Målat gamla och nya

Visen Malmgren Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det verkar vara något av det förflutna, men är långt därifrån. Vilka är alternativen när det gäller samtida användning? Målat glas arbetade för hantverkaren eller kvinnan och det fortfarande är. Även om det finns kurser hur man skära glas, ledningen korsningar lägger börda och vattentät men allt detta betyder inte att det är en känslig operation.

Egen design

Vad du ser idag är att människor kommer ofta upp med sina egna mönster. Motiv för i dörren, fönster eller spegel. Det finns några saker du bör titta efter när du startar utformning.
Titta noga på formen och tidsramen där glaset och bly att komma in. Den eleganta interiören dig eller bara en klassiker och ta det med färgschemat. Hårda färger kan vara på sin plats i en klassisk inredning.
Vill du göra en riktig blickfång av sedan en kontrasterande färg igen men. Men en elegant design med raka linjer och sedan en runda blyinfattade fönster kan vara ett verkligt blickfång.
Hantverkaren eller kvinnan har att göra alltid har ett stort antal exempel och exempel som du också kan skapa din egen variant.

Historiska scener

Kanske i onödan, men om du bara vill ha en klassiskt tema i ditt hus museet är ett bra ställe att få idéer, men också tänka på de stora gamla katolska kyrkor. Den gamla basilikan är känt att de hyser många glas scener. St Johns i ?? s-Hertogenbosch, bredvid en vacker kyrka också representativa för många glas scener. Det var då ses som en konstform.
De äldsta kända glasmålningar är från 11-talet.

Tiffany

Tiffany kan vi, när vi talar om glasmålningar, inte hoppa. Tekniken går så här, små bitar av glas använder kopparfolie hoplödda. Så kan du enkelt skapa rundade former och med detta har vi också den största skillnaden med målat glas tackla. Blyad glas är alltid platt.
Tekniken Tiffany lär sig men exakt fungerar och går enligt följande;
  • skapa en design eller dra en befintlig design på papper
  • hitta rätt färg med det
  • dragning av designen på glaset
  • klippa alla delar ut och slipa dem lämpliga
  • Om allt passar bra du kan med kopparfolie för att arbeta
  • sätta bitar av glas på formen och börja ?? till varandra ?? lödning av de lösa glasdelar

Tiffany kan använda för lampor, krukor, speglar, fönster, etc. Namnet kommer från den amerikanska glaskonstnären Louis Comfort Tiffany. Han levde 1848-1933.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha