Många psykiska problem och drogmissbruk bland anhållna

Kjellvar Ekholm December 31, 2015 Miscellanea 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Av dem som greps i polisens få 28% sjukvård. Hälften av dem har psykiska problem eller missbruksproblem, är drogmissbruk den främsta orsaken till samråd med en läkare. Detta kräver specifika kunskaper, enligt en publikation av forskare från GGD Amsterdam och Nivel i den vetenskapliga tidskriften Journal of Forensic och Legal Medicine.

Sjukvården i polisceller är annorlunda än på andra håll. Detta ges till stor del av rättsläkare, som vanligen används av en GGD. En rättsmedicinsk läkare ser på polisen tre gånger så många patienter med psykiska problem eller missbruksproblem som en GP i sin praktik. Han skriver nästan dubbelt så ofta för psykofarmaka, såsom anti-böjelse, antipsykotika och antidepressiva medel. Ibland flammar upp diskussionen om vård av fångar och fångar, till exempel, eftersom det för dem fritt val av läkare är begränsad och vissa rättsläkare har ingen allmänläkare utbildning.

Missbrukare och psykiskt sjuka

"För somatiska sjukdomar, såsom akuta symtom från buken, bör man vara jämförbar med den hos en allmänläkare," Tina säger Dorn, en forskare vid Amsterdams folkhälsa ", men med tanke på den stora andelen missbrukare och psykiskt sjuka patienter, den genomsnittliga allmänhet är detta inte den utpekade personen . De är verkligen mycket annorlunda än läkare brukar se patienterna i sin praktik. En rättsmedicinsk läkare med utbildning och erfarenhet är oftast väl utrustade för att ge sådan vård. "

Aggressiv eller förgiftade

"Eftersom det handlar inte bara om medicinsk kunskap", förklarar hon, "men också att ta itu med dessa patienter. Många av dessa människor är aggressiva, kraftigt påverkad eller berusad av droger eller alkohol. En rättsmedicinsk läkare beslutar sedan om en sådan person kan finnas kvar i cellen eller till sjukhuset. Vem har en hel del erfarenhet av det. Dessutom en rättsmedicinsk läkare väl informerade om den rättsliga ramen. "Utbildningen av rättsläkare, enligt Dorn under de senaste åren har förbättrats avsevärt och deras arbete blir allt värderas.

Kriminalvårds läkare

"Inte bara är det stora skillnader mellan patienterna i allmän praxis och vilka möter en rättsmedicinsk läkare inom polisen," hon säger, "fångar är inte heller jämförbara med fångar. Till exempel fångar har fängelseläkaren, den läkare som ger vård i fängelset. Det är specialutbildad där. Men akuta, extrema situationer du ser i fängelse mindre än polisen. Det är mindre prat människor med symptom på förgiftning av alkohol eller droger. Eller människor som inte är lättillgänglig eller ut. "

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha