Mirabelle pickle eller sylt bearbetning

Mirabelle är solgult, läckra sluts för att äta ur handen, men de kan också med framgång användas för att göra sylt av det eller flan och paj baka. Dessutom lämpar de sig väl för betning. Det tar bara en eftermiddag arbete, men du är också mycket roligt tid. Särskilt på vintern, när det finns lite eller ingen sommar frukt sorter är till salu.

Mirabell-

Mirabelle gula sluts är omkring två centimeter i diameter. De är fulla av C-vitamin och är sötare än andra plommon innehåller mycket pektin och är därför mycket väl lämpad att göra sylt. Mira måste emellertid bearbetas inom en dag eller två, eftersom de mognar snabbt. Särskilt om de befinner sig i ett fack eller samlas i en påse, de snart får dåliga fläckar. Efter plockning, kan du sprida dem bäst så att de inte är alltför lika.

Rengör krukorna för betning av Mirabelle

Varje betning börjar alltid med en noggrann rengöring av krukorna. Du kan vara vanliga glasburkar från butiken för att ta. Det enda villkoret är att det finns ett oskadat, metallock måste sitta på. Plastlock inte alltid lufttät, så att senare innehållet kan bli mögligt. Metallock täta i allmänhet bra. För att göra sylt, ta ett kilo frukt ca 4 till 5 små glasburkar, såsom syltburkar, krukor där allt rödbetor eller rödkål har varit, och så vidare. Försök så mycket som möjligt för att ta samma typ av behållare, så att storleken på locken inte skiljer sig alltför mycket från varandra. Rengör krukorna ordentligt i sodavatten, skölj dem med rent, varmt vatten och placera dem upp och ner på en ren kökshandduk. Gör samma sak med lock och täck grytan med en annan ren handduk tills de kan fyllas.

Mirabell- sylt

Sylt Mira görs enkelt. Från omkring 1250 gram Mirabelle håller efter tvätt, halvera och gropar ungefär ett kilo över. Lägg dem i en kastrull och koka upp, tillsammans med ½ dl vatten, 750 gram gelésocker, ett paket vaniljsocker och en skvätt citronsaft. Låt koka i 4 minuter och vrid gröt ?? ?? sedan genom matkvarn så stanna kvar skinn i Mirabelle. The jam verkar tunn, men ändå provocerar under kylning. Du kan testa om det är rätt av en bit av en jam tesked att glida av. Droppen drar sedan en tråd och det är tecken på att sylt efter kylning är tillräckligt stabilt. Sätt den heta sylt, med hjälp av en tratt i rena burkar, göra kanterna på burkarna med en ren, varm trasa fri från spilld blandningen och dra åt locken ordentligt på. Placera burkarna omvända, så locket på en tidning och låt dem svalna helt. Om de är kalla, vända en liten etikett med namnet på sylt och året. Förvara burkarna föredrar en sval, mörk plats som en källare eller en källare garderob.

Mirabelle blanda med äpplen


Mirabelle och äpplen passar perfekt tillsammans. The jam av denna blandning är mycket välsmakande. Ta detta 750 gram rensade Mirabelle och 250 gram rengjorda äpplen. Skär äpplet i små bitar så att det sker så snabbt som Mirabelle. Lossa sylt fortsatte på samma sätt som anges ovan.

Mirabellenjam med päron

Mira kan också blandas med mjuka päron. Det är samma förhållande som i äpplen och sylt är också mycket läckra.

Jam blandade plommon

Har ni plommon av olika slag, till exempel vilka Mirabelle, blå plommon, röda plommon, osv, men det är tillräckligt för att göra ett slags sylt, gör plommonen än ren, de väger och gör relativt gelésocker där. För 500 gram blandade plommon kan därför ¼ kopp vatten, 375 gram gelésocker, en påse med vaniljsocker och ta en skvätt citronsaft.

Mirabell- i saft


Har du för mycket Mirabelle plommon för att göra sylt, de försöker göra bara till saft och laga det senare en kaka eller paj. Detta tar klart inga syltburkar, utan snarare stora glasburkar, såsom körsbär eller äppelmos. Så länge som de har ett metallock och locken är också oskadad. Göra första socker vatten 1½ liter vatten och 750 gram kristall socker, koka upp. Om allt är löst för att låta sirapen svalna helt. Samtidigt gör krukor ren på samma sätt som ovan och placera dem på en ren kökshandduk. Var Mirabell plommon, halvera dem, ta bort fröna ut och fylla burkarna så hårt som möjligt. Häll med en sås sked den kylda sockerlag på fyllda burkar, Mirabell i frånvaro av fukt. Möjligen fortfarande lämnar med hjälp av en strumpsticka på metallLuftBubblor kvar ?? klättra upp ?? så att det finns mycket luft som möjligt ur krukorna. Trimma kanterna på burkarna med en ren, varm trasa och dra åt locken ordentligt på.

Om matlagning

Ta en djup panna, såsom en tryckkokare. Sätt en trasa på golvet och sätta så många burkar av samma storlek som passar i pannan. Fyll pannan med vatten till ungefär en centimeter under täcket. Ta det nästan till en koka, men inte riktigt laga mat. Vid en temperatur på cirka 80 grader, burkarna 25 minuter kvar. Stäng värmen och låt den under så coolt. Ta de kylda burkar från det kalla vattnet, men inte röra locken mycket längre. Du kan berätta om krukor är nära till de upphävda locken. Rengör grytan försiktigt och satte frukt namn och året på. Förvara dem på en mörk plats.
Andra frukter, såsom persikor, körsbär, päron, stuvade päron, etc, kan rengöras på ovanstående sätt och sterilisera.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha