sämre. Underhålla brännaren är så viktigt.

Sortiment

Det finns olika brännare i olika storlekar. Som vi såg ovan, om luftpelaren i en flöjt är längre, kommer tonen bli lägre. Kortare brännare har därför en högre ton, en stämning högre än lägre. Dessa är följande brännare i dagens inspelare familj:
Från toppen till botten: bas, tenor, alt, sopran, sopranino
 • Små sopranino inspelare, den lägsta tonen: c3
 • Sopranino inspelare, den lägsta tonen: f2
 • Sopran inspelare, den lägsta tonen: c2
 • Alto inspelaren, den lägsta tonen: f1
 • Tenor inspelare, den lägsta tonen: c1
 • Bass-inspelare, den lägsta tonen f
 • Stora bas-recorder, den lägsta tonen c
 • Kontrabas inspelare, den lägsta tonen: F
 • Subgrootbas, den lägsta tonen: C
 • Subcontrabass, den lägsta tonen: F

Du kan en show med varje inspelaren för att spela mer än två oktaver.
Utbud av olika inspelare Diagrammet visar hur rad olika inspelare alltmer överlappande.
Du ser att f instrumenten blir en oktav isär. Samma som du ser i c-instrument också.

Andra tycker

Förr i tiden, brännare med olika stämningar också varit i bruk. Till exempel:
 • Sixt Flöjt, sopran inspelare stämd i d
 • Fjärde Flöjt röstade sopran inspelare bär.
 • Alt i Flot g röstade alto inspelaren i g
 • Röst flöjt, altflöjt stämd i d
 • Fjärde Flöjt röstade tenor inspelare bär.
 • Bass Flot i Berry, stor bas-inspelare men en anteckning lägre stämda i b-lägenhet.

Musik

För spelaren har skrivit en hel del musik. Den tidigaste kända musik går tillbaka till slutet av medeltiden, tidig renässans. Från den tiden utvecklar också den moderna musikalen. Det är naturligtvis inte bara renässans inspelare musik. Än idag finns det fortfarande en hel del musik för brännaren och inspelnings ensemble skriven.
För mer information om musikinstrument, kan du också titta på muziekinstrumenten.startpagina.nl/
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha