MR detekterar farlig sido MS-läkemedel

Härje Källström Februari 27, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Kan användas Potentialen av MRT mer effektivt vid behandling av patienter med multipel skleros. Till exempel kan åtgärder vidtas i god tid i händelse av farliga biverkningar av läkemedel. Mike Wattjes, radiolog vid VUmc MS Center Amsterdam, tillsammans med sin spanske kollega Alex Rovira fastställda riktlinjer för användningen av MR hos patienter med MS. För tidig diagnos är det nyligen utarbetade direktivet är viktigt.

 Riktlinjerna MRI kan betyda mer för personer med MS. Wattjes: "Vi vill sjukhus använder standardiserade MRI protokoll för att övervaka personer med MS. MRT är en känslig mätmetod för att mäta förändringar i hjärna och ryggmärg, samt personer med MS själv ingen förändring meddelande. "

Under de senaste åren, det finns fler läkemedel har lagts till för behandling av MS. Några av dessa har en liten risk för allvarliga biverkningar. VUmc MS Center Amsterdam är kompetens när det gäller upptäckten av dessa effekter med MRI. Detta möjliggör snabba ingripanden vid behov.

Bättre diagnostisera

Det nya direktivet är också en uppdatering av befintliga riktlinjer för användning av MR vid diagnos av MS. Det är relapsing förlöpande MS "om patienten har flera icke sammanhängande perioder av fysiska symptom, som kommer från åtminstone två ställen i hjärnan eller ryggmärgen. Dessa krav distributions i tid och plats är grunden för diagnos. För kan bestämmas båda kriterierna snabbare och bättre med hjälp av MRI om en person har MS.
 Författarna till det nya direktivet MRI argumentera för skanning standardiserade protokoll, där ett flertal MRI mätningar krävs. Dessutom ger de råd om rapportering av en MRI med ett fast format. Med genomförandet av dessa direktiv i alla sjukhus snart och med säkerhet kommer att förbättra diagnosen MS.

  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Audi Historia
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha