Museum Flehite i Amersfoort

Alvi Rosenquist Februari 27, 2016 Underhållning 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Museum Flehite finns i den historiska stadskärnan i Amersfoort till Westsingel 50. Museet är inrymt i tre så kallade vägg hus. En vägg är ett hus som är byggt på en gammal stad vägg eller resterna därav. Redan Amersfoort känd i början av det fjortonde århundradet väggar men som till stor del försvinner i en brand stad 1340. Därefter en ny mycket längre vägg byggdes.

Historien om Amersfoort och omgivning


Vägg hus Museum Flehite är byggda kring 1540 på resterna av den ursprungliga stadsmuren. Funktionerna för vägg husen har varierat under århundradena. De var en gång lager, men det har också varit en tid i ett militärsjukhus beläget. Under andra hälften av nittonhundratalet, har de tre husen slagits samman och vuxit kraftigt under 2008-2009. Museet målen i de tre medeltida husen speglar historien om staden och omgivningarna och därmed omfattar perioden från förhistorisk tid till idag.

Arkeologiska Association Flehite


Flehite Namnet kommer från tiden av Karl den store och var namnet på regionen från den nuvarande East Utrecht. Museum Flehite sitt ursprung faktiskt redan i slutet av artonhundratalet. Det föregicks 1878 på initiativ av killarna från Amersfoort, de Leusderheide förhistoriska gravar utlagd. De män inrätta en kommitté för vetenskaplig forskning och fick år 1880 kommunen erbjöd ett utrymme vad den ultimata Museum Flehite skulle vara. Denna kommitté kom från arkeologiska Society Flehite fram som fick officiellt erkännande 1882 av kung Vilhelm III.

Återställa och upprätthålla


Syftet med den aktuella arkeologiska Society Flehite är: ?? För att uppmuntra kärlek och studiet av historia och lokal historia, både i ordets vidaste bemärkelse område som omfattas av den gamla shire Flehite ??. Föreningen vill uppnå målet genom att upprätthålla museet Flehite och även genom restaurering och bevarande av andra gamla byggnader i Amersfoort. Föreningen hjälper också hand om historiska monument och arkeologiska frågor både i staden och i fd shire Flehite. Dessutom anordnar föreningen möten på arkeologiska ämnen att främja kunskapen om historia och konst.

Många speciella objekt


I samlingen av Museum Flehite, med mer än 20.000 föremål, är ett stort antal olika objekt. Stående förekommer objekt som mammut ben, finner förhistoriska begravning från Leusderheide, målningar från gångna århundraden, fint utformad Amersfoorts glas och silver, men också en vagn hjul, ett dockhus, en apa-mutter-mies styrelse och motorcyklar tillverkas av tidigare Eysink fabriken . Några av de icke utställningar, såsom ca 2500 kort, cityscapes planer, teckningar, grafik och målningar görs digitalt tillgängliga. En särskild pjäs heter gaper det som ursprungligen var ett tecken på ett apotek. Bilden donerades 1893 av Cook familj till museet. Det finns också regelbundna utställningar på museet organiserad med mycket varierande teman ?? s.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha