Mjäll vad kan du göra

Om din hårbotten kliar hela tiden, och vita flingor falla på dina mörka kläder, så har du förmodligen lider av mjäll. Det är en obehaglig tillstånd som säkerligen kan begränsa färgval på dina kläder. Mjäll kommer inte göra dig skallig och det är inte smittsam. Mjäll i håret säger ingenting om personlig hygien och kan ofta behandlas tämligen väl.

Innehåll

 • Vad är mjäll i håret
 • Vad kan du göra för att mjäll:

Vad är mjäll i håret

Scalp repellerar ständigt hudceller. Över din kropp hudceller fälls, så du har bara en månad i ett nytt skal ?? ??. Dessa hudceller är mycket små och nästan osynlig. Om du har mjäll då denna utsöndring av hudceller är minst dubbelt så snabbt. Dessutom har produktionen av sebum på huvudet ofta ökas också så att alla dessa små flingor hålla ihop, och därigenom uppstår som synliga vita flingor.
Förmodligen en hud svamp som kallas Malassezia furfur en roll i att orsaka mjäll. Denna svamp är till alla i hårbotten, men förekommer i människor som lider av mjäll aktiv än normalt. Bekämpa denna svamp ofta ser till att målet minskar. Men detta är inte den enda boven i dramat, stress, dålig kost och genetik också inflytande.
Mjäll börjar ofta i tonåren, även om talg produktionen ökar. Mjäll är inte smittsam, det har ingenting att göra med bristande personlig hygien och du kommer inte bar det.

Vad kan du göra för att mjäll:

 • Tvätta håret varje dag med ett milt schampo. Den nuvarande ilska skölja bort och daglig massage flagor i hårbotten minskar också.
 • När ett vanligt schampo inte hjälper, använda ett anti-mjällschampo. Den måste användas ganska ofta under de första veckorna och därefter var några dagar. Sluta inte snabbt med dessa produkter, eftersom rosen är strax tillbaka.
 • Försök att använda schampo med ketokonazol. Ketokonazol bekämpar svampen Malassezia furfur vilket skulle förvärra mjäll. Ljus schampo är receptfritt, men för tyngre du behöver ett recept.
 • Ett schampo med zinkpyrition. Schampon med zinkpyrition att också ta tag i formen, och därigenom minska produktionen av sebum. Schampo är fritt tillgängliga, inklusive Head & Shoulders.
 • Hitta solen. Kou tycks öka produktionen av ros, är mjäll vanligtvis värre under vintermånaderna. Solljus tycks minska mjäll.
 • Äta hälsosamt. Ät mycket frukt och grönsaker och försöker att äta något mer zink, zink finns i kött och fisk men även i jordnötter ?? s.
 • Mjäll är ofta värre när du inte bära en hatt eller mössa, verkar det bara så. Rosen sticker en hatt men har inte blivit sämre. Samma sak gäller för hårspray, hårgelé eller liknande det har ingen effekt på bildningen av mjäll.
 • Försök att inte repa! Din hud är irriterad eller skadad, och du kan också minska ett tag förmodligen inte tolererar anti-mjällschampo du bara få fler marker på kläderna.
 • Bebisar har ingen mjäll men berget. Det är en gulaktig film på huvudet. Det bästa botemedlet är att gnida den med babyolja, natt och låt nästa dag med en bit kartong för att skrapa bort. Läkemedlet har också tidigare men speciella kort vykort går bra.

Mjäll är under de mindre år, personer över 50 har ännu sällan steg! Det är för närvarande inte en riktigt bra förklaring.
Alltid gå till doktorn när du förlorar mer hår än normalt och om din hårbotten är mycket irriterad.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha