Mortgage: välja vilken lånets löptid och räntan?

När du tar ut en inteckning finns två viktiga faktorer: valet av låne och valet av den period under vilken räntan läggs. Valet avgör vilka utgifter du har och graden av säkerhet om den förväntade skyldighet bänken. Som du bör ha i åtanke när du väljer hur länge och ränteperioden? Valet av termen av inteckning och valet för ränteperiod är mycket viktig. Det är en skyldighet för lång tid med banken och det är viktigt att veta vilka kan påverka dessa val.

Löptiden

I princip ett lån för en period av 30 år. Detta är trots allt den tid som kan utnyttjas av skatteåterbäringen på hypotekslån. Även om inga anspråk kan göras mer om detta skatteåterbetalning, kan det vara klokt att behålla maximal sikt. Många banker erbjuder möjligheten att kunna betala av en del av lånet utan påföljd årligen om räntan är fast. De flesta banker använder 5% eller 10%, men det finns också banker som även 20% per år utan påföljd kan lösas. Antag att en linjär inteckning annons. 300.000 euro för 30 år är stängd. Varje år bör det finnas 10.000 euro återbetalas. I ett arrangemang som 10% utan påföljd får återbetalas, kan fastighetsägaren lösa 40.000 årligen, utan någon dröjsmålsränta skall tas ut. Lånet kan således återbetalas inom åtta år. Det är bättre att dra nytta av denna frihet när detta är möjligt då att en mycket snäv avtalad tid. Vid en löptid på 10 år bör åläggas att återbetalas 30.000 euro per år. Finns det en gång en ekonomisk bakslag, en chans som inte uppfyller inteckning skyldigheter kan uppfyllas. Med tanke på straff-fri inlösen är klokare att ordna en längre löptid och betala av i extra vindfällen på hypotekslån.

Räntor

Vid val av intresse bör uppmärksamhet inriktas på den period då intresset släpps och graden av frihet som vill ha ett hem ägare. Genom årlig dröjsmåls fri inlösen som på de flesta banker är möjligt, trots intresset sätts fast, men ändå tillräckligt flexibel för att återbetala ytterligare lån. Annars, vid en rörlig ränta obegränsad frihet. Med denna intresseanmälan alltid kan lösas något belopp utan påföljd.
När spaarhypotheek det är särskilt viktigt att se till att räntan är inte gratis under de senaste åren av byggnaden av politiken besparingar. Exemplet nedan visar detta.
En inteckning på 200.000 euro med en löptid på 30 år, med hastigheten 20 år fast sätts. Detta är kopplat till ett sparpolitik som byggs också 200.000 på 30 år, så att efter 30 år av inteckning kan vara helt återbetalas från värdet samlats i politiken besparingar. Vid en ränta på 5% bör införas ca 3000 euro per år i politiken. Resten utgörs av det intresse som varje år balansen tillsätts. Efter 20 år, ca 100.000 € samlats i politiken besparingar. Eftersom saldot ökar, intresset ökar för varje år ökar också. Eftersom ränteperiod är över, kommer det att finnas ett nytt förslag hastighet. Räntan har sjunkit, lånet är säkrad put för de återstående 10 åren till 3,5%. Till en början verkar gynnsamt. När allt kommer omkring, det har bara 7.000 € ränta i stället för 10 000 euro, ränta som ska betalas en bruttovinst på € 30.000 i de återstående 10 åren. När någon faller i den högsta skatteklass, den nettofördel 15.000 euro. Dock är sparpolitiken nu byggt mycket långsammare. På grund av minskningen av räntan periodiseras, men inte 75000 100.000 euro i de återstående 10 åren. För att komma fram till den överenskomna summan av 200 000 euro i besparingar politik, måste den årliga deposition på 3.000 euro höjas till mer än 5000. Det är därför nödvändigt 20.000 euro extra som ska betalas medan nettofördel för den lägre räntan är bara 15.000 €.
Det måste väl ses skillnaden i räntor mellan vissa räntebindning. Är den ränta som fastställts för 20 år, till exempel, mer än 1% högre än räntan på 10-årig fast, tänk 4% jämfört med 5,2%, då kan det vara klokt att binda räntan i 10 år, och sedan igen fastställts för 10 år. Med en inteckning på 200.000 euro kommer att realiseras nytta året 2400 euro. Räntorna skulle behöva stiga efter 10 år på 6,4% som fastställts för 10 år, vill husägaren två gånger vid 10-årig fast ser värre än en fast tid 20 år.

Framtiden

De framtida eller förväntade händelser kan påverka valet av ränteperioden. När förhållandet är inte längre stabil, kan det vara klokt att välja en kort ränteperiod. Vissa banker använder nämligen en vitesklausul om inteckning på grund av en skilsmässa överförs till en annan bank, eftersom banken då lånet var inrymt en av parterna vill att avfyra sina skyldigheter gentemot banken. Dessutom är det viktigt att utrymmet i resultaträkningen. Kan vem som helst lätt betala inteckning skyldigheter, kan det finnas något mer "play" med räntan och räntor under en kort period för att sätta fast. När det finns mindre marginal, kan det vara klokt att välja en längre tid fast ränta, eftersom det är säkert vad kostnaderna kommer att vara för många år framöver.

Underrätta

I diskussionen med banken tillsammans personlighet husägaren och framtiden ser ut att få en bästa valet för ränteperioden.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha