Mobiltelefon: forskning etikett

Mobila media. Utbudet av mobiltelefoner, bärbara datorer, tabletter och så vidare är enorm, och växer bara på. Men den växande irritation om "social missbruk" i denna roliga grejer. Forskning av Intel Corporation visar att mindre än 91% av amerikanerna identifiera sådana överträdelser av etikett. Vilka är de största irritationsmoment? Hur kan vi hålla andra till vän medan vi lyckligt fortsätta knacka vår lilla skärm? Läs mer. Etikett och multimedia. En relativt ny ämne. Inte alla etikett gurus har varit på göra och inte göra av teknik etikett böjd. Men i alla fall användarna tala själv. Forskning från tekniken jätten Intel Corporation visa avslöjande fakta att komma fram.

Social missbruk teknik

Mindre än 91% av alla undersökta amerikaner sade uppriktigt någonsin sett till med "social missbruk" av mobil teknik. Och 75% eller tre fjärdedelar av amerikaner fann att under de senaste åren uppstår en nedgång när det gäller våra "mobila sätt." Allt som allt kan man dra slutsatsen: det ökande antalet tillgängliga innovativa mobilteknikprylar kan inte bara göra livet lättare, men innebär användning av tekniken ännu mer i det fria. Därav behovet av mobila etikett och medvetenhet om hur vi kan integrera tekniken i våra sociala normer, har vuxit.

De största källorna till irritation

När det gäller de största källorna till irritation bland amerikanska respondenterna är att sitta textning eller på någon tangentbord att skriva under körning. Men också skicka e-post när hon gick på gatan, en del av detta. Uppenbarligen inte kan lämna den ensam från din mobil teknik-prylar på din smekmånad helt och hållet en styggelse. Allt detta har visat uti Ipsos undersökning * som sponsras av Intel Corporation. Målet: en titt på hur det ser ut med den mobila etikett i USA Om du håller en sådan undersökning i vårt lilla land, du förmodligen få en något annorlunda bild: den gaphals i prat som högljutt bralt om affärer eller personliga framgångar till exempel. Men tanken är tydlig: det finns förbittring volop.Ondanks all irritation, det finns ljus vid horisonten: medvetandet föregår förbättringar som ordspråket säger. Så när vi kommer till det med alla oss även göra lite utrymme för medvetenhet om problemet, vi förhoppningsvis komma nära en lösning där alla glada.

Stort utbud mobil teknik

Vi kan inte undgå den, den mobila tekniken. En rapport från Pew Internet & American Life Project1 visar att 85% av amerikanerna hade en mobiltelefon under 2011. Hälften eller 52% ägde en bärbar dator. Endast 4% hade en tablett, men du måste vara en matematiker för att se att detta nummer fortfarande ökar kraftigt. Bara en av tio amerikaner, eller 9% inte har en av dessa mobila elektroniska prylar.

Pip-pip i framtiden

Intel har ett helt team av tekniker i huset. Mindre känt är att Intel använder också tjänster av samhällsvetare, antropologer, psykologer och industridesigners på företaget berättar hur framtiden för vår teknik kärleken ser ut. Hur hanterar vi nuvarande och framtida mobilteknik? Genevieve Bell, Intels chef för "Interaktion och erfarenhet Research Intel Labs, och säger," På Intel, frågar vi oss framför allt vad sägs om människor vi ber dem också :. Vad gör du bra om teknik, vad gör du rätt rädd eller frustrerande, och där du kan helt enkelt inte leva utan? Det här är forskning som hjälper oss att veta vad vi kan göra för att teknik för att förbättra nu och i framtiden, och för att hålla användaren önskar bra bild. Det är viktigt att inse att den digitala tekniken är fortfarande ganska nytt för många användare. Speciellt mobil teknik. Bara åtta år sedan, integrerad Intel WiFi i en dator med Intel® Centrino® processorteknik, vilket resulterar i trådlösa bärbara dator. Faktiskt står smartphones tabletter och andra mobila applikationer är fortfarande i sin linda. " Enligt Bell, kan vi väl ha lite tålamod med oss ​​själva och andra, när det gäller mobil teknik: "Om man tittar på det viset, det är inte en stor överraskning att vi är alla oss lite kamp med frågan om hur tekniken bäst kunna integreras i våra liv och i samhället? "

 Embryostadiet

"Ny digital teknik finns där och kommer inte att försvinna. Men vi fortfarande inte tillräckligt har listat ut vad om konsekvenserna för oss själva, våra familjer, leefgemeeschappen och hela den sociala miljön. Vilka är de rätta sätten att offentligt med teknik arbete? Vad kan vi förvänta oss från andra, och därmed från oss? " Bell föreslår berättigade frågor. Hon fortsätter: "Standarden för användning av teknik är i fosterstadiet, är det viktigt att hålla en dialog om dessa frågor, eftersom det sättet vi kan sätta ihop nya normer i samhället och bidra till att forma kultur .."

"Zullie do it"

Intels forskning visar att 92% av amerikanerna vill andra görs mindre påträngande användning av mobil teknik i allmänhet. Ändå en av fem respondenter eller 19% ibland uppriktigt erkände sig att synda mot ordning och renlighet. Anledning? "Alla gör det så .." Du kanske undrar om det är en bra anledning.

Tips för Mobile etikett

  • Låt din ilska vara en signal. Som irriterande dig vad någon annan gör, gör själv medveten om ditt eget beteende i det området.
  • Närvaro av största vikt. Så full uppmärksamhet till den person som du är fysiskt närvarande, affärsmöte eller datum eller vad som helst. Hur väl du kan göra flera saker samtidigt, låt det lika.
  • Tänk på förhand. Om du tror att du är mobil kan störa planen, vänta eller gå någon annanstans lika "sak du gör."
  • Gör det förhandlingsbara. Vad gör din familj, vad gör vänner och kollegor?
  • Kom ihåg att maximal själv manifestation är inte längre normen av en framgångsrik person. Vi kan själva igen rätt priser kan vi inte bara för att spela den högsta fiol. Ahhh, är artighet sakta komma tillbaka ... Gå med oss ​​och vara en trendsättare!

Studien: hur och vad

Denna forskning utfördes av Ipsos på uppdrag av Intel. De 2000 tillfrågade amerikanerna var 18 år eller äldre.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha