Monaco: den kosmopolitiska stadsstaten på Côte d'Azur

Monaco är känd för de flesta människor som posh furstendömet på den franska Rivieran, som kan njuta av ett milt medelhavsklimat. Monaco är ett skatteparadis och utövar en attraktion för kändisar och miljonärer därför. Men Monaco är också känd av andra skäl: det finns vackra kungliga slottet och den hisnande oceanografiska museum. På idrottssidan finns det årliga Formel 1 Grand Prix i Monaco och Monte Carlo-rallyt.

Läge och tillgänglighet Monaco

Medelhavet
Monaco är en självständig stadsstat som ligger vid Medelhavskusten, i den sydöstra spetsen av Frankrike. Den statsskicket är furstendömet, styrs av statschef Prince Albert. Den lilla stadsstaten kläms mellan klipporna och havet. Monaco bor cirka 30 000 invånare kallas Monegasques. Monaco är det mest tätbefolkade landet i världen och en världsberömd skatteparadis.
Flyg till Monaco
Monaco att nå med bil, har du nästan runt Frankrike. Restiden kan också öka betydligt. Bättre transporter är kanske den höghastighetståg eller TGV, som går från Paris till Cote d'Azur. Vill du förlora minst tid, ta din bästa plan till Nice. Det franska staden ligger tjugo kilometer från Monaco och har en internationell flygplats.

Klimat av Monaco

Medelhavsklimat
Monaco kan njuta av ett medelhavsklimat, vilket gör för milda vintrar och varma somrar. Speciellt på våren Monaco är trevligare: vanligtvis solen skiner och temperaturen flirta med alla de tjugo grader. I juli och augusti är det riktigt varmt och temperaturen kan stiga över trettio grader.
Côte d'Azur
Från november till februari temperaturerna mycket tillbaka, men det är fortfarande trevligt att bo i det här landet på Cote d'Azur. På vintern är det regnar väldigt lite och solen skiner nästan alltid. Då temperaturen svävar någonstans mellan tio och femton grader.

Sevärdheter i Monaco

Prinsens Palace
Prinsens Palace of Monaco ligger på en klippa som skjuter ut i havet. Vid foten av slottet är den gamla staden, med sina smala medeltida gator och dess katedral. I katedralen hittar du grav skådespelerskan Grace Kelly, som också var gift med prins Rainier. Monaco har också en vacker hamn, där heelwat berömda heden sin lyxyacht.
Oceanografiska museet
Ett absolut måste om du besöker Monaco är Oceanografiska museet. Oceanografiska museet i Monaco var på väg till år av den berömde franske forskaren Jacques Cousteau. Du hittar en hel del akvarier med en mängd djur och växter från havet. Missa inte haj lagun, ett stort akvarium där du kan beundra många hajar.

Hotell i Monaco

Lyxhotell
Om du har gamla stan, du dyka in i hamnen, som du minns förmodligen från TV-bilder som Formel 1 Grand Prix sänds. Trakten runt hamnen kallas La Condamine. Det är ett affärsdistrikt som ansluter till Monte Carlo, där du kan hitta massor av lyxhotell och lyxiga butiker. Här samlar internationella jet set och hon tillbringar miljoner euro.
Hôtel de Paris
Det finns majestätiska Hôtel de Paris, Opéra, kasinot och den berömda tre-stjärniga Louis XV. I det här området hittar du också den fantastiska baden i Monte Carlo, där du kan gå botemedel och skämma bort din kropp. I Monte Carlo finns heelwat exklusiva butiker och restauranger, så du behöver inte bli förvånad om du är en internationell stjärna bula.

Sport i Monaco

Monaco är således känd för den världsberömda Formel 1 Grand Prix i Monaco, som varje år kommer att hållas under våren. Vidare rally en fast förankring i närheten. Till exempel den berömda Monte Carlo-rallyt organiserade i det vackra inlandet av Monaco. Den 4 juli 2009 Monaco bildade bakgrunden till starten av cykellopp Tour de France. Detta var en opublicerad händelse eftersom det var första gången som organiserar Tour de France Le Grand Départ i Monaco. Slutligen finns det en professionell fotbollsklubben AS Monaco, som deltar i den franska nationella fotbollen Ligue 1.
(0)
(0)
Tidigare artikel Vad förtjänar en advokat?
Nästa artikel Tour of Spain, Vuelta

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha