Munvård tillbaka till sextiotalet av förra seklet?

Corinn Stenbeck Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Munhygien är nästan helt utanför grundförsäkringen av sjukförsäkringsbolag. Dessutom har Minister Schippers hälso som ett experiment, tandläkare och andra specialister inom området oral hälsovård med 1 januari 2012 ges frihet att fastställa sina egna priser. Tandvården är ännu inte betalat och vad betyder det för hälsan hos de nederländska proteser.

Förbättring av tandvården sedan sextiotalet

Under de senaste femtio åren har vi sett enorma framsteg inom tandvården i Nederländerna. Å ena sidan är detta ett resultat av bättre information, å andra sidan en förbättrad tandvårds i allmänhet. En stor majoritet av befolkningen utnyttjar. Tandvård börjar vid en mycket ung ålder och gå igenom långa, eftersom människor har numera sina egna tänder i hög ålder. Rätt tandvård är viktigt för alla.

Grundläggande försäkring

Ungdomar upp till 18 år
Men kostnaden för tandvård mycket begränsad i den obligatoriska sjukförsäkringen för alla. Grundförsäkringen ersättning eftersom endast kostnaden för de vanligaste tandbehandlingar för personer under 18 år. Mest tandvård och munhälsovård av specialister är utanför. De ofta rekommenderas parentes är normalt inte inom baspaket.
Försäkrade personer över 18
Försäkrade personer som är äldre än 18 år är ännu mindre till det, eftersom även kontroll är inte längre under grundförsäkringen. Endast i undantagsfall är tandvården är bland de baspaket.

Ytterligare tandvårdsförsäkringen

Att kvalificera sig för ersättning för tandvård fördel, är det nödvändigt att ta ut extra försäkring. Detta innebär en ytterligare börda på plånboken, framför allt varje år stigande kostnaderna för den obligatoriska grundförsäkringen.

Free rates

Från och med 1 januari 2012 tandläkare och andra specialister inom området munhälsovård är fria att sätta sina priser. Health Care myndigheten att särskilt de procentsatser som sticker ut här. Priset beror på behandlingstidens längd, det använda materialet och den tillhandahållna tjänsten.

Tre års experiment

Detta är ett experiment i tre år, där den fria marknaden tittade. Om detta lyckas är det äntligen införs. Tanken bakom det är att genom att främja konkurrensen mellan tandläkare priserna kommer att falla. Tandläkare kommer att fritt främjas i att sätta upp sin egen praktik och innovation. Bristen på tandläkare i vissa regioner ?? s kan således också lösas, sade ministern. För konsumenterna innebär detta fler valmöjligheter. Enligt ministern, kommer priserna inte stiger av fria marknadskrafterna. Om så är fallet, då hon kan avbryta experimentet förtid.

Tydliga prestationsbeskrivningar och information om behandlingar

Den nederländska Healthmyndigheten gör ytterligare regler om insyn och deklaration och fastställer prestandabeskrivningar final. För varje behandling över ?? 150, = kostnader, har tandläkaren att lägga ett bud. Listor ska tydligt finnas i praktiken och på webbplatsen för tandläkaren.

Fria marknaden fungerar inte

Professor i hälsoekonomi Wim Groot ser detta dystra. I områden med få tandläkare kommer att antas mycket få nya patienter, vilket gör övergången till ett billigare läkare blir svårt. Dessutom tandläkare är ovilliga att anpassa sina låga priser högre. Han uppskattar att ökningen av priserna på tandvård årligen så ?? n kommer att uppgå till 6%. Inflationen är nu så ?? s 3%. Även om ministern säger att hon håller ett öga på saker, kommer det alltid att hitta argument för att motivera kostnaden ?? det exempelvis är att fånga upp eftersom priserna för så länge är fasta och arbetskostnader stiger ??.

Sjukvård är dyrt

Sjukvård i vårt land blir dyrare. Kostnaden för tandvård inklusive ökningen av tandläkaren. De är inte de enda prishöjningar för konsumenterna att bli slagna öron. Detta innebär för konsumenterna att göra val ?? ??. En grundförsäkringen är obligatorisk. Kostnaden för tandläkaren är det liten eller ingen ersättning. Konsumenterna kommer att behöva ta ut extra försäkring. Inte alla konsumenter kommer att göra detta. Risken att vissa grupper av konsumenter inte kommer att gå till tandläkaren eller mindre. De kommer att skjuta upp behandlingen eller genomgå.
Oavsett konsekvenserna är, kan gissa.

Grundförsäkringen är för alla.

Grundförsäkringen är en obligatorisk försäkring för alla. Många medicinska behandlingar eller mediciner ersätts genom denna försäkring, inklusive många medicinska behandlingar eller läkemedel som utnyttjar endast en del av befolkningen. En tandläkare kontrollerar för en vuxen är inte där. Ändå, kommer majoriteten av den vuxna befolkningen vara till nytta här skulle / borde göra. Skulle det inte vara bra att ta på de vanligaste tandbehandlingar i den grundläggande, inte att förneka de vann framstegen inom munvård?
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha