MOT, vad är reglerna?

Kasten Nilsson December 27, 2015 Auto 9 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ny bil ?? s ännu inte APK inspekteras. När bilen är tre eller fyra år, du måste årligen, eller ens godkänna bilmässan vartannat år. Från åtta års ålder, alla bilar ?? s varje år för MOT. MOT-test är utformat för att kontrollera säkerheten på din bil på vissa ställen. På detta sätt hoppas man kunna förbättra kvaliteten och därmed säkerheten i bilen ?? s på vägen för att hålla så hög som möjligt. En godkänd bil garanterar inte, eftersom det bara är en ögonblicksbild. Provningsrapporten kommer att placeras när bilen är besiktigad och om fordonet är godkänt.

Från vilken ålder bör utföras bilens första besiktning?

Detta beror på åldern på bilen och bilen körs på något bränsle. Efter den första inspektionen framgår av inspektionsrapporten när nästa kontroll ska ske. ?? S bil med bensin eller med en elmotor måste inspekteras för första gången fyra år efter det att de får på vägen. Då bilen ska besiktigas på nytt efter två år. Från det ögonblick då bilen är åtta år gammal, skall kontroll ske årligen.
För bil ?? s som körs på gasol eller diesel, gäller andra regler. Dessa måste först prövas från den tid de är tre år gamla. Den här bilen ?? s bör vara lika inspekteras årligen.

Bil ?? s är undantagna från trettio år gammal

För bil ?? s från trettio år gammal, med förbehåll för särskilda regler. Här görs en distinktion mellan bil ?? s med inbyggd start den 1 januari 1960 och före den 1 januari 1960. Bilen ?? s efter den 1 januari 1960 ska en gång under de två åren före MOT. Bil ?? s före detta datum är undantagna.

När bilen ska besiktigas utseende?

Bilen ?? s som går på allmänna vägar är MOT testas. Hälso rapporten är den dag då bilen ska godkännas. Du har själv eller möjlighet att ansluta sig till ett tidigare datum.
Om du accepterar bilen MOT inom två månader innan inspektionen slutdatumet nås, kommer datumet att hållas på inspektionsrapporten och detta datum senareläggas med ett eller två år i den nya utvärderingsrapport. Tillåt dig själv att acceptera bilen medan slutbesiktning har avlägsnat mer än två månader, är den dag då MOT upprätthålls.

Hur CJIB eller min bil är eller inte är godkänd?

Efter att bilen har godkänts, måste godkännas av administratören logga ut bilen. Detta tyder på att bilen MOT godkännande. Om det här meddelandet inte lämnas är bilen ännu inte godkänts.

Uppmärksamhet att godkänna bilen

Du är ensam ansvarig för att tillåta kontroll av bilen. RDW kontrollerar väl före den dag inspektionen ett minne. Om du gör glömma det CJIB skickar böter för här. I fall bilen inte längre används av allmänheten, du fortfarande få böter.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Hair: mer volym och struktur
Nästa artikel Valnötter frisk?
Kommentarer (1)
Igulbjörn Jonsson
  Like 0   Dislike 0

Vad händer om bilen inte är på datum gedaan.Is bilen fortfarande är försäkrad eller säkert kan drivas av en månad? Informera så snart som möjligt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha