Motown inflytande på McCartney ?? ?? du vann t se mig ??

Beatles påverkades av svarta musiker som Smokey Robinson, Ray Charles och liknande en truism, men antalet ?? ?? du vann t se mig ?? inspirerades av en låt av Four Tops, är mindre kända. Paul McCartneys basspel var också signifikant påverkades av en svart Motown studiomusiker.
Jane Asher

Efter sången

Under perioden framgången med Beatles, Paul McCartneys femåriga förhållande med Jane Asher. Han mötte henne genom en intervju att de minskade 1963 från honom. Således var många låtar inspirerade av henne. Mestadels älskar låtar, vilket är självklart, men också låtar som ett resultat av friktion eller spänningar i relationen. Asher var en skådespelerska som var tvungen att resa ofta. Paret bodde med föräldrar till Asher och sedan hon tillbringade lång tid i Bristol under 1965 på grund av en pjäs, kände Paul något av det övergivna. Eftersom han misslyckades med att nå henne - hon besvarade hans samtal inte heller fortsatte med att säga något om sig själv - detta irriterade honom till en sådan grad att han skrev en sång om.

Tamla Motown

Beatles hade en förkärlek för svart musik och plattor av Tamla Motown i synnerhet. Smokey Robinson, Ray Charles och Otis Redding fanns andra viktiga inspirationskällor. Även på LP ?? Rubber Soul ?? var låtar som skulle visa sin kärlek till soulmusik. Det fanns Four Tops hit ?? Det ?? är samma gamla Song ?? författaren trion Holland-Dozier-Holland. Titeln var ett skämt av kompositörer eftersom de är faktiskt ett tidigare nummer, ?? Jag kan hjälpa mig själv ?? t ?? Hade omskriven. Om man tittar på ?? ?? du vann t se mig ?? lyssna upptäcka utan fler avtal med de fyra Tops melodi.

James Jamerson

Hur McCartneys basspel var starkt influerad av den färgade mannen James Jamerson, Motown basisten fast på inte mindre än 30 nummer ett träffar i denna skivbolag hade spelat, bland annat ?? My Girl ?? The Temptations, ?? min grabb ?? Mary Wells, ?? Dancing in the Street ?? Martha and the Vandellas och senare exempel ?? Jag hörde det genom Grapevine ?? Marvin Gaye. Jamerson var mannen som hade lett McCartney till hans melodiska basspel.

Fakta

  • ?? ?? Du vann t se mig ?? var den längsta banan i 1965 som Beatles hade någonsin registrerats. Men hade Beatles efteråt ångrar en sak: som i ?? Nowhere Man ??, ?? på Rubber Soul ?? strax efter ?? ?? du vann t se mig ?? stod, var en Oelala ?? ?? - kör används, vad de verkligen kunde inte eftersom originalitet därför vad som saknades.
  • Till skillnad från de flesta Beatlesmedlemmen låtar Paul sjunger lägsta omröstningen, medan John Lennon och George Harrison ledande partierna står för.
  • En ytterligare musiker spelat i denna fråga, nämligen Mal Evans, turnémanager och personlig assistent av Beatles, de redan kände till framgång period då han var en dörrvakt i Liverpools Cavern Club, där de spelade. På ?? ?? du vann t se mig ?? han spelar hammondorgeln. Även om han inte var en musiker, detta var inte ett problem eftersom han äntligen var tvungen att spela en ton, men konstant under den sista delen av låten.
  • Låten var aldrig spelade live av Beatles. Paul McCartney bröt förtrollningen genom att ta det i sin spellista under sin världsturné under 2005-2006.

Andra versioner

  • Bee Gees
  • Den Godz
  • Bryan Ferry
  • Anne Murray
  • Anne Renée fransktalande versionen ?? Je veux savoir ??
  • Dave Matthews Band
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha