Minne skum och kallskum madrass: vad är skillnaden?

Baltasar Palmstruch Februari 28, 2016 Hus & Trädgård 1454 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Minne skum och skum är material som ofta används i madrasser. Men de två begreppen ofta förväxlas. Det finns dock en grundläggande skillnad mellan minne skum och kallskum. Om minne skum används främst av personer med gemensamt skum är ofta bara en gudagåva för några feta människor och personer som är benägna att andra material från nattliga svettningar.

Vad är minne skum?

Minne skum är bättre namn för att sälja viskoelastiska polyuretanskum. Det mest utmärkande för detta material är att det är mjukare när det kommer i kontakt med kroppsvärme. Här är en hel vetenskap bakom eftersom det bör naturligtvis inte vara för mjuk. De optimala förhållandena, dock blir det inom några sekunder till konturerna av din kroppsform utan dig i sjunka. För övrigt är hela madrassen inte gjorda av samma material. Endast det översta lagret av minne skum, läses återstoden tillverkad av annat material, såsom, till exempel, kallskum eller latex.
Den största fördelen med ett sådant material som minne skum är att trycket fördelas jämnt. Det är därför perfekt för dem med gemensamma problem såsom höftsmärta och ryggsmärtor. Ibland sägs det att de skyddar ryggraden kan anpassas. Observera att det inte är för alla typer av ryggproblem fungerar. Vissa människor är bättre betjänt av en hårdare madrass.
Du går letar efter ett minne skum madrass hittar du dem under olika namn. Andra namn för material inkluderar NASA skum, minne skum, skum och lata slow motion skum. Madrasserna är att göra det möjligt för cirka tolv år av ersättning.

Vad är skum?

Kallskum är ett material som, även om något liknande minne skum, men absolut inte samma sak. Dessutom är högelastiskt skum av polyuretan, men det är inte viskoelastisk. Motståndskraft skum är hög men det är en lite mindre mjuk än minne skum. Det kallas också HR-skum.
Den största fördelen med skum är att det är god ventilation. Det finns därför mycket efterfrågade bland människor som många lider av nattliga svettningar eller som bara vill ha alltför varm att sova. Dessutom är skum det perfekta valet för den mer överviktiga personer eftersom på grund av styvheten hos materialet finns det minst chans existerar som kommer att bilda en grop i mitten av madrassen. Med en genomsnittlig livslängd på fjorton år att gå som madrasser ganska hållbara. På grund av den anti decubitus drift är mycket används på sjukhus.

Vad du ska titta efter när man köper ett minne skum madrass?

Ska du köpa ett minne skum madrass sedan "specifik vikt" är ett viktigt begrepp. Densitet uttrycker hur många kilo material per kubikmeter i madrassen bearbetas. Ju högre detta värde är, desto mer elastiskt materialet. Som sagt en madrass minne skum inte är helt ut men det bara innefattar toppskiktet. Dessutom är det, naturligtvis, viktigt att veta hur tjock vilket är lågt, och vad som är den specifika vikten av dessa. Har du tidigare haft ett minne skum madrass och det var bra, eller vill du kanske lite mjukare eller fastare madrass? Det är värt att notera den specifika vikten av madrassen. En säng specialist kan sedan göra rekommendationer på denna grund.

Vad du ska titta efter när man köper en madrass?

Om du väljer en kallskum madrass, vara särskilt medveten om att du verkligen har att göra med skum. Andra billigare material som komfort skum eller polyeter skulle fortfarande ibland kombitrafik på anseendet av skum, men är i huvudsak olika material. Vanligtvis du se detta återspeglas i priset: kallskum är helt enkelt inte billigt så om du ser en madrass för ett fynd då kan du behöva märka en annan studie bättre.
Skum har alltid haft en sju-zon format. Detta innebär, som har valts ut för varje zon i kroppen för en specifik hårdhet. De delar av kroppen med en majoritet av denna vikt på madrassen än, till exempel, trycka på för att få mest stöd. Detta är också det som gör att det är en idealisk madrass typ för mer korpulent person. Förutom SG arbetar i kallskum märkt Hög Resilience. Detta säger något om motståndskraft. Det är lämpligt att välja en madrass med en HR mellan 50 och 65 år.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha