Ämnen i vår kost: kolhydrater, fiber och salt

Britmari Nordstrom December 27, 2015 Hälsa 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ett stort antal ämnen i vår kost är mycket viktiga processer i vår kropp. Näringsämnen såsom kolhydrater, fiber och salt se till att vi överleva och att vår kropp fungerar optimalt. Utan näringsämnen så inget liv!

Kolhydrater

Cirka 40 till 70 procent av din energi kommer från kolhydrater i vår mat. En kolhydrat består av grupper av molekyler, glukosmolekyler, även känd som socker. Dessa molekyler ger maten så en söt smak och ger muskelceller, hjärna och nödvändig energi. Ett kolhydrat kan vara enkel, vilket innebär att den består av endast en molekyl. Exempelvis ?? n enda kolhydrat vi vet också som en monosackarid, av vilka exempel är glukos och fruktos. Förutom den monosackarid vi vet fortfarande di-, oligo- och polysackarider, som består av flera molekyler. De enkla kolhydrater är mycket lättare absorberas av våra tarmar än komplexa kolhydrater.
Enkla kolhydrater som glukos är i huvudsak i alla typer av frukt. I godis och mjölk hittar vi många disackarider och polysackarider vi hittade främst i bröd, potatis och pasta. Såsom angivits ovan bör vara ungefär 40 till 70 procent av din energi per dag är härledda från kolhydrater. Detta innebär att 40 måste komma till 70 procent av kalorierna från kolhydrater per dag! De få kvarvarande procent av energi du har att välja en dag från fett och proteiner. Mer än 70 procent kolhydrater intag är ohälsosamt. Det betyder att du äter mindre fett och proteiner, som också är dåligt behövs för din kropp. Det kan vara så att du får tillräckligt med protein och fett, men du får också mer än 70 procent av energi från kolhydrater. Detta innebär att du äter för många kalorier per dag och detta kan leda till fetma.
För få kolhydrater får inuti är inte heller bra. Detta skulle innebära att du måste fylla på din energi huvudsakligen äter produkter med massor av fett och protein. Från dessa näringsämnen är för kroppen att få tillräckligt med energi för att ta sig igenom dagen. Men om du har en brist på energi och det finns inte tillräckligt med protein närvarande för att lösa denna brist, dina muskler rivas. Detta innehåller inkluderar även proteiner i vilka energi kan tas ut. Få tillräckligt med kolhydrater är inte så bra! Var försiktig med någon diet så att du får tillräckligt med kolhydrater inom.
1 gram kolhydrater ger oss så ?? n 4 kilokalorier på. Kvinnor behöver cirka 2000 kalorier per dag. Av dessa kan 40 sålunda vara upp till 70 procent kolhydrater. Om vi ​​antar 40 procent per dag i kolhydrater, denna 2.000 kalorier är 800 kalorier kolhydrater per dag. Vi dela det med 4 då blir det 200 gram kolhydrater per dag off!
För en man, hur många kalorier per dag något högre på 2500. Är vi härmed också 40 procent kolhydrater per dag, vi gör följande beräkning: 2500 del 100 och sätta resultattider 40. Du kommer att komma ut i 1000. Trots detta, vi delar nu med 4 och nu kommer vi till 250 gram kolhydrater per dag!

Fibrer

Fibrer, även känd som kostfiber, finns främst i revben, potatis, grönsaker och frukt. Vuxna behöver ca 30-40 gram fibrer per dag, som de får in genom deras mat. Kostfiber är mycket bra för tarmen. De ger en bättre avföring och för en optimal näringsupptag från tarmen. Dessutom fibrer ger dig en känsla av fullkomlighet, så att du äter mindre och de därför bidra till att förebygga fetma.
Vi vet två typer av fibrer, den olösliga och den lösliga fibern. Olösliga fibrer kan absorbera mycket vatten, vilket får dem att öka i volym. Detta ger dig en större verzadigheidsgevoel, gör dig mindre hungrig. Dessa fibrer är svåra att smälta och därmed stimulera tarmarna att hålla sig i rörelse. Detta underlättar därför våra tarmrörelser och förhindrar förstoppning och smärta i tarmen. De lösliga fibrer är lättsmält och bryts ner i tarmarna i samband med vatten. Ämnena i den här versionen, stimulerar tarmarna att fortsätta arbeta.

Salt

Vi måste varje dag mer än 6 gram salt komma in. Tyvärr finns det ofta mycket mer salt i vår mat än vad vi tar in. Mest salt finns i bröd, soppa, kött och ost och färdiglagad mat orsakar ofta ett överskott av salt i vår dagliga kost. En hög salthalt i blodet kan orsaka ditt blodtryck stiger, vilket naturligtvis är mycket dåligt för dig. I slutändan, dessa hypertensiva hjärt-kärlsjukdom, som du kan dö.
I de flesta av de produkter med saltet är vanligt salt, även känd som natriumklorid. 1 gram salt innehåller 400 mg natrium, vilket tyg är oerhört viktigt för att reglera vårt blodtryck. Salt ger vätskebalansen i kroppen. Till exempel, om för mycket vätska finns i blodet, kommer kroppen att salthalten utanför blodomloppet ökar. Eftersom detta skapar ett problem för cellerna utanför blodomloppet, kommer vatten ur blodet rinna ut. Även om det inte finns tillräckligt med vatten i blodet, salt se till att tillräckligt med vatten blir åter i blodet. Förutom salt reglerar stimulering av nerverna och sinnesceller. Salt bidrar till att nerver vissa stimuli kan bidra till varandra!
Vuxna har cirka sex gram salt per dag. Barn å andra sidan har oftast mycket mindre salt. Tyvärr finns det ofta så mycket salt i vår kost som vi konsumerar cirka 10 gram per dag. Se helt säker på att du inte är mer än 22 gram salt per dag blir, kan det vara mycket farligt! För att undvika detta, kan du de bästa minimera näringsämnen med tillsats av salter, såsom chips och pommes frites. Prova så lite som möjligt att lägga salt på maten, kan du också ta din mat smaksatt med kryddor eller andra produkter utan salt.
Se även: Ämnen i vår diet: protein, vitaminer och fukt
Ämnen i vår mat: fett och mineraler
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha