Multipel skleros: barn får

Gustaviana Bergmann December 27, 2015 Hälsa 22 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Multipel skleros är en sjukdom där celler i det centrala nervsystemet är skadade. Loppet av MS osäkert och skiljer sig för varje person. Det beror på vilka nerver har påverkats, utan även tillståndet hos patienten spelar en roll. Någon med MS kommer att ha perioder av exacerbation och förbättring, men kommer att försämras under de åren. Det förekommer ofta i unga år och har ett barn. Kan en kvinna med MS har barn?

Vad är MS

När sjukdomen multipel skleros det centrala nervsystemet påverkas. Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Celler som tar hand om styrningen försämras, vilket kommer att skapa alla typer av vaga symptom. I början, är kroppens förmåga att återhämta sig från detta, men det i slutändan resulterar i ärrvävnad, vilket kan leda till olika klagomål. Dessa trottoarer är också känd som plack. Eftersom kroppen försöker fortfarande att återhämta sig från detta, det finns perioder av förbättring och försämring. Förloppet av MS är oförutsägbar och är individuell.

Barn

MS uppträder vanligen vid en tid när du är fortfarande ung. MS är främst unga kvinnor. De har ofta barn, men ofta måste ändra sina planer för framtiden på grund av denna sjukdom. Ändå MS inte skaffa barn inte stå i vägen. Men det finns vissa saker som bör beaktas. Under graviditeten har kvinnan oftast färre återfall, men i den tid som kommer efter mer exakt. Även om du som en mor med MS vilka begränsningar du kan behöva lite hjälp för att vara en bra förälder.

Gör beslut

Nästan varje kvinna, med eller utan MS, tänk om graviditet och hur det skulle vara att ha ett barn. Vissa vill inget hellre än en familj. I MS, bör du överväga ett par saker:
Osäkerhet
Förloppet av MS är osäker, så att du inte vet vad framtiden kommer att bli. Du bör vara medveten om att symtomen kan förvärras. Om du vill ha ett barn, tycker om extra stöd du kan få från din omgivning och professionell hjälp.
Andra erfarenheter
Du har innan du tar ett beslut, prata med andra kvinnor med MS barn. Sök helst någon som har liknande symptom som du.
Hur många barn
När två eller flera barn, kan barnen göra många saker med varandra och stödja varandra. Men vård av flera barn kräver fler föräldrar än för ett barn.
Läkemedel
Vissa läkemedel kan påverka en graviditet. Detta kan spela en roll vid beslut om att skaffa barn eller inte. Låt informera dig väl. Det är lämpligt att använda så lite medicin som möjligt innan och under graviditeten.

Bli gravid

Muskelstelhet och spasticitet kan bli gravid ibland svårt. Med starka kramper i benen eller musklerna runt slidan, kan samlag ibland inte vara möjligt. Det finns mediciner för att slappna av muskler och det bör inte vara möjligt annars, finns det möjlighet till insemination och IVF.

Ordna saker

Det kan vara bra att göra vissa justeringar i ditt hem, till exempel dagis nere. Kontrollera att du har regelbunden hjälp, även om du inte vet i förväg om du behöver det. Se till att du och din partner väl sätter uppgifter hemma. Det fungerar bra om alla nödvändiga åtgärder vidtas i förväg. Ge tillräcklig tid för dig själv, men också för din relation.

MS diagnos under graviditeten

Det finns kvinnor som upptäcks under graviditet att det finns MS. Det är inte på grund av graviditet och redan fanns i din kropp. Under graviditet, kvinnor är i allmänhet påverkas mindre genom att falla tillbaka, men efter graviditeten, risken för återfall större. Såg hela livet, hade kvinnor med MS som har barn än kvinnor med MS inte har fler skov utan barn.

Förlossning

Speciellt för en kvinna med MS har fött tungt eftersom det oftast har ett försvagat tillstånd. Många människor med MS har mer av hormonet prostaglandin i sina kroppar. Detta hormon är involverat i nedbrytning under förlossningen och orsakar dilation är flottören. Det kan vara så att kvinnan på grund av den minskade muskelstyrka har mer problem med den sista delen av förlossningen sedan dess måste pressas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha