Mål Findus: köttfiskindustrin under bevakning under 2013

Mål Findus: köttfiskindustrin under bevakning under 2013

Ett möte kommer att hållas på onsdag i Bryssel med berörda med verksamhet i djupfryst mat till hästkött europeiska ministrar.

Efter krismöte med livsmedelsindustrin på hästkött skandalen stämplat nötkött över flera frysta produkter, Benoît Hamon, minister för social ekonomi och konsumtion, rapporterade " en omedelbar förstärkning "styr undertryckandet av bedrägeri, utöver de två företagen i kaos. Den anger att köttet fisk sektorn kommer att vara under övervakning för år 2013.

Stéphane Le Foll, jordbruksministern meddelar ett europeiskt möte i ämnet och att märkningsfrågor i Bryssel. Möte en överenskommen "i samförstånd" med Storbritannien, länder där en del av affären. Han betonade att "köttets ursprung ska placeras på förädlade produkter." Det irländska ordförandeskapet sade att mötet skulle hållas på onsdagen för att "diskutera med EU-kommissionen alla nödvändiga åtgärder".

Resultaten av undersökningen ska vara tillgängliga onsdag eller torsdag. "Vi kommer inte att vänta på torsdag och resultaten av undersökningen. Vi har viljan att vidta åtgärder som motsvarar omfattningen av skadan. Vi kommer att kontrollera alla andra produkter där det kan finnas en risk som sträcker kontroller ", säger jordbruksministern.

Det hör till generaldirektoratet för konkurrenspolitik, konsumentfrågor och bedrägerikontroll för att fastställa om det finns vårdslöshet eller avsiktlig försummelse.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha