Månadsavgifter

Du kan lösa skatteåterbäringen i omgångar genom månatliga begäran skatteåterbäring. Det är också möjligt att betala en månatlig skatt. Du kommer att få en månatlig preliminär bedömning. Den slutliga bedömningen följer i slutet av året. Vad är preliminär återbetalning? Hur man ansöker om en provisorisk återbetalning, förändring och sluta?

Preliminära bedömning och slutlig bedömning

Om du rapporterade, kan du ofta få i första hand en preliminär bedömning. Senare, den slutliga bedömningen. Den preliminära bedömningen är, som namnet antyder, en preliminär beräkning av skattebetalningen eller skatteåterbäring. Denna beräkning bygger på uppgifter som den skattskyldige har fyllda, men som inte har granskats av skattemyndigheterna.
Den sista stopp är i slutet av året beräknas på basis av deklarationen. Om det finns en skillnad mellan det preliminära och den slutliga bedömningen får du skatt tillbaka om du måste betala skatt.

Preliminära bedömning

Du kommer att få en preliminär bedömning:
  • det år själva för att komma tillbaka till betala last eller
  • efter utgången av året efter din självdeklaration

Månadsavgifter

Om du räknar med att återhämta sig skatt, till exempel på grund av inteckning, behöver du inte vänta på att tidpunkten för anmälan till det påföljande kalenderåret. Genom den månatliga preliminära bedömning kan få ett belopp från skattemyndigheterna. Om du har ansökt om en provisorisk bedömning, som fortsätter att köra varje månad.

Månadslön skatt

Dessutom, om du räknar med att du måste betala skatt, kan du begära en preliminär utvärdering. Fördelen är att du sprider du betala skatten.

Vad är en preliminär återbetalning?

Återbetalning är möjlig om löneskatt är högre än inkomstskatten du måste betala. Din arbetsgivare eller förmåner byrå innehar nämligen socialförsäkringen i undanhållande av arbetsgivaravgifter och premier och personalförsäkringar, pension eller förmåner inte att dina avdrag och vissa skattelättnader. Så finns det ingen hänsyn till inteckning, underhållsbidrag, sjukvårdskostnader och så vidare.
Men det kan också vara så att du måste betala i skatt på rätt sätt, till exempel att du har ett jobb vid sidan av din fördel, eftersom du inte är anställd men har inkomster som frilansare eller om du har eget företag.

Ansök om en provisorisk bedömning

Du kan ansöka om en provisorisk bedömning av det preliminära bedömningsprogrammet 2011. Men du kan också ringa Skatteupplysningen Line.

Ändra skatt

Så länge du ännu inte har fått utvärderingar slutlig skatt, skicka justera självdeklaration och igen. Om du fick en slutlig bedömning, kan du bara göra ändringar och tillägg för att göra en officiell invändning.

Ändra preliminär återbetalning

Det är möjligt att modifiera data som används av skattemyndigheterna för att beräkna den preliminära bidraget. En form kan hittas på hemsidan. Dessutom kan du stoppa den preliminära återbetalning när som helst.
(0)
(0)
Tidigare artikel Låga moln och stratus

Kommentarer - 1

Jag har sedan oktober 2014 arbetslösa, nu vill jag få min skatt per månad? De kallar denna bänk belastning, kan du förklara för mig vad jag ska göra? Gr. Jacqueline Riedeman-Haarsma

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha