Moselle: Zell an der Mosel

Zell ligger på Mosel. Det är en mycket berömd stad för vinälskare, eftersom det är här som Schwarze Katz kommer ifrån. Men inte vinälskare är säker på att få sina pengar. Staden är mycket trevligt att promenera och det finns några bra restauranger och glassbarer. För sportentusiaster finns det en kryddig via ferrata med bouncer en fantastisk utsikt över Mosel.

Zell an der Mosel

Zell ligger i Tyskland. Som namnet antyder, är Zell vid floden Mosel, särskilt mellan Bullay och Briedel. Mosel har också smeknamnet Mother Mosel, till skillnad från fadern Rhen. Mosel är en slingrande, härlig flod, medan Rhen stadigt och på vissa ställen är det ännu farligare.

Sevärt

Zell är en härlig stad, en riktig stad av vin. Med mer än sex miljoner vinstockar är den största wijnbouwbedrijvende kommunen. Ovanför de små gatorna i staden hängande druvor och fina vin blad. Överallt Weinstuben vin där man kan gå för att försöka, dricka och köpa. Huvud vin, vintillverkning Zell blev känd, Schwarze Katz.
Zeller Schwarze Katz mysig wijnstadjeDe
Legenden säger att i mitten av 19-talet tre vinhandlare från Aachen gräl gjorde i ett antal ton vin med vinmakare Mayntzer. De var inte ens tala om vad var nu det bästa vinet. En svart katt plötsligt på en av fat hoppa och blåser den högt och med håret försvarade upprätt. Handlare beslutat att vinet måste vara ganska speciell om katten är hur det var innan bedriver. De kallade vinet Schwarze Katz. I heder av drottningen en staty restes på torget i Zell, ovanpå brunnen. Under hela staden hittar du odds och slutar med en svart katt på: påsar, te skålar, tofflor, omslag, etc.
Romansk kyrktornet
Från torget med Schwarze Katzbron marknaden kan gå in i Römerstrasse, huvudgatan i Zell. På avstånd kan man se en romansk kyrka från det elfte århundradet. Många hävdar att detta är den finaste romanska kyrkan på Mosel.
Electoral Palace
Det talas Zellse slott, en imponerande vit byggnad med röda torn. Denna byggnad i tidig renässansstil var tidigare säte för Trier Electors. Den byggdes mellan 1530 och 1542 på order av Elector Johann von Hagen. Nu finns det ett hotell och en restaurang inrymd. Genom en passage får du Schlosstrasse i Jakob där du hittar en synagoga. Under åtta Pogrom 1938 synagogan plundrades dåligt. Senare blev synagogan restaurerats och nu finns det konserter och föreläsningar i stället. Den sekt Treis hittar du ibland i den medeltida huvudbyggnaden av familjen Zandt von Merl.
Kruttornet och Balduinstoren
Vallar Zell mestadels förstördes av franska trupper 1689. I 1848 en stor del av den medeltida Zell förstördes av en stor brand och även vad som fortfarande återstod av väggarna gick upp i lågor. Två torn, byggt 1222, men bevarades. På ena sidan kan du se den fyrkantiga Balduinstoren och tornar ovanför Zell Runde Turm eller Pulverturm, den runda krut tornet med romanska helmdak. Av Runde Turm erbjuder en magnifik utsikt över staden.
Rathaus
Rathaus Zell 1881, i Balduinstrasse 44, inrymmer en fantastisk omfattande turistbyrån och Wein-und Heimat Museum. Turistbyrån på bottenvåningen består av en bekväm lounge där du kan titta på en film om området. Det finns dricksvatten tillgängligt och det finns massor av gratis broschyrer. I ett separat rum, kan man köpa lokala produkter och broschyrer, erhålla specifika information, kartor och köpa biljetter till evenemang.
historia ZellHet Wein- und Heimat Museum är gratis. Det är öppet på onsdag, fredag ​​och lördag, var 14 till 17 timmar. Du lär dig mer om kelterna som bodde här i den aktuella stadsdelen Merl, över resterna av ett romerskt badhus som var så ?? s trettio år sedan fann i Zell, kan du ha en väggmålning beundra tidens kejsar Maximilian I i Zell lär dig mer om naturlig vinodling i allmänhet och om Schwarze Katz i synnerhet, får du lära dig om den judiska gemenskapen som bodde här och du ser en hel del gamla föremål. Till exempel, en hel samling som har att göra med cigarrproduktionen här var mycket viktigt under 1900-talet även den vackra väggen, kan du följa historien om Zell i ord och bild.

Promenader i och runt Zell

Utanför staden finns det massor av coola och ibland gör kryddig promenader.
Den Moselpromenade
Förutom Mosel är en gångväg, fin lägenhet. Du kan gå eller cykla och det finns en hel del krogar och glassbarer. Det finns också regelbundna paviljonger där du kan sitta bland druvorna.
vila bredvid MoezelCollis Steilpfad
Den Collis Steilpfad börjar vid Zeller Schwarze Katz Brunnen och leder till Collis-tornet, ett runt torn av rött tegel som byggdes 1906. Härifrån har man en underbar utsikt över Moseldalen. Långa vägen är inte men det är en tuff vandring, med vissa Klettersteigen. Klettersteigen hans pjäser där de måste ta itu med järn stegar eller på branta, stentrappa. Stadiga skor är definitivt rekommenderas! Vem vill inte klettern ?? ?? Kan längs den alternativa vägen utan stegar och klättring förhållanden. Längs vägen kan du njuta av djur och växter med alpina karaktär: ödlor och smidig ormar och fauna, lite som i avlägsna Dortebachtal och vilda äpplen och vilda krusbär och växter.
Collis Way ??
Vem Collis Steilpfad tror att det är för kort kan fortsätta att köra på Collis-Way. Detta är så ?? s sju kilometer lång och går genom vingårdarna till utsiktsplatsen Lönshöhe ?? ??.
Moselsteig
Den Moselsteig passerar Zell. Den Moselsteig är en promenad på 365 kilometer i 24 steg mellan Perl och Koblenz. Stage 14 går från Reil till Zell och Stage 15 starter i Zell och går till kusin.

Cykling i och runt Zell

Från Zell kan du ta en cykeltur. Du kan hyra cyklar på olika platser. Beräkning mellan 6 och 10 euro per dag för en normal cykel och mellan 20 och 25 euro för en elektrisk cykel. Fördelen är att det är relativt platt längs Mosel och att det är därför lätt cykling. Från Zell kan du gå till de andra städerna längs Mosel. Vill du gå till den andra sidan, det finns flera ställen på färjor. Trött eller ridit långt? Ta bussen tillbaka. På de flesta bussar kan åka gratis.
(0)
(0)
Tidigare artikel Vad är kultur?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha