Moln, åska och blixtar - islam och vetenskap

Lindevi Kroon April 23, 2016 Vetenskap 94 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I serien islam och vetenskap, vi analysera vad Koranen lär oss om bildandet av moln, åska och blixtar. Vi vänder oss därför versen från Koranen, att när det gäller denna fråga är grunden. Vi speglar denna vers, vad den senaste vetenskapen berättar. Vi tittar även på den nuvarande vetenskapliga tänkandet, vid den tidpunkt då Koranen var berättad, så ungefär 14 år sedan.

Science idag

Bildningen av ett moln är en process som gör att förklara på följande sätt:
Vattnet som avdunstar från hav och floder, bildar små moln. De små moln bildar tillsammans, och i detta större moln växer uppåtriktad kraft. Den uppåtriktade kraften är starkare i mitten av molnet. Detta beror på att här den uppåtriktade kraften är mindre utsatt för chill ur luften, och där den yttre delen så att den lider av. Flytkraften bringar molnet stiger, de ansamlas så långsamt. På grund av ökningen, kommer molnet i ett svalare atmosfär, där vattendroppar börjar bildas och hagel. Som uppgång, dropparna blir större och större. När vattendroppar och hagel blir för tung för den uppåtriktade kraften, Falla droppar som nedfallet från molnet.

Koranen och den första delen av versen om molnbildningen

Med detta i åtanke, tittar vi på vad "Muslimska lärda" om 14: e århundradet tillbaka, ingås på grundval av avslöjanden i Koranen.
?? Har du inte sett att Gud driver molnen, då de går samman och sedan stapla så att du regn från deras mitt ser kommit ... ??
Det är inte så mycket lång fonder som meteorologer uppgifter om molnbildning, struktur och funktion blev bekant. Förresten, det här med hjälp av avancerad utrustning som moderna flygplan, satelliter, datorer, ballonger, etc. De studerar sedan riktning och vindstyrka, graden av luftfuktighet och variationer av atmosfärstryck.

Koranen och den andra delen av versen om blixten

Versen fortsätter, inklusive hagel och blixtar:
???? Och Han sänder ner från himlen bergen där är hagel: Han slår därmed vem Han vill och vänder bort från vem Han vill. Briljans av blixt anser nästan borta. ??
En av de saker som meteorolog har upptäckt är att denna mörka regnmoln börjar regna på en höjd av 7,5 till över 9 kilometer. Höjder som är lika till höjderna av bergen, såsom Koranen, i den andra delen av versen ovan säger.
Frågan är: "Varför denna vers om blixten," medan vi talar om hagel? Du skulle vara ur färsk kan dra slutsatsen att hagel är en viktig faktor i bildandet av blixten. Om vi ​​letar efter en bok som kan visa mer förklaring från modern vetenskap, då kommer vi att ?? Meteorologi idag ??.

Vad orsakar blixtnedslag?

"Moln är statiska som hagel av en del av molnet, som bildas genom att frysa droppar och iskristaller, faller. När vätskedroppar påverkas av hagel, de fryser vid tidpunkten för kontakten, och sedan ge ut en latent värme. Detta lämnar . ytan av hagel varmare än de omgivande iskristaller När haglet kommer i kontakt med en iskristall, uppstår ett viktigt fenomen för :. att flöda av elektroner från kallare objektet mot det varmare objektet Med andra ord blir hagel negativ laddad. sker Samma effekt när frysning dropparna kommer i kontakt med hagel och inte bryta små glasbitar av positivt laddade is från hagel. Dessa lättare, positivt laddade partiklar drivs av den uppåtriktade kraften till den övre delen av molnet. Den negativt laddade hagel, faller till botten av molnet, vilket den nedre delen av molnet blir negativt laddade. De negativa laddningar sedan som blixtnedslag i marken.

Slutsats

Denna information är som ni förstår, en ny upptäckt. Fram till 1600 AD var Aristoteles idéer om meteorologi dominerade i västvärlden. Till exempel sade han att atmosfären innehåller två lager av luft, nämligen vått och torrt. Han sade också att åskan var ljudet av kollisionen mellan den torra luften med ett moln, och att blixten är hetsa och förbränning av den torra luften. Det skulle då vara en tunn linje av brand.
Tanken på Aristoteles om meteorologi, var också utbredd vid den tidpunkt då Koranen uppenbarades, fjorton år sedan. Men Koranen föreskriver annorlunda än när det var normalt när du läser den här artikeln och stöds av modern vetenskap.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha