Motivation, en hjärnsubstans

Medan motivation är ett abstrakt begrepp Alla har en aning om vad zoal. Det är och kommer att bli mycket omskrivna. Det är inte alltid klart vad begreppet innebär och hur motivation fungerar. Ofta begreppen motivation och uthållighet oskiljbara, medan de arbetar på olika sätt. Motivation har att göra med hur fungerar din hjärna. Följande artikel kommer att undersöka först vad vi menar med begreppet, skillnaden med uthållighet och hur det fungerar i din hjärna. Kommer också att ta itu med om du kan motivera dig själv och andra eller inte.

Vad är motivation?

En definition: Motivation är fokuserad på vad du stoppar i rörelse. Den kan skicka ditt beteende i en viss riktning.
I dagligt tal, när vi talar om motivation, innebar oftast att vi fokuserar på något trevligt att vi skulle vilja att hålla. Motivation kan emellertid också riktas mot något som vi finner mindre trevligt och vi vill så snabbt som möjligt.
Exempel på roliga saker:
  • Du får lagring om du ska ta en kurs. Lagring förväntas ge dig trevliga känslor.
  • Du ser någon som verkar intressant. Du är mycket intresserad av den här personen, du får heta känslor.
  • Om du är en bra sport prestanda ger du får uppskattning från din tränare som ger en skön känsla

Exempel på saker du vill få bort så fort som möjligt:
  • Du är hungrig. Det känns obehagligt. Du vill att din aptit så snart som möjligt.
  • Du missar ett viktigt prov. Dina känslor är obehagliga. Du funderar på att följa en annan studie.
  • Du är i en arbetsmiljö som ständigt stressen innebär. Det ger dig en känsla olycklig. Tror du att leta efter ett annat jobb.

Om du är i rörelse sätts från dig för att du gillar något eller vill ha något annat, då talar vi om motivation. Du kommer att sätta i rörelse av något annat, utanför dig, t ex. Du vill ha uppskattning från andra om du vill undvika något obehagligt vi talar om yttre motivation. Dessutom är skillnaden mellan dessa två typer av motivation inte alltid klart. Det är också tveksamt om det är lämpligt att göra åtskillnad.

Vad behöver du motivation att omsättas i handling?

Någon gång före eller motiveras i flera fall tillsammans med åtgärder, men inte nödvändigtvis. Så du kan lyssna på en föreläsning om motivation till exempel. Hur man laga hälsosam. Men det betyder inte nödvändigtvis sätts i rörelse för att också gå hälsosam matlagning själv. Så om du är motiverad för något eller vill det betyder inte att du kommer att vidta åtgärder. Att vidta åtgärder i själva verket behövde något: uthållighet.
Till exempel:
Du är motiverad för landskapsbilder, men du vill själv ?? s fotosession landskap. Då kan du slå upp landskap måste hitta värt, har en bra kamera, vet hur man tar bra bilder ?? s etc. Du har motivationen, men du bör ändå göra det. Dessutom kommer du också möta motstånd som en lång enhet att hitta vackra landskap, dåligt väder, en felaktig kamera etc. Detta kräver uthållighet.
Uthållighet är fast hålla sig till en viss idé som önskas av dig och / eller åtgärder, trots kritik eller opposition.

Hur gör du hjärnor att motivation?

Genom dina sinnen är din uppmärksamhet fokuserad på något. Sinnena vidarebefordra den till hjärnan region som kallas thalamus. Dessa kontroller om det är tillräckligt intressant för att hålla din uppmärksamhet fokuserad på det. Om så är fallet så finns det ett budskap till hjärnan regionen känslor, amygdala. Detta ger en känsla av en behaglig eller obehaglig känsla. För en behaglig känsla Dopamin dopamin i hjärnan damm skapas är ett ämne som redan ger en behaglig känsla i sig och snabbt transporteras till andra delar av hjärnan, inklusive rolig område, accumbens kärnan. Detta förstärker behaglig känsla. I hjärnan regionen i prefrontala cortex som är också dopamin, nu kommer att avgöra om vi kommer att använda om vi ska vidta åtgärder.
Exempel:
Du ser en söt ung lekfull hund. Lekfull uppförande ger dig en skön känsla. Du funderar på att köpa en hund samt ??. Du är motiverad att göra dig väl informerad genom att besöka biblioteket och Google för att hitta för- och nackdelar.
När obehag hjärnor fungerar något annat. Stress upplevs där. Vi känner stress stigande damm adrenalin. Amygdala orsakar hjärn kortisol dammkorn skapas för att minska stress. Är den höga stress än skapas mycket kortisol. Är det för mycket kortisol det finns lite dopamin. Vi kan även håglös, omotiverad, vara. Men om allt fungerar normalt eller om stress zakt- vilket sätt är- kortisolnivåer igen. Vi kan då fokusera på något roligare att göra dopamin utrymme igen.
Du får en skatteutgifterna och det är högre än du trodde. Du blir arg. du känner adrenalinet i din monter. Efter ett tag, gör kortisol säker på att du kommer att bli lugnare väder. Du går letar efter möjligheter att minska mängden skatt eller att hitta sätt att betala för det. Här är din motivation.

Kan du motivera dig själv?

Motivation bör du ha vilja eller motiveras för något eller någon. Om du frågar kroppens hunger att äta, kommer denna motivation inifrån dig själv. Detta kallas en grundläggande motivation.
Situationen är annorlunda med motivation för något eller någon som inte är att basera motivation räknas. Här miljön spelar en viktig roll. Du kan motiveras av något i omgivningen, såsom en bil, film eller sport person. Är miljön än dålig motivation förmåga minskar och kommer att förlita sig mer på grund motiv. Motivation betyder att vi kan få genom miljö- stimuli. Som intressanta incitament finns för något eller någon så finns det åtgärder som behövs där uthållighet kommer in. Motivation i sig för någon eller något händer med oss, kan vi inte sätta oss i rörelse. Om din dopaminnivån är hög då du är mer mottagliga för att stimulera incitament. Många publikationer handlar om hur du kan motivera dig själv, det handlar främst öka dopaminnivåer. Detta betyder inte att du är motiverad för något.
Om du ser ett jobb i en tidning som matchar dina intressen och förmågor kan du skriva ett personligt brev med din motivering. Ju högre dina nivåer av dopamin hur entusiastisk du är.

Hur motiverar du andra?

Du kan ta andra människor i en miljö där du tränar medvetet eller omedvetet inflytande. I medveten inflytande söker du rita andras uppmärksamhet och motivera dem för något. Vid medvetslöshet inflytande du sätta dem i en situation där de råkar hitta motivation.
Ett exempel på omedveten påverkan:
Föräldrarna tillbringa en semester på en campingplats där av en tillfällighet ett antal hästar med. Vård för sina barn är motiverade att hästar
Vill du medvetet andra för något försök att motivera det är bra att veta hur deras hjärnor. Du måste fånga deras uppmärksamhet och hålla den. Detta måste du göra så att thalamus i hjärnan ger amygdala samtalet: intressant. Amygdala ange sedan känslor och kan se till att dopamin produceras. Reklam Folk vet hur det fungerar. Den reklam dem så att en behaglig känsla genereras. I bilar ?? s ser vi t ex. Ofta vackra kvinnor.
Marknadsförare vet att en konsument inte kan motiveras att köpa något utan att först uppmärksammas. Därför söker de genom exempel. T.V. fläckar att dra uppmärksamhet till sin produkt. Det sätt som de gör detta inte är relevant för själva produkten.
Lärare bör utforma sina lektioner så att eleverna är fascinerad. Varje lärare vet att om det inte lyckas, eleverna ge upp och fokusera på något annat. Detta kan leda till stress på läraren och eleverna. Genom att ta del av hur motivation, uthållighet och stress i hjärnan fungerar kan vara en fungerande lösning sökas.

Kan du fortfarande befallande motivation?

Sofia och Lulu var genom sin mor av kinesisk härkomst, med smeknamnet Tiger mor, från en tidig ålder lärde sig spela piano och fiol. Deras mamma tog dem så allvarligt att de vill 5-åringar tre timmar per dag övade. När hennes döttrar illvilja än de hotade att bränna sina uppstoppade djur, till sina dockor ge bort sin födelsedag inte fira etc. Även hon kallade sina barn lata och fega om de inte spela mycket eller inte spelat tillräckligt bra. De var inte tillåtet att spela med vänner, T.V. titta på eller spela andra instrument. Som ungdomar, de hade själva en dag 6 timmar av träning, och ännu mer på helgerna. Båda flickorna uppnått framgångar. När Sophia var 14 hon vann och konkurrens, varefter hon fick uppträda i stora arenor. När hon var 18 hon fick välja mellan de två bästa universiteten i världen. Trots den skärpta kontrollen, hon motiveras av pianot.
Flickorna fick lära från en ung ålder disciplin och uthållighet. Hjärnan anslutningar som är relaterade till att spela sin musikinstrument har förstärkts av de många praxis, det fanns lite utrymme för andra anslutningar. För övrigt är det inte klart om de också motiverades från en tidig ålder. Nu när de är äldre, båda tyder på att de är motiverade för piano och violin, också på grund av framgångarna. En annan, mindre extrema, exempel är Polgar systrar. Dessa var i tidig ålder av sin far varje dag förde med schack. I ålderdomen uppnått de stora framgångar. Uppenbarligen kan fortfarande uppnås motivation när som helst genom tvång.

Där du har motivation problem?

Motivation Problem kan orsakas av en låg stimulans miljö. Vi ser detta hos barn som har liten utmaning. Som själv kan leda till förseningar i deras andliga utveckling. Men också av sjukdom kommer det att finnas lite önskan att vara någonstans för intresserade. Dessutom kommer hjärnskador och dopamin produktionsproblem påverkar motivationen. Detta gäller även långsiktiga stressituationer för att säkerställa att det finns lite dopamin produktion.

I sammanfattning,

Motivation är ett abstrakt begrepp som skiljer sig från uthållighet. När motivationen är olika hjärnprocesser som körs. Du kan inte motivera dig själv, för det kräver en stimulerande miljö där du kan plocka upp stimuli som utlöser din hjärna. Motivera andra kan vara medvetet eller omedvetet. Problem med motivation kan ha olika orsaker: sjukdom, hjärnprocesser som inte fungerar bra eller lite stimulerande miljö. Det finns exempel som visar att motivation är att upprätthålla om det är att följa framgångar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha