Möjligheterna att dödshjälp hos hundar och katter

Vid varje liv kommer till ett slut. Tyvärr, de av din fyrbenta vän. Hundar och katter är tyvärr inte lika gammal som människan. Du behöver dem bara för en stund med dig. Men då är det dags att låta djuret att sova. I den här artikeln beskrivs hur processen för dödshjälp hos veterinären och möjligheterna efter döden av ditt husdjur.

Den genomsnittliga åldern för en hund och en katt

Särskilt stora hundraser och raser med många genetiska defekter dör ofta unga. Detta kan vara redan vid en ålder av 7 eller 8 år. Men det finns också hundar som är upp till 15 år. Katter kan fortfarande vara lite äldre. Ibland 20. Förhoppningsvis för dig, din hund eller katt på en trevlig och värdig gammal och att du inte låter honom sova på grund av sjukdom eller aggression exempel.

Den naturliga vägen till döden

Många människor hoppas att deras gamla hund eller katt plötsligt blir det ingen mer. Hon morgnar in i rummet och djuret ligger stilla i sin korg och avlidit i sömnen. Uppenbarligen är detta ett trevligt sätt att dö. Tyvärr, ofta går inte som ägare och djuret kommer "behöver en hjälpande hand" för att ta honom till veterinären för ett skott, eller eutanasi. Vänta inte för länge med den. Låt din älskade genomgå någon lidande. Hos människa är eutanasi en mycket mer komplicerad historia. Lyckligtvis har detta inte gäller för djur. Det finns i mitt sinne men en anledning att inte ta med ditt djur till veterinären och det är om det är absolut förbjudet av religiös övertygelse. Tyvärr, spelar i många fall andra överväganden.

Orsaker till dödshjälp hos hundar och katter

Före avliva hunden eller katten, kommer veterinären först avgöra om du har fattat rätt beslut. Så om det finns egentligen inget mer kan göras för att djuret. Är han gammal och uppåt, är valet inte så svårt. Men det är också ibland för en hund eller katt somna av ekonomiska skäl. Så att ägaren har inga pengar att hans eller hennes hund eller katt att behöva genomgå dyr operation eller har att utföra alla typer av utredningar. Aggression är också en ofta nämns anledning till dödshjälp. Folk tycker ofta att djuret kan få en andra chans för om det hamnar i en asyl, andra människor än att fastna med en aggressiv djur. Kom dock ihåg att många djur endast i en situation där han har varit aggressiv i vid den tidpunkten. Om du tar ett djur ur situationen, kan det mycket väl vara bättre än väntat med aggression. I artikeln "Aggression hos hundar: Euthanize eller ersättning?" Jag ska diskutera detta ytterligare.

Möjligheterna att dödshjälp av en veterinär

Veterinären kan lägga ner din hund. Du kan boka tid på praktiken, men du kan också be din veterinär komma hem till dig om du tycker att det är roligt. Du betalar lite mer för gästerna, men fördelen är att hunden är i sin egen miljö och att du är naturligtvis också.

Dödshjälp av veterinären hemma

Veterinären kommer att visas på avtalad tid. Ofta en veterinär mycket upptagen och är en namngiven om tid, exempelvis någonstans från 11:00 till 13:00. För en veterinär, är det ibland mycket svårt att planera ett besök, eftersom hans yrke är så oförutsägbart. Det är alltid trevligt när ägarna till sällskapsdjur vara empatisk och förstår att olyckor kan komma emellan.

Dödshjälp av veterinären på praktiken

Skulle du komma med ditt husdjur till praxis, är det klokt att kontakta dig via telefon för att boka tid. Vanligtvis kommer du att placeras vid ingången till ett separat rum med ditt husdjur. Kanske ditt husdjur kan inte längre gå, och sedan assistenten hjälper dig att bära ditt husidier inuti. I många metoder kommer att erbjudas en kopp kaffe eller te. Vissa metoder har ordnat ett särskilt rum dödshjälp, till exempel bakgrundsmusik där.

Tillvägagångssättet för dödshjälp för hund eller katt

Efter att ha talat med dig om ditt husdjur kommer veterinären att ge djuret en injektion för att lugna. Djuret går att sova och är den andra och sista jab ingenting fler varumärken. Det första skottet ges ofta i sätesmuskeln, men kan också i blodkärlet. De resurser och de belopp som används för detta ändamål varierar beroende på praxis och som på grund av odjuret. Dessutom kan vikten spelar en roll. Det brukar ta ungefär fem till tio minuter innan ditt husdjur sover. Ibland han bröt medel som administreras, men i dag är mindre så att de medel som håller på att förbättras. Under tiden kommer veterinären låta dig ensam eller behålla en chatt med dig. Se även lugna dina egna behov. Det är inte konstigt om du har en spik eller någon vill ta din hund för att påminna henne hem eller om du vill ta bilder. Kanske veterinären kan redan be dig vad du ska göra efter döden av ditt husdjur med kroppen. Han kan ge dig några fasta uppgifter att bläddra.
Om ditt husdjur sover, är det dags för den sista prick. Detta sker alltid i ett blodkärl hos hundar. Hos katter ofta också, men det kan också vara så att prick ges i ett organ. Katter har mycket små vener, vilket ofta klappa på det första skottet, vilket gör det svårt att hitta dessa. Ibland är företräde ges till hjärtat, liksom lever eller bukhålan kan vara ett val. De flesta djur sova ganska snabbt och mycket tyst. Andning stannar efter en stund och sedan hjärtat. Det kan vara att det finns vissa muskelvibrations länkar är synliga. Detta är en automatisk reaktion hos kroppen, observerar djuret ingenting av detta. Dessutom är en sista suck andetag normalt, det är också en reflex. Ofta djuret redan avlidit. Djur brukar hålla ögonen öppna. Du ser eleverna bli ganska stora. Detta är ett tecken på att djuret har avlidit. Ibland, de lämnar lite urin eller avföring promenad. Det beror på att kroppen slappnar av. Veterinären kommer att lyssna efter döden av ditt husdjur med stetoskopet eller stoppar hjärtat. Han kommer att bekräfta detta. Efter detta måste du säga adjö till din hund eller katt. Här kan du i lugn och ro ta din tid och lämna när du hittar önskvärt. Du kan, om du vill, också välja att tillfälligt lämna rummet när ditt husdjur får sin sista injektionen. Veterinären kommer sedan ringa igen om din hund eller katt har avlidit.

Möjligheterna efter döden

Du kan välja mellan flera alternativ som till kroppen av din hund eller katt:
  • Ta hem dem och begrava sig
  • Lämnar hos veterinären
  • Till ett hus djur krematorium

Ta hem dem och begrava sig

I många kommuner är begrava ditt husdjur inte tillåtet, men på veterinärmottagningar kommer att tillåtas denna eftergift. Om du tycker att det är trevligt att begrava ditt husdjur i sig, är inte svårt att göra. Vissa människor väljer sin trädgård, några opt för skogen där han kom mycket. Se till att hålet du gräver är mycket djup. Detta för att förhindra ditt husdjur från att grävts genom att jaga djur.

Hunden eller katten lämna veterinären

Om du väljer att lämna ditt husdjur hos veterinären, då betyder det att djuret rör sig med alla andra avlidna djur. Djuren plockas upp av en myndighet och alla bränns samtidigt. Fram till nu detta kommer tillsammans ditt husdjur i en kyl eller frys kommer att bevaras.

Huset djur krematoriet

Möjligheterna med detta val är enorma. Du kan få djuret till ditt hem på permission, får du dyker upp hos veterinären eller ta dig till den. Huset djur krematorium nav tar en ifylld blankett av veterinär i kontakt med dig om vad dina behov är. Du kan välja att låta honom begrava, gemensamt eller enskilt kremeras, låt scatter, en urna plocka, kedjor med aska i det gör, etc etc. Du kan vara på kremering om du vill. Eller med din familj återigen säga adjö i ett särskilt rum. Eller hålla en ceremoni för ditt husdjur. Det finns många val och du kan göra det så genomarbetade som du vill. Du kan gå till veterinären får en broschyr med alla möjligheter och priser. För mer information om alternativen finns i följande artikel: Huset och djuret krematoriet Djur Tree

Din hund avbeställa samhället

Du betalar en årlig hund licens från kommunen. Om allt går bra, övergav du din hund innan. Du kan be veterinären assistent eller en livstestamente, så att du kan avregistrera din hund.

Eutanasi Biljett

Många veterinärkliniker kommer att skicka dig ett par dagar efter det att eutanasi ett kort med orden "styrka" eller en vacker dikt.
Om du läser den här artikeln eftersom du är på väg att lämna din hund eller katt att sova, så jag önskar er lycka till med ditt beslut och för behandlingen av förlusten.
(0)
(0)
Tidigare artikel Fem hemgjorda såser
Nästa artikel Accelerated skuld pay off

Kommentarer - 30

Igår lät vi vår hund avlivas. Jag har en fruktansvärt dålig känsla, även om situationen hade blivit ohållbar. Men vad är för mig är att det var mestadels ohållbart för oss och vår hund inte för i slutändan hade en del säger. Hon var glad även, på morgonen vid rusa ut och när vi kom hem. I stunder mellan dem var lite av en skugga av sitt forna jag, men hon var också bli gammal. Hur gammal vet vi inte, eftersom vi har henne fyra år sedan från skyddsrummet. Hon var nu beräknas till cirka 13 till 15 år. Arton månader sedan övervann hon cancer och ändå lämnade vi fortfarande spelar en blunda eftersom hon led olidlig smärta. Men sedan heller hon var mycket glada. På den tiden vi nått hennes hus, hon redan hade en pöl problem. I början var det några pölar per vecka. Bara det är bara blivit mycket sämre och så småningom den verkliga orsaken till hennes omänskliga dödshjälp hur det låter. Fyra månader sedan hade vi vårt första barn och hunden hade omedelbart hatade henne. Sedan dess har de också gick tillbaka häftigt. Hon gick ner i vikt och hon var redan halvblind och en halv döv men också när det gäller de minskade. Och vad var det värsta för henne var att hon var så bli dement. Hon var redan ett halvår på ångestdämpande medicin på grund natten var helt galna av terrorattacker. Med att medicinering var fortfarande rimligt under kontroll, men det hände mer och mer under dagen. Lägg dem att vila lätt i en helt tyst rum och hon hoppade plötsligt full panik ut ur sin korg. Utan någon uppenbar anledning! Men enligt veterinären hade de fortfarande något i sitt liv, så vi gick på annat håll. Det är nu med barnet som snart kommer att krypa knuten plötsligt vi har ganska impulsiv misslyckas. Och igår var det dags. Jag hade sagt min vän om veterinären säger att det är dags, du kan ha det gjort. Ärligt talat hade jag trott att han och en lastbil av nya läkemedel med hunden skulle komma tillbaka, men det var inte så. Och världen bara föll på mitt huvud. Nu känner jag SOOOO skyldig och jag inte ens värdigt farväl. Under de senaste månaderna var verkligen inte bra eftersom jag var så arg på henne. Jag låter det inte riktigt märker, men de kändes bra att jag hade mycket negativa känslor. Och som fortsatte att växa, särskilt i tider när de urinerade på mattan mitt barn om jag inte har sett ytterligare 10 minuter. Eller trädde urinera medan alla dörrar var öppna och hon fem minuter tidigare hade gjort en pöl i trädgården. Jag förstod henne längre och hon mig heller så det var lika kalla kriget. Och nu är de inte längre och jag kan inte göra annat än gråta och ville inte sova en blund i natt. Jag känner mig så självisk, även om veterinären sa att hon ändå redan gör var orkeslös. Ärligt talat? Om ingen baby hade varit där, kunde vi kanske ännu längre råd att städa upp hennes urin och tarmrörelser och att fortsätta att ge henne all uppmärksamhet. Men barnet är där och jag var så vidare. 10 gånger mopp på en dag på toppen av allt annat, och bristande hygien i vårt hus, och den skada de vållade av terrorattackerna. Vi kunde inte. Rationellt jag förstå oss själva, men det känns så fel. Alla säger huvudet upp, du är orolig fortfarande henne några trevliga år, det stämmer, men de senaste sex månaderna, var hon inte så nöjda med oss ​​och vi är inte ens på henne och nu känns det verkligen som om vi har dödat henne självisk .

Förra veckan torsdag beslutade vi att lämna vår katt slapen.'Een antal dagar innan vi åkte flera gånger till veterinären eftersom han inte kunde plassen.Daarvoor diverse behandlingar. Dagen för morgonsömn inlopp har varit hos veterinären och det där tillfälligt övergivna eftermiddag och plockade upp vår katt hade en kateter in och satt i en bänk. När vi såg honom så vi beslutat att inte gå särskilt eftersom detta redan hänt flera gånger och framtiden ser inte ljus. Också, han var vår barnomsorg och att skona honom ytterligare kirurgi och smärta vi har denna svåra val gemaakt.Toen vi var hos veterinären för att få honom ställt en fråga från veterinären märkte verkeerd.vraag ett: vi kan lämna honom här inslapenvraag 2: om du lämnar honom här och han kommer att få behandlingar och operationer för att se om vi kanske skulle få honom att fokusera bättre. Och sedan han få en annan eigenaar.Uiteraard vi har denna sista icke gedaan.Deze sista fråga som slog oss mycket hårt och tyckte att det här konstigt. Nu är frågan för dig, är denna fråga alltid somna? Vi har aldrig upplevt detta tidigare.

Min katt har avlidit igår, via dödshjälp av en veterinär. precis som du har beskrivit ovan, mycket snyggt och läkare tog sin tid.

Ungefär en vecka sedan, lade ner min kära katt cutie. Han blev nästan 19 år. Ungefär en månad sedan gick vi till veterinären för hans vaccinationer. Befann sig på sistone inte mycket mer torrfoder åt och våt mat var inte bra. Han var också minskat en hel del, tror att han bara vägde ca 6 kilo och när vi vägde honom till veterinären var det bara tre kilo. Vet informerat oss om att eventuellt kunde vara på sin hacka, det fanns en hel del av vinsten och de rådde oss att ta honom under narkos och göra det alla rena och drar en tand om det behövs. Inte heller skulle de ta blod för att se vad som pågick. Vecka senare gjorde en avtalad tid och förde bort honom, allt gick bra och de ens behöver inte dra tanden. Det enda som kom ut av testet var att hans njurvärden var förhöjda. Han skulle därför ha en särskild kost och faktiskt de var annars ganska positiva. Men jag fann mig själv i slutändan ingen skillnad. Ibland han åt hårt kibbles och jag kände att det var bättre men det var kortlivad. Gav honom mer våt mat men det var inte helhjärtat. Vet ringde för att be om råd, de ville att åter prick blodprov för att kontrollera njurvärden, men angav att det var inte bråttom, han åt, och slutligen en annan så länge han hade kräkningar eller diarré, nej jag inte komma rätt tillsammans. . Jag ville titta på dig själv lite, men några dagar senare märkte jag att han gick dålig sikt, han var mycket skakig i början och så småningom föll till. Det var värre på en natt kunde han inte komma upp. Jag är så chockad över att jag har rätt på kvällen läkaren hade krävt, som berättade för mig att han skulle klämma har suttit eller någonstans sedan tagits bort och att jag nu måste vila honom och se till att han är inte någonstans att hoppa så det Jag gjorde. Nästa dag ändå, men gjorde en tid hos min veterinär och förklarade historien. Fann han kunde gå den dagen glad igen men långsamt och mycket skakig, som om han hade ont och han krympte också ibland tillsammans. Det var exakt tre veckor sedan efter att de hade rengjorts tänderna. Han var redan en halv kilo och enligt veterinären han hade ont, sade hon med en rak ansikte som jag fortfarande var tvungen att tänka utan att låta honom sova i denna ganska hit. Jag visste att det var inte bra men så illa, jag var förkrossad. Har förklarat att jag var ensam hemma och ville ändå att rådgöra med mina föräldrar. Hon har gett honom vatten och även förklarat för mig hur jag kan göra det själv, det går igenom en injektion under huden. Han hatar att sticka att jag inte kunde göra det på honom att "sträcka" var det tillbaka till mina föräldrar. Jag sedan kvällar med smärta i mitt hjärta beslutat att tillåta honom att sova i, särskilt när jag visste att han hade ont. Hade han själv tappat intresset för att han inte vill äta? Och plötsligt kunde han gå så illa och var ostadigt var kommer det ifrån, det har också att göra med hans njurar och det var riktigt gamla? Han kan ha varit längre hade smärta som vi inte visste. Jag läste någonstans att du inte lätt kan finner en katt eller smärta eftersom han inte lämnar märken. Jag är glad att jag har gjort mig snabbt för att låta honom sova i valet, men det gör det inte mindre allvarliga. Jag är 24 och 18,5 år gammal cutie har varit med mig, i princip så länge jag kan minnas.

Hej, två dagar sedan var jag min burmese katt på 12 år att lägga ner vad som är en fruktansvärd traumatisk upplevelse för katten och mij.Al hade några år har hon lidit av hennes lungor och hon kunde efter omfattande forskning av forskare vid DA för ingenting gör hennes dagliga dexoral för att lämna nemen.Dat med medicinering under lång tid gått bra tills för några månader sedan, hon sakta men säkert andas bakåt ging.Het blev svårare och medicinering dosen ökades worden.Ze åt och drack Tja, fortfarande spelas ibland med de två andra katter men också att fler minder.Een några veckor sedan, var så svårt att andas att hon var knappt ur sin korg och iom Veterinären beslutades att katten måste besparas ytterligare lidande och dödshjälp för hennes bästa alternativet var delvis på grund av dexoral även hennes njurar och lever försämrades waren.Bovendien var möjligheten att hon skulle kvävas någon gång och så, en död Jag ville ha för henne verkligen inte! Med smärta i mitt hjärta jag har hennes första gången kom hem efter ett möte för att måste låta inslapen.Gezien det faktum att hon var alltid lugn och lite nervös på DA beslutat att ta henne med gå till praktiken, där jag tills nyligen haft goda erfarenheter med veterinärer anställda där zijn.Op en lugn stund på dagen kom till DA vi kallades inuti där hon är rätt på behandlingsbordet legde.Gelukkig jag hade hemma hade den tid som behövs för att säga adjö, eftersom denna möjlighet inte fanns geboden.Behalve DA var också en assistent praktikant + bij.Gevraagd om hon kunde få en dödshjälp där de hade så lite som möjligt börda Även katten fram till den tidpunkten var tyst gick till anestesi jab helt fel direkt. Hon flög skrikande nästan en meter i luften medan de är med vaccinationer, blod aldrig en minskning krympning gegeven.Meteen sedan hon började våldsamt kräkningar, stötar och vibrationer verkligen hemskt att zien.Ondertussen assistenten var upptagen med inkommande samtal till Svara dus.telefoon de ringer i korridoren när hon kom tillbaka i behandlingsrummet tills nästa samtal gick in i rummet och ut till omkring fyra gånger så med, vad en onrust.De DA sade ingenting och jag var för mycket upptagen med katten på den tiden som höll trillen.De uiteindlijke död var för katten än en befrielse men vad en marteling.Om de fattiga djuret att vilja spara en kvävnings valde eutanasi, men när de kommer hem i sin egen miljö syddes hade möjligen varit mindre allvarliga än denna erfarenhet vid DA.De nästa dag, efter en sömnlös natt, DA ringde mig med assistenten till rytmen. .I Jag fick samtalet jag berättade da rap hade en dålig upplevelse om dödshjälp katt och hur mycket extra besvär det hade med tanke på att mer telefontrafik pågick under sömnen. Hon medgav att det inte var korrekt och skulle tillbringa resten av personalen är medveten om DA gesprek.Vervolgens ingenting gehoord.Ik växte upp med husdjur och det har hänt förut att det tar en katt eller hund dödshjälp had.De erfarenhet var att med största respekt och omsorg har gjorts på kliniken av mina tidigare woonplaats.Het har blivit en lång historia men det hjälper med bearbetning till schrijven.De erfarenheten visar nu att sömn per husdjur är inte alltid så fredliga än de påstår, och tyvärr kan min kära, modiga katten inte har fridfull död som jag hade gett henne hade hon förtjänat.

Halloeen mina tyska Shepherds är 15 år gammal, och hon har ländryggen sakrala stenos och spondylos innebär förklaras bråck och hon är inkontinent. Hon går utanför som använder rullstol, inuti jag hjälpa henne eftersom hon inte längre kan gå av förlamningen i hennes bakdel. Blodflödet i svansen är dålig, så att det finns saknade 7 cm från. Och den sista biten är förknippad nödvändig eftersom den inte vill läka. Hon är oftast glad och de äter och dricker mycket bra, och älskar färsk rå fisk tillsammans med rå vlees.Nu Jag fick djuret på mitt tak, eftersom människor som ser hennes promenad till rullstolen. Hitta som till synes patetiskt, och har kallat djuret. Nu är jag tvungen att lämna min hund hos veterinären godkänna och som kommer att avgöra ödet för mina hond.Mijn fråga dig om du har erfarenhet av denna typ av skämt? Eller med gamla tyska herdar? Tack på förhand.

Hej, jag vill svara på kommentaren: "Varför har de en hund om de inte har råd med kostnaden." En grym och kortsynt anmärkning. Har mer att trodde att sådana omständigheter kan ändra att veterinär avgifter kan inte betalas på grund av är viktigare att köpa mat? Och rekommendera människor att låna pengar för veterinär räkningar? Schandalig.Tarieven justera för de mindre lyckligt lottade verkar mer human. För 10 minuter, forskning och en spruta som inte behöver betala t.ex. 54 euro är helt enkelt belachelijk.Het samråd avgift kan vara bäst nere.

Fina detaljer. I morgon DA uppmaning att boka tid för att få i våra super kära trogna lab Macho efter 13 år som sover ?? Han kan knappast gå har artros och artrit. Men med starka smärtstillande medel är bäst. Han är värre än någonsin besatt med mat poops i huset och sover hela dagen. I våra sinnen vet vi att det är bäst för honom. DA sade att redan för två månader sedan. Men i mitt hjärta ?? fruktansvärd. När han har en väckelse du tror ?? Se, det är fortfarande bäst. Bara tar ca 5 min max rebound ?? Vad ett tufft beslut!

Tack för alla information.We har fått höra igår att vårt gyllene valp av 5 månader, en knut i hans hjärna. Han lider regelbundet från mycket aggressivt beteende och han inte söka kontakt med människor som en valp ska. Vi har varit i en mycket bra beteendeterapeut och problemen kommer bara att bli värre och farligare. Det finns tyvärr inget att göra och rådde oss att låta honom somna in. Vi har ganska svårt eftersom han ser så söt och trevlig och att han är, han bara inte kan hjälpa att han beter sig på det sättet. Det finns inte mycket information om sådana fall. Kanske du vet hur man bäst att släppa dem kan gå till? Vi gör rätt val att göra så trevligt och friska letar djur med en defekt i hans hjärna sover?

Hej alla, mina föräldrar har en jack russel nästan 12. Han spottar efter att ha druckit, men om han inte dricker han bara äter och han håller allt inuti. Mina föräldrar har inga pengar för veterinären att kontrollera honom ensam, mina föräldrar tycker dödshjälp också friendly. Men vad är den ungefärliga kostnaden för något. Hunden mina föräldrar verkligen är skinn och ben, och jag ljuger inte om det bryter mig att se honom lida så. Vem kan hjälpa mig att få kwa svar om han är mer weetMvg Shirley

5 hearing i december om att min trogna, kära engelsk bulldogg åtta, gjorde fem år inte har långt kvar att leva. Hon är en vandrande tidsinställd bomb. Diagnos: tumör i hennes hjärta storleken på en tennisboll. Jag förkrossad. Min kompis, min tröst, min allersie behöver sova till min sorg. Idag kommer att hända. Jag går att gråta hela dagen, jag vän kan inte innehålla det att hon snart är borta och jag son till fyra är rastlös och gör tufft i hans beteende. All sorg för hunden. Varför är livet så orättvist och hårt? Tyvärr kommer allt som lever någonsin dö förr eller senare. Men sorgen kommer att hålla alla. Jag önskar alla som fortfarande har att ta itu med eller tidigare har haft "en hel del styrka och ta din egen väg, farväl", är den bästa behandlingen och låta alla göra det på sitt eget sätt. Sep en mycket sorglig gezinnentje.

Jag har låtit min hund två dagar sedan för att sova och det gör ont, vi saknar honom zo.Dank för ditt skrivande, det ger mig stöd för att läsa om det här.

Vad är detta gått fruktansvärt grym, har vi vår katt måste sova gott eftersom hon hade strupcancer och njure inte bra men det var väldigt lugnt och veterinären gjorde mycket snäll mot henne. Vad vi verkligen vacker vonden.Zo så det kan ook.veel styrka ännu.

Igår var jag lägger ner min katt. Även om jag sa "somna" som en underdrift för det som hände i går. Först var det mycket svårt att ta steget att gå mot veterinären. Vår katt var 15 år gammal, min bästa vän. Hon hade bröstcancer och tumörerna öppnades upp och bli smutsig. Poekie var mycket minskat men fortfarande åt väl och bara vandrade runt. Mycket svårt därför till en mer "vital katt" bort brengen.Allereerst lånade en bur för att transportera. Katt i, men hon var alltid ut. Känslomässigt var det så svårt. När veterinären. Det kunde inte somna efter överenskommelse och måste nödvändigtvis under kontorstid. I väntrummet en halvtimme att vänta där det var mycket upptagen mellan skällande hundar. Jag kände mig så ledsen för min katt. Slutligen var vi vid årsskiftet. Då besväret verkligen började echt.Poekie togs av veterinären genom sin nackskinnet av buren. Om de kunde aldrig någonstans emot, lyftes den i nackskinnet. Morrande och skrikande hon drogs ut ur buren. Jag var helt förvirrad. Veterinären sätta på en speciell handske mot repor och började massor att göra med katten. Ingen som helst förklaring. Först när jag frågade vad de ville, insåg jag att katten var tvungen att vända sig till anestesi sprutan. Okej, om de kan göra detta innan jag sa det själv ... Poekie tiden var helt rensad av den märkliga, och hon var tvungen att få sprutan ännu. Hon knuffades ner, vilket inte är helt lyckas, som utvecklats till en stor kamp med katten. Veterinären meevechte att injicera sprutan och jag med min far helt avskalade försöker lugna katten. Growl, yowl skulle hon ens gå urin ... Fruktansvärda, vad gjorde vi göra med henne? När uppmanades att vi snabbt ta buren och Poekie pressades in i den. Inom 10 sekunder låg hon. Det var tydligen ändå lyckats injicera sprutan. Katt återigen ur buren av veterinären och gråta, sa jag adjö till min Poekie. Hon "sov". Ingen ytterligare förklaring, inte ett ord, ingenting. Min far och jag har gått ut ur deras eget initiativ. Jag hörde vagt "styrka", som jag drog igen dörren bakom mig. Väntrummet fullt av folk tittade på mig med medlidande aan.Ik har hittills bara gråtit. Vilken hemsk slut. Vad har jag gjort till min katt? Jag har en riktigt riktigt stor schuldgevoel.Ik ville bara min berättelse, jag var bara tvungen att förlora.

"Hos människa är eutanasi en mycket mer komplicerad historia. Lyckligtvis, detta gäller inte för djur. Det finns i mina ögon, men en anledning att inte ta med ditt djur till veterinären och det är om det är absolut förbjudet av religiös övertygelse." Ett djur lida på grund av "tro", kommer du att hitta en bra anledning? Och du är nöjd att reggeler för dödshjälp i djur andra än människor eftersom det är en mycket mer komplicerad historia "? Vilken nonsens. Du talar från dina egna övertygelser, jag antar det. Inte av empati för djuren och de människor som bryr sig om dem.

Jag har en katt på 4 år gamla som inte tål att äta mer sedan fyra månader. Jag har redan en kapitalspenderas för att mata alla slag, till ingen nytta. Blodprover från veterinären gav inget onormalt. Råd var att jag var tvungen att fortsätta att försöka ändå att prova alla möjliga ofta mycket dyr mat. För mig är detta inte längre ett alternativ, eftersom jag kör ut ur min budget. Den diererartsen jag närmade sig för att utföra geeneuthansie eftersom katten skulle vara friska. Jag älskar min katt, och särskilt för mina två barn, skulle jag vilja att hålla katten men jag ser inget sätt att göra det meer.In din artikel du pratar om dödshjälp av ekonomiska skäl, men jag kan inte hitta en veterinär villiga att hjälpa mig. Kan du göra något för mig? Me adress är martha Kouwenberg Bvd, med vr. hälsning.

Kära Mary och Ruud, detta är inte en vanlig fråga faktiskt. Jag vet hela historien, naturligtvis inte, så det är svårt för mig att bedöma varför denna fråga ställdes. Om jag får vara så djärv att tolka det, jag tror läkaren själv kanske inte helt överens med valet att sova i låta djuret. Kanske katten var mycket ung? Han kanske hade en rimlig chans? Nästa steg är vanligtvis att utföra en penis amputation och sedan livslångt på en diet, som kanske inte att ta när det gäller kostnaden var för dig? Åtminstone finns det något i kommunikationen har inte helt gått bra om han / hon gav dig denna känsla. Kanske är det klokt att gå med på att begära en intervju. Styrka.

Kära Ronald, ledsen för förlusten av din katt. Bra att höra att du är nöjd med utvecklingen av eutanasi och veterinären. Mycket styrka önskas.

Kära Wendy, jag läste din berättelse först nu, tack för ert detaljerade beskrivning. Om jag kan ge min ärliga åsikt utan att angripa veterinären, jag förstår inte varför de inte har betalats i sin helhet omedelbart på sina njurar. Värdet höjdes, men jag tror att tre kilo eller förlora mycket och skulle inte bara ha vetat tänderna. I en katt här åldersvarningsklockorna borde ha ringt att förutom dåliga tänder förmodligen något mer är på gång. Jag rekommenderar denna katt när jag vet var aldrig utan blod ADVANCE har sövd för tänderna. Men naturligtvis är jag inte en veterinär själv och känner till situationen niet.Misschien var bredvid en njure kost är också ett problem med exempel sköldkörteln. Nu ska jag göra för att inte hur långt du vill gå och hur mycket pengar du kan spendera på Droppie och kanske vet veterinären har försökt att tänka, för mig som är helt naturlig oöverskådliga. Också vet jag inte hur din kommunikation är just gått ut, men jag tror att på ett eller annat sätt, något som har legat eftersom du inte vet exakt var du var på den. Fortfarande lite av en missad diagnos hon verkar me.Naast hade en särskild njure kost kan också ge medicin för att lindra njurarna. Det skakig kan vara säker på njurarna kom från, kan han ha förgiftat sig själv genom de höga njurvärden. Jag tycker att det är mycket märkligt att de berättade att han hade varit någonstans mellan, särskilt i kombination med hans andra klagomål. Det låter lite som veterinären vid den tiden inte vill titta på katten. Enligt min mening var han just då väntas på ett dropp för att spola. De hade också att kontrollera sin urinblåsa, eller han inte dölja etc.Ik förstår att du är chockad av allvaret i ärendet. Du får Droppie inte tillbaka, men jag vill säga att jag tror att du på natten som du har fattat beslutet själv och fick honom ur hans elände kunde ha levererat ett bättre val för honom. Du var hans liv på sin höjd en liten mängd kan sträcka om du hade allt tas ut ur garderoben, men han var redan mycket gammal, och hans kropp var för långt ner. Superfin att du har gjort allt detta utan dina föräldrar. Respekt! Jag önskar er mycket styrka med allt.

Tack för att dela din berättelse. Historien kan vara så länge som krävs för en god behandling! Skriva då betyder förmodligen mer än mitt svar till dem för dig, men jag vill att du ska veta att jag har läst A till Ö det och jag kan tänka mig att det måste ha varit en obehaglig upplevelse. Du kan möjligen ha en telefon eller ansikte mot ansikte samtal kan ansöka till veterinären, jag tror att det säkert kommer att bidra till att göra det lite mer att ge en plats. En hel del styrka för alla.

Kära Michel, vågar jag inte riktigt ihåg att kapitulera, det är en komplicerad fråga som jag bättre att inte störa. Obligatorisk inspektion är naturligtvis mycket spännande, men veterinären kommer om det är bra att se båda sidorna av historien. Det viktigaste är om hunden har ett djur värdighet och han / hon kommer att få en dom kan göra med hjälp av frågor och fysisk undersökning. Lycka till!

Kära Irma, Först av allt tack för din kommentar. Tyvärr, ditt svar till min artikel var inte mycket positivt. I mitt sinne, lämnade jag inga grymma och kortsynta kommentarer. Naturligtvis trodde jag att människor genom oförutsedda omständigheter inte längre har råd med kostnaden för sina husdjur. Men enligt min mening, är eutanasi ALLTID den sista lösningen. För jag tror att vi inte bör behandla djuren som ett objekt som du gör det bort. Tyvärr har jag deltar regelbundet i detta arbete. Naturligtvis, denna fråga diskuteras. Jag ger alla ett husdjur, men att skapa många missriktade val. Folket med minst pengar har ofta de mest husdjur. Eller enorma tunga hundar, där högar av mat går och om de behöver vissa antibiotika har många fler går förlorade genom hundens vikt. Ta ett litet exempel. Dessa är alla val och beslut för alla. Men jag tror att om du köper ett husdjur, som du också ta hand om det på rätt sätt. Djur ekonomiska resurserna "underhåll", som kinderen.Mocht någon eller inte längre kan hålla henne pet av ekonomiska skäl, det finns gott om möjligheter att återinföra honom, varför skulle vi beslutar folk om döden? Därför tror jag råd att låna pengar verkligen inte upprörande, alltför dåliga förhållanden kan få bättre worden.Een spruta som inte fungerar? Om kortsynt prata ... Naturligtvis vet också ibland ge en injektion som inte fungerar, till exempel, kommer antibiotika inte fungerar mot en viss bakterie, eller att folk är lite längre för deras sjuka husdjur att njuta av ett slags sista utväg injektions administration, med liten chans att lyckas, men om det är ordentligt om detta. De flesta veterinärer är mycket rimligt, att om folk kommer tillbaka samma klagomål ofta de också ta ut en engångskostnad eller inget samråd. Har du någonsin tänkt att pengar måste också komma in för att köpa mediciner och utrustning så det finns fler möjligheter för djuren? Så sprutor som arbetar för att ge Ja, det är dyrt, men ett besök för dig en GP eller specialist eller sjukhus är också dyra. Det yttersta målet för veterinärer är inte där för att bli rik, eftersom jämfört med alla universitetsutbildningar men de tjänar mycket lite. Dessutom gör ofta de arbetsveckor på mer än 60 timmar och det är ett yrke med mycket utbrändhet och självmord. Deras mål är deras hobby till sitt yrke och utöva så många nöjda kunder och friska djur.

Bästa Collie, super tufft detta beslut, särskilt när du ser den lilla huvudet fortfarande kommer, men resten inte vill ha det. Tyvärr har detta sker ofta i labradorer som ger det deras förband snarare än livets mening. Hans ögon kan oftast berätta när det är dags. Men med smärta och ångest i sikte, kan beslutet har något mindre svårt. En hel del styrka med alla ...

Kära Maria, en verklig vändning i hjärnan hos hundar är mycket sällsynt, men det kan förstås. Tyvärr flera av dessa historier är kända Goldens. Detta är ibland ett resultat av fel fokken.Ik personligen är alltid att ge ett djur en andra chans, men du måste återinsätta honom kanske hos personer utan barn och med stor förståelse för hundens beteende. Det mest oroande är att han ser ut som ingen interaktion ik.Misschien vara en god idé att söka ett andra utlåtande från en annan beteendevetare? Välj alltid en examen terapeut, och inte någon utan ett diplom som har lärt sig. Dessa människor borde inte göra diagnoser. Om du sedan två beteende få samma diagnos och samma råd, kan det vara klokt att följa råden från lägga ner ändå, oavsett hur hårt det kan vara. Lever alltid i rädsla är inte roligt. Och en hund som biter senare 35 kilo, att du inte kommer. Jag önskar dig och din familj en hel del styrka med ditt beslut.

Möjligen har han problem med sina njurar. Då hunden dricker mer och urinerar mer kan kräkas och mager. Ibland äter bra, ibland inte. Naturligtvis finns det många andra problem som han kan drabbas av, men här tänker jag på först. Om detta är problemet, hjälper sedan troligen medicinering ensam. Eftersom dina föräldrar har inga pengar, men detta är förmodligen inte ett alternativ. En hund springa så jag tycker patetiskt. Om de inte har råd med veterinärbesök, varför de har en hund, jag undrar. Nu är det bara en ångest och vänta tills det faller naturligt över. Det jag tycker är mycket tråkigt. Kostnaden för en konsultation här i södra delen av landet på cirka 30 euro. Eller de kanske få lite urin på disken, kostar cirka 15 euro. Priserna är uppenbarligen en annan praktik. I urin, kan de se om han har någon njursjukdom. De ser sedan på andra sjukdomar som diabetes och leverproblem. Kanske är detta ett alternativ för dina föräldrar, utan att direkt behöva samråda om? Och du också inte Shirley pengar för att hjälpa djuret? Eller låna en från pengarna. Denna hund behöver uppenbarligen hjälp!

Vad en rörande berättelse. Mycket trevligt att du vill dela på det här sättet. Super hel del styrka för behandlingen av denna förlust.

Kära Reinoud, jag gillar det mycket att min artikel betyder något för dig. Det kommer att bli tomt utan din hund. En hel del styrka med förlusten och deras behandling.

Kära Marloes, först nu jag läste din kommentar. Det är nu två dagar sedan du skrev meddelandet. Vilken otroligt tråkig historia. Veterinären hade inte läst så mycket känsla för dig och din katt. Det verkar som om hon hade bråttom eller något, och det fanns lite tid för en personlig och lugn inställning. Jag tycker det är verkligen synd att det hände och så att du har en stor känsla av skuld där från det. Jag kan försöka att stödja genom att säga att katten åtminstone inte som funderare som människor, och kanske inte vet att hon hon går sista injektionen hos veterinären ... är en plats där du kan ha något. Hon ger vägledning till sörjande människor, med fokus på förlusten av ett djur. Kanske ett samtal med henne att du behöver lite hjälp för att ge en plats. Dessutom, jag önskar er mycket styrka med behandlingen av denna obehaglig upplevelse.

Kära Danielle, jag tror att du missförstått mig. Jag tror bara att inget djur får lida och det är en bra sak är att om djuret dör eller ägaren och veterinären tillsammans kan och måste göra valet att låta ett husdjur för att sova. Hos människa är det komplexiteten, eftersom det finns en hel process föregår och det är nästan omöjligt att utföras eutanasi. Att en sådan tro jag satte dit för att visa respekt för människor som inte borde vara så. Om jag kunde tala tror jag från mina egna övertygelser, men jag vill vara objektiv i den här artikeln och hålla den allmänhet. Personliga åsikter får inte heller vara en informativ artikel är reglerna för site.Als det finns någon som empati för djur och människor som bryr sig om dem, jag är det. Har du besökt min information direktören webbplats? Och jag är inte för inte vet ... Hur som helst tack för ditt svar, föreslår jag det mycket om människor reagerar, trots att de inte höll med vad jag skriver. MVG

Kära Martha, är tyvärr svårt att bedöma Problemet för mig. För det första, jag, jag är inte en veterinär och för det andra vet inte exakt vad som händer och vad som redan prövats. Du säger att katten ingen mat kan uthärda. Vad exakt innebär det? Han kräks? Har han diarré? Ät det helt? Det är ofta svårt att göra ett val mellan alla typer av dyra forskning eller eutanasi. För veterinärer detta är för svårt. Katten kan lida av stress? Skulle flytta kan också vara ett alternativ. Eller läkemedel. Kanske finns det något skydd? Eller ett annat skydd? Om du är fast övertygad om att din katt avlivas bör vara, då den enda lösningen Hitta en veterinär som vill göra det åt dig. Lycka till med allt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också